Uslišanja i zahvale 1987.

Glasilo Postulature «Ivan Merz» br. 1-2, 1987., str. 30-31

Zahvaljujem dr. Ivanu Merzu na primljenoj milosti. Povrijedio sam koljeno i postojala je mogućnost da je meniskus, te eventualna operacija, koja bi bila ogroman rizik, obzirom da imam anginu pektoris i težak sam srčani bolesnik. Zagovorom dr. Ivana Merza sve je sretno svršilo bez operacije i sada se oporavljam. Ovim putem zahvaljujem dr Ivanu Merzu na iskazanoj pomoći. – (I. G. dipl. ing., Zagreb – Prilog za beatifikaciju.)

Doskora nakon prijenosa pokojnog dr. Ivana Merza s Mirogoja u Baziliku Presv. Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, preko »Glasnika Srca Isusova i Marijina«, saznala sam za taj prijenos i počela sam se moliti njemu vrućim molitvama za krštenje moje nećakinje N. N. obećavši mu da ću mu se javno zahvaliti, ako se ispuni moja želja. Doskora nakon toga, sanjala sam ga kako je u lijesu i kako je najedamput otvorio oči i obećao mi je: »Postići ćeš ono što želiš, samo i dalje nastavi s tom molitvom.«

Na 22. kolovoza 1987. saznala sam radosnu vijest da je moja nećakinja, postigavši punoljetnost, toga dana primila sakramenat sv. Krštenja. Neposredno nakon njezina krštenja, kršten je i njezin mali nećak, kojeg je ona držala na krštenju kao kuma. – (N. N. – Zagreb)

Zagovorom Ivana Merza i Blažene Djevice Marije, Bog mi je podario živo i zdravo dijete. I dalje se molim za Merčev zagovor! (N. N. Zagreb – Prilog za beatifikaciju.)

Po Zagovoru Ivana Merza uslišane su mi više puta molbe što sam preko njega molila i sada ću nastaviti moliti da se i on proglasi blaženim. (Slavica Glavaš – Vareš – Prilog za beatifikaciju.)

Po zagovoru Sluge Božjega Ivana Merza postigla sam milosti za koje sam vruće molila. Preporučam se i ubuduće za njegov zagovor. Velika hvala Bogu našemu ! – (Majka iz Novalje)

Zahvaljujem se dr. IVANU MERZU na velikoj pomoći u traženju radnog mjesta. Po njegovu zagovoru dobila sam posao upravo onakav kakav se samo može poželjeti. Posao kojeg sam do tada obavljala postao mi je neizdrživ s obzirom na ljudski faktor, zavist i ljubomoru oko mene. S obzirom da često navraćam u Baziliku Srca Isusova počela sam se moliti dr. Ivanu Merzu za pomoć. Molila sam se svakodnevno, vrlo često krunicu. Znam da ima puno, puno težih stvari u životu od nezadovoljstva na radnom mjestu, ali eto to je u jednom trenutku postao za mene ogroman problem, kojeg je bilo teško riješiti s obzirom na atmosferu u kojoj sam radila. Kako nisam imala nikakvih veza, postojala je mala vjerojatnost da promijenim posao, da dobijem bolji i to onakav kakav će mi odgovarati. I čvrsto vjerujem da su sve moje molitve po zagovoru dr. Ivana Merza bile uslišane. Dobila sam ono što sam tražila, odgovarajući posao s kojim sam jako zadovoljna. I danas često posjećujem grob dr Ivana Merza, preporučam mu se i dalje, i to ne samo sebe već i cijelu moju obitelj, jer dr Ivan Merz je doista čudotvoran. Još jednom, velika mu hvala! Molim i dalje za proglašenje blaženim dr. IVANA MERZA. – (Vjernica iz Palmotićeve – Zagreb)

Profesor iz francuskog, latinskog i hrvatskog jezika i književnosti na srednjoj školi, sada već u mirovini piše slijedeće: »… Oči su mi slabe još od ranog djetinjstva. Očale nosim otkad sam pošao u gimnaziju. Kasnije mi se kratkovidnost pojačala na -6 i na -8 sve do mirovine. U mirovini mi se vid naglo pogoršao. Liječnici su mi davali kapi za oči i ništa više. Kad sam prije godinu dana osjetio da mi se desno oko gnoji, počeo sam se zabrinjavati. Znao sam da se radi na proglašenju blaženim Sluge Božjega Ivana Merza, uzeo sam njegovu sličicu i svaki sam dan molio ono što piše na poleđini sličice. Jedne noći vidio sam u snu Ivana Merza i znao sam da me je uslišio. Moje desno oko se naglo pročistilo, gnojenja je nestalo i kapi više ne uzimam. Kratkovidnost nije nestala. Stakla su mi i dalje ista -11 i -13), ali stanje desnog oka se bitno promijenilo. Ja i dalje molim onu molitvu sa sličice Ivana Merza… !« – (B. R. – Zagreb19. svibnja 1987.)

Zahvaljujem Ivanu Merzu na primljenoj milosti. Po njegovu zagovoru moj je unuk nakon šest mjeseci završene škole dobio dobro zaposlenje baš u vremenu dok sam molila devetnicu Ivanu Merzu. Vjerovala sam da će mi Ivan pomoći u tome pa se preporučam i nadalje u njegov zagovor kao i svu svoju unučad. Prilog za beatifikaciju.- (Zahvalna baka iz Zagreba)

Po zagovoru Ivana Merza mojoj je majci uspjela operacija. I dalje molim za njegov zagovor. – (N. N. Zagreb – Prilog za beatifikaciju.)

Čim je počeo proces za proglašenje blaženim mog bivšeg profesora dr. Ivana Merza, počela se moja uža familija moliti ugodniku Božjem Ivanu. Osjetili smo pomoć u tri slučaja:

  1. Jedan veliki obiteljski problem riješio se na naše molbe veoma brzo i to onako kako smo željeli.
  2. Prigodom jedne ozbiljne bolesti, nastupilo je ozdravljenje veoma brzo bez posljedica.
  3. Problem u vezi naše djece se je riješio brzo i sretno. Šaljemo pomoć za beatifikaciju – I. Ž. i obitelj

Zahvaljujemo se dr. Ivanu Merzu, ja i moj muž na primljenim milostima po njegovu zagovoru. Preporučujemo se i ubuduće! – (Franka Krstulović, Buenos Aires – Argentina)

Ovim želim obavijestiti Postulaturu Sluge Božjega Ivana Merza da je gospođa Josipa M. bila operirana 16. kolovoza 1982. radi bolesti raka kojega je imala u grlu. Prije toga imala je dvije manje operacije, koje nisu spriječile rast raka. Kod te operacije (16. kolovoza) izvađene su joj obadvije glasnice i dio gdje su glasnice smještene. Godinu dana prije toga dobila sam od nje sliku dr. Ivana Merza sa molitvom (devetnicom). Tu molitvu dnevno molim, a prije te operacije počela sam moliti na nakanu da gđa Josipa M. bude mogla poslije operacije govoriti hrvatski i engleski. Operacija je uspjela, raku ni traga. Nakon vježbanja pomoću sprave koju prisloni na grlo, ona vrlo lijepo i razumljivo govori i hrvatski i engleski. Gospođa M. osobno je poznavala dr. Merza. Moja molba je uslišana, pa vam to javljam. – Ana Ševčik, SAD