Uslišanja i zahvale 1980. - 1981.

Glasilo Postulature «Ivan Merz», br. 1(10) 1980./1981.. str. 36.

Zahvaljujemo dragom Ivanu Merzu ja i moja obitelj za primljenu milost. Dok smo pomislili da mu se pomolimo, odmah smo bili uslišani. Ovaj poklon dajemo ja, moja supruga i naših troje djece. Prilog  za Postulaturu. – Ivan Grgić, Z. Njemačka.

Zahvaljujem na milosti koju sam primila po zagovoru dra Ivana Merza za našega studenta koji je sretno završio svoj fakultet i diplomirao te odmah dobio namještenje. Prilog  za Postulaturu. – Teta, Zagreb.

Ivanu Merzu i Leopoldu Mandiću zahvaljujem na uslišanoj molbi po njihovu zagovoru. – D. V., Zagreb.

Za pomoć u bolesti zahvaljujem Ivanu Merzu. Prilog  za Postulaturu. – Ana Potocki, Zagreb.

Sluzi Božjem Ivanu Merzu zahvaljujem na mnogim primljenim milostima i preporučujem se i nadalje. Prilog za beatifikaciju. – P. Z. Simić, Zagreb.

Zahvaljujem Ivanu Merzu za pomoć. Prilog  za Postulaturu. – Z. Kaić, Zagreb

Hvala Ti za sve milosti. – Z. J.

Za jednu posebnu milost zahvaljujem Ivanu Merzu. Prilog  za Postulaturu. – Alojzije Asić, župnik, St. Jankovci.

Posebna zahvala i preporuka dr. Ivanu Merzu za njegovu pomoć u potrebama. – Prilog  za Postulaturu. – Štovateljica iz Daruvara.

Zahvala Ivanu Merzu. Prilog  za Postulaturu. – N. N., Zagreb.

Zahvaljujem Presvetom Srcu Isusovu i zagovoru Ivana Merza za primljenu veliku milost. Prilog za beatifikaciju. – O. K., Zagreb.

Za dobivenu milost – ozdravljenje unuka zahvaljujem Ivanu Merzu. Prilog  za Postulaturu. – D. M.

Javljam Vam da sam dobio milost postignutu zagovorom sluge Božjega Ivana Merza moleći mu devetnicu. – Čvrsti kršćanin Ivan iz Srem. Mitrovice.

Zagovorom dr. Ivana Merza pronašli su se vrlo važni ključevi, koje je bila odnijela nepoznata osoba. – E. Pavešić, Opatija.

Moja molitva velikom ugodniku Božjem dr. Ivanu Merzu, kojega sam počela štovati unazad jedno tri godine, jest uslišana. Hvala Bogu, dr. Ivanu Merzu i drugima koji su mi pomogli da dođem na put pravde, istine i slobode. Prilog  za Postulaturu. – Ina S. D., Osijek.

Zahvaljujem dr. Ivanu Merzu za primljene milosti. Ove godine zvao sam ga pet puta u pomoć i nikad nisam bio odbijen. Neka Božansko Srce Isusovo dade da bude dr. Merz čim prije proglašen blaženim. – Tukša Franjo, Sudovac, Gornja Rijeka.

Zahvaljujem dr. Ivanu Merzu na primljenoj milosti. Brat mi je obolio od jake upale pluća i plućnog infarkta. Liječnici su skeptički gledali na njegovo stanje jer je on uz to i srčani bolesnik. Rekli su da im je to najteži slučaj što su ga do sada imali. Utekla sam se molitvom Ivanu Merzu i stanje se u roku od dva dana potpuno izmijenilo. On se počeo oporavljati, a rendgenske snimke pluća nisu više pokazivale nikakvih tragova bolesti. – N. V., Zagreb.

Sva sretna izvršujem zavjetnu zahvalu za milost koju sam dobila na zagovor Ivana Merza. Dobila sam jednu čudnu bolest. Bilo je neizdrživo. Liječnik mi je dao neke lijekove. Ali ja sam sve svoje pouzdanje stavila u zagovor našega Ivana Merza i bila sam nagrađena. Svega je nestalo. Osjećam se potpuno zdravo. Sva sretna vršim svoju obećanu javnu zahvalu i u buduće se preporučam moćnom zagovoru našega dragog Ivana Merza. – s. Karolina Vidović, Potoci.

Štovateljica Marica Ravlić iz Modrana piše nam: »Jedan veoma siromašan mladić nikako nije mogao dobiti zaposlenje. Svršio je srednju školu, ali već godinu dana nikako posla. Znala sam to i pokušala sam mu govoriti o Ivanu i dala sam mu devetnicu da moli. I doista izmolivši devetnicu, dobio je posao. Koliko je zahvaljivao Merzu za to, ne bih Vam mogla opisati riječima. On se ovime javno zahvaljuje za primljenu milost… Zahvaljujem također Ivanu za pomoć mojoj sestri. Uslišao nas je nakon što smo mu po treći put molili devetnicu i postili. Tu sam se uvjerila da Ivan zaista hoće pomoći, hoće uslišati samo treba ustrajno moliti.

Velika hvala Ivanu za udijeljenu milost. – Student iz Zagreba.

Svakodnevna molitva posvećena dr. Ivanu Merzu dala mi je ohrabrenje i snagu. Hvala mu na isprošenoj milosti. – Marija, Zagreb.

Zahvaljujem Ivanu Merzu na milosti ozdravljenja. – Sestra Milosrdnica, Zagreb, Prilog  za Postulaturu.

Ivane, hvala ti! – Z. J., Prilog  za Postulaturu.

Za veliku primljenu milost zahvaljuje Ivanu Merzu. – M. K., Prilog  za Postulaturu.

Zahvaljuje Ivanu za veliku milost. – Dragica Gamauh, Zagreb, Prilog  za Postulaturu.