Uslišanja i zahvale 2005.

Zahvala za zaposlenje

Po drugi put bl. Ivan mi je uslišao veliku molbu. Ovaj put zahvaljujem bl. Ivanu za pronalazak zaposlenja. Samo mjesec i po dana nakon diplomiranja i nakon par izmoljenih devetnica bl. Ivan mi je uslišao molitve te sam dobio zaposlenje u jednom uglednom poduzeću. Ivane hvala Ti!
3. 1. 2005. Tomislav Š., Zaprešić

Izmoljeno dijete po zagovoru bl. Ivana

Želim napisati nekoliko riječi o uslišanju mojeg zagovora bl. Ivanu Merzu. Suprug i ja godinama nismo mogli imati djece. Prilikom posjeta rođaka za Božić 2002. godine u našu kuću dospjela je knjižica i slika s molitvom bl. Ivanu Merzu, koje sam još isti dan pročitala. Od tada sam postajala sve više zainteresirana za njegov život i djelovanje. Nakon nekog vremena otišla sam u baziliku Presvetog Srca Isusova u Zagrebu i posjetila njegov grob. Neću nikada zaboraviti toplinu koju sam osjećala dok sam gledala u nježnu svjetlost tog ostakljenog prostora, uvjerena kako će mi bl. Ivan Merz pomoći. Zamišljala sam kako je i on dolazio u istu crkvu svakog dana i molio. Prilikom svog drugog posjeta započela sam devetnicu. Za vrijeme trajanja te devetnice uspjela sam zanijeti. Najzanimljivije je da je termin poroda pao upravo na rođendan samog Ivana Merza (16. XII. 2004). Rodila sam ipak nekoliko dana kasnije zdravu djevojčicu. Od tada sam sigurna da je upravo bl. Ivan moja nada i siguran pomoćnik kroz život.
Hvala Ti, Ivane!
Zahvalna obitelj iz Zagreba. (Podaci poznati u Postulaturi)

Pomoć u bolesti i u drugim prigodama

Smatram svojom dužnošću napisati nekoliko skromnih rečenica na ime zahvalnice bl. Ivanu Merzu, a u prilog njegovom proglašenja svetim.
Preporučila sam mu se u svojim molitvama za zdravlje moje obitelji i moje vlastito koje je bilo ozbiljno ugroženo. Dijagnosticirana mi je teška bolest. Nakon operativnog zahvata po Božjoj milosti i zagovorom bl. Ivana nalazi su bili uredni. Ovo nije prvi put u mome životu, a imam 45 godina, da sam potpuno uvjerena u milost Božju koju sam dobila u najtežim trenucima života. Nadahnuta idejom iz kršćanskog života bl. Ivana neizmjerno mu zahvaljujem za Božju ljubav i milost, za pomoć dragog Spasitelja i Blažene Djevice Marije, koji su ispunili svjetlošću moj život i omogućili da osjetim trenutke kada se suze pretvaraju u radost! I dalje preporučujem zagovoru bl. Ivana svoju obitelj i sebe.
21. 2. 2005. Ruža Stošić, Zagreb

Pomoć u studiju i duševnom snalaženju

Želim podijeliti s vama prekrasno iskustvo i tako očitovati slavu Bogu koji je uslišao molitvu po zagovoru svoga sluge bl. Ivana Merza.
Na samom početku moga studija moja majka se utekla u zagovor Blaženom Ivanu za moj prijemni ispit, koji sam unatoč teškoćama prošla!
Majka je puno puta ponavljala i podsjećala me na toga moćnog Blaženika. Kako je završavao siječanj bližili su se i ispiti. Osjećala sam se izgubljeno, nemoćno, žalosno u svakom pogledu, u ogromnom i tmurnom gradu. Svjetlost je zasjala u Bazilici gdje sam obavljala devetnicu bl. Ivanu Merzu. Više sam se o njemu informirala, a ove godine sam spontano dobila i njegov kalendar. Znala sam da se on brinuo za mlade i čvrsto sam vjerovala da se na njega mogu osloniti. Kroz cijelo vrijeme je jačao moju slabost, punio nadom i optimizmom. Sada, kada je sve gotovo, kada sam položila sve ispite, kada sam pronašla sebe u ovome gradu, kada sam pronašla dragog, milosrdnog Boga, jedino što mogu reći: hvala i slava Bogu, koji nikada nikoga ne napušta.
veljača 2005. N. N., Zagreb

Prijem na fakultet

Želim zahvaliti Bogu, Isusu Kristu, Blaženoj Djevici Mariji i Blaženom Ivanu Merzu zato što su uslišane moje molitve, te mi je unuk primljen na fakultet 2004. godine.
veljača 2005. I. B, Zagreb

Razna uslišanja

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za razna uslišanja.
veljača 2005. Marta, Podravina

Bl. Ivan pomogao pri liječenju

Prije mnogo godina bolovala sam od čestih i dugotrajnih upala urinarnog i genitalnog trakta zbog kojih sam morala uzimati puno antibiotika koje sam vrlo teško podnosila. Koje god antibiotike mi je liječnik prepisao, od svakih mi je bilo zlo i liječenje upala se nije moglo privoditi kraju. U toj velikoj nevolji utekla sam se za pomoć Ivanu Merzu. Molila sam devetnice, posjećivala njegov grob. Zadobila sam milost uslišanja. Na moje veliko čuđenje počela sam podnositi one iste antibiotike koje prije nisam i bolovi od upala su prestali. Uvijek rado posjećujem Ivanov grob sjećajući se s radošću i zahvalnošću svoje uslišane molitve. (Prilog za kanonizaciju)
5. ožujka 2005. V. M., Ogulin

Kad mi se činilo da mi nitko ne može pomoći, bl. Ivan mi je pomogao – hvala mu!

Za Ivana Merza samo sam čula još prije 1999. godine. Međutim Ivana sam upoznala u Rimu (i to me posebno veseli) u studenom 1999. godine kada sam kao hodočasnica odsjela u «Hrvatskom hodočasničkom domu Dr. Ivan Merz». Na jutarnjoj svetoj misi u kapeli Doma prvi put sam izmolila molitvu Gospodinu da nam Ivana digne na čast oltara. Odonda se Ivan i ja znamo! Danas, 5 godina nakon rimskog susreta mogu reći da me Ivan naučio kako otvoriti srce Gospodinu. Moja molitva postala je iskrenija i emotivnija. Moja po prvi put obavljena pobožnost Devet prvih petaka u čast Srcu Isusovu Ivanova su zasluga. Izmolila sam puno devetnica bl. Ivanu i gotovo sam svakodnevno molila Ivanovu molitvu i testament. Osobno sam po zagovoru bl. Ivana izmolila veliki mir i puno svakodnevne životne snage. Kad mi se činilo da mi nitko ne može pomoći, bl. Ivan mi je pomogao. Ali svaka Ivanova pomoć za mene je velika. Bl. Ivan je moj svetac svakodnevice, put kojim se trudim ići. Ivanove «Misli» uvijek su sa mnom, nikud ne idem bez njih, i u njima često nalazim odgovore. I dalje ću se moliti za našega Blaženika da što prije bude proglašen svetim. A nadam se da će Ivan biti proglašen i crkvenim naučiteljem jer su svi njegovi tekstovi puni poruke i toliko aktualni u svakom trenutku. Blaženi Ivan je moja utjeha i utočiste, ali i snaga u svim životnim situacijama. Bl. Ivan je tu i kad sam sretna! I puno mu hvala!
11. ožujka 2005. Darija Pancirov, Zagreb

Bl. Ivan posredovao u plaćanju računa za struju

Ovdje svjedočim ovim pismom da sam se obratila bl. Ivanu Merzu sa zamolbom da mi pomogne. Naime prije godinu i 6 mjeseci našla sam se u velikom zaostatku duga električne energije. I čudom gđa kojoj pazim kuću, a živi u Americi platila mi je čitavu godinu, a da joj nisam ništa spominjala! Hvala bl. Ivane Merzu. Obećala sam ako se ispuni moja zamolba da ću to posvjedočiti i to ovom prilikom činim.
25. 03. 2005. Grozdana Grgurović, Crno-Zadar

Dijete ozdravilo od epilepsije po zagovoru bl. Ivana

O Ivanu Merzu malo sam znala. Gotovo ništa. Upoznala me s njim profesorica u mirovini koja mi je na vrlo jednostavan način rekla: “Obrati se Ivanu Merzu, meni je puno pomogao i tebi će!” To je izrekla s takvom sigurnošću i vjerom kao da bi me uputila svojem najboljem zemaljskom prijatelju. Gotovo mi je bilo neprimjereno i nezahvalno reći ne znam ili sumnjam ili bilo što takvo, a što je odražavalo moje prvo mišljenje. Nakon nekog vremena, rekla sam sama sebi: “Zašto ne, prihvatiti ću to tako jednostavno kao što mi je rečeno, otići pred njega i ispričat mu što me muči i jednostavno ga zamoliti da mi pomogne.” Malodobni sin mi se s tri po godine teško razbolio od epilepsije. Liječili smo ga tri godine, ali je postojala opasnost da se bolest ipak razvije u trajnu epilepsiju. Obratila sam se Ivanu Merzu i molila za milost. Šest mjeseci molila sam devetnice i davala mjesečni novčani prilog. Skromno, ali stvarno sam počela vjerovati da će moj sin ozdraviti i prestati uzimati terapiju. Točno nakon šesti mjesec mojeg zavjeta pred sam Božić 2003. godine liječnik je obustavio terapiju jer više nije bila potrebna. To je najljepši poklon kojeg smo mogli dobiti za Božić. Nakon godine dana i ponovnog kontrolnog pregleda dijete je klinički miran bez lijekova koje je uzimao. Zahvaljujem predobrostivom Bogu i bl. Ivanu Merzu koji je uz mene molio za dobivenu milost. Vječni sam dužnik i preporučujem i dalje svoga sina u molitvama.
1. 4. 2005. Božica S., Zagreb

Bl. Ivan pomogao kad je bilo najteže

Hvala ti dragi Ivane što si mi pomogao u školi, hvala ti što si bio uz mene i pomogao mi da prođem kada mi je bilo najteže. Također ti hvala za uspješan prolazak u autoškoli.
15. 4. 2005. Tomislav, Novigrad

Primljena milost

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za primljenu milost po njegovu zagovoru.
15.4.2005. Prof. N.N., Zagreb

Bl. Ivan pomogao u pronalaženju zaposlenja

Duže vrijeme sam tražila svoje prvo zaposlenje. Slala sam mnogo molbi na različite oglase, međutim sve su bile uglavnom negativno riješene. Jedne nedjelje u crkvi sam dobila brošuru o blaženom Ivanu Merzu (a već prije sam slušala kratko predavanje o njemu). Na temelju te brošure, odlučila sam moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu na nakanu pronalaženja zaposlenja. Devetnicu sam počela moliti u ponedjeljak 21.veljače 2005., a završila u utorak 1.ožujka 2005. U tom razdoblju nekoliko puta sam pohodila grob blaženog Ivana u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu. Još isti tjedan dok sam obavljala devetnicu primila sam poziv za razgovor za posao, a za dva dana mi je javljeno da od ponedjeljka 7.ožujka radim. Hvala bl. Ivanu Merzu i Svevišnjem Bogu.
17.4. 2005. Nikolina N., Zaprešić

Pomoć bl. Ivana u polaganju ispita

Po zagovoru bl. Ivana Merza uspješno sam položila dva ispita. Sada stojim pred novim izazovom, ustrajno i redovito se molim i nadam se ponovnom uslišanju molitve njegovim zagovorom kod Gospodina.
22. 4. 2005. Ankica, Novi Vinodolski

Zagovor bl. Ivana posredovao dobivanje posla za sina i muža

Zahvaljujem se Slugi Božjem Ivanu Merzu što je uslišao i od Boga izmolio milost za moje molbe. Svakog dana mu se molim i zahvaljujem za svoj uspjeh u poslu, u poslu moje djece, moga muža – tako reći cijele obitelji. Moj sin je uz pomoć bl. Ivana Merza dobio željeni posao kao i moj muž. Zato mu se puno zahvaljujem. «Hvala Ti Orle Kristov što si nam Pokazao put k Suncu.»
27.4. 2005. Luca Petrović, župa Gradačac, BiH

Zadobiveno uslišanje

Velika hvala bl. Ivanu Merzu za primljenu veliku milost.
5.5. 2005. Katica B., Ogulin

Sin dobio posao

Moj je sin završio je ekonomski fakultet te tri godine nije mogao dobiti posao u struci. Na preporuku jednog gospodina dali smo molbu. Čekali smo na odgovor dugo, najprije pet mjeseci pa onda još tri mjeseca. Već smo bili očajni i ostali smo bez ikakve nade. Ja sam se, međutim, nastavila moliti Isusu Kristu i zazivati zagovor bl. Ivana Merza. Posebno sam se žarko molila kao nikada do tada 10. 12. 2004. Istoga dana javljeno nam je da je sin primljen na posao. Vjerujem da su moja molitva blaženom Ivanu Merzu i njegov zagovor pomogli da se sin mogao zaposliti. Hodočastila sam u Zagreb i došla sam na grob bl. Ivana Merza i zahvalila sam za milost. Slava i hvala Ocu, Sinu u Duhu Svetomu.
9. 5. 2005. N. N., Split

Muž prestao piti po zagovoru bl. Ivana Merza

Ove godine za Uskrs navršilo se dvije godine od kada sam, po zagovoru bl. Ivana Merza izmolila milost da moj muž prestane piti. Do tada je on dugo vrijeme pio, a oko četiri godine posebno. Opijao se bar jednom tjedno, a i češće. To opijanje trajalo je neprekidno dva ili tri dana. Nakon toga bio je jedan dan u krevetu, bolestan, u nekoj depresiji. Nakon toga slijedio je užasan nemir i potreba da se sve radi brzo i onda opet gostiona. Tako je ciklus pijenja opet počinjao. U pijanom stanju hodao je po gostionama za koje je pisalo u novinama da u njih ulazi “polusvijet i sumnjivi ljudi”, razbijao, vrijeđao, rasipao novac…
Onda se po mojoj molitvi i zagovoru bl. Ivanu Merzu odjednom, bez liječenja, bez ikakvog našeg razgovora o tom problemu neobjašnjivo sve promijenilo. On se sada ponaša ne kao apstinent ili liječeni alkoholičar koji ne smije primirisati alkohol, nego kao čovjek koji taj problem nije nikad ni imao. Naime, pri objedu on ponekad popije čašu ili dvije vina i ostatak u boci začepi i spremi što se prije nije moglo dogoditi. Ja sam uvjerena da se takav preokret mogao dogoditi samo voljom Božjom, po zagovoru blaženog Ivana Merza. Obećala sam da ću kada prođu dvije godine ovo objaviti, te to i činim. Moje troje djece i ja neizmjerno smo zahvalni bl. Ivanu Merzu na udijeljenoj milosti i nadalje se utječemo pod njegovu zaštitu. Blaženi Ivane Merz, hvala ti! –
9. 5. 2005. Zdenka D., Zagreb

Blaženi Ivan pomože i u naizgled malim stvarima

Lik blaženog Ivana Merza pobudio je u meni zanimanje već pri prvom susretu s njim. Nekako mi je posebno drag i zato mu se molim. Znam da su na Vašu adresu stigla već mnoga svjedočenja o čudesima koje je Gospodin učinio po zagovoru blaženog Ivana. I ja se molim za nešto veliko i strpljivo čekam… No, dok čekam, ostvaruju mi se male želje… Nedavno sam na fakultetu pisala dva kolokvija i molila sam Devetnicu bl. Ivanu Merzu da uspješno položim. I stvarno. Dobila sam najbolju ocjenu! To možda nije tako ogromno čudo ali ja vjerujem da sam imala Ivanov zagovor. Svjesna sam činjenice da ovo moje uslišanje nikoga neće impresionirati ali htjela sam da znate da je zagovor Ivana Merza jednako važan ili snažan kad se radi o velikim djelima, kao i onima nešto manjima, naizgled možda beznačajnima.
15. 5. 2005. Marijana M., Zagreb

Primljena milost nakon molitve

Zahvaljujem za primljenu milost u obitelji koju sam zadobio nakon molitve devetnice bl. Ivanu Merzu.
20. 5. 2005. Drago Jović, 14 godina, Kopanice, BiH

Riješeni poslovni problemi po zagovoru bl. Ivana

Prije par godina u Osijeku je postulator o. Božidar držao sv. misu u župi Retfala – Uzvišenje sv. Križa. Poslije sv. mise bilo je govora o bl. Ivanu Merzu, i prodaja knjižica i sličica. Iskreno, nisam poznavala povijest ovog blaženika te sam iz radoznalosti uzela par knjižica. I zaboravila na njih. Međutim prošle 2004. godine upali smo u poslovne probleme. Naša mala tvrtka bila je tužena zbog nekakvih dugova, ali tu su se umiješali i drugi faktori tako da sam se bojala i za svog muža i djecu, ali ništa nisam mogla, iako je sve bilo po propisima i u zakonskim i pravnim okvirima; bili smo u situaciji da smo se bojali. Tada sam slučajno uzela – zaboravljenu – knjižicu o bl. Ivanu Merzu i počela čitati. Sve sam dublje počela shvaćati njegove misli i razmišljanja, shvatila sam i bit našeg postojanja, imovine, znanja i sposobnosti. Zamolila sam iskreno bl. Ivana Merza, devetnicom i zavjetom da nam pomogne izvući se iz problema. – Hvala dragom Bogu i bl. Ivanu ove godine prije Uskrsa naš problem je uspješno riješen. Bila sam na grobu bl. Ivana Merza, zahvalila mu na zagovoru i pomoći, preporučam i nadalje svoju obitelj njegovu zagovoru kod Isusa dragog i njegove Majke.
22. 5. 2005. Kata J., Osijek

Bl. Ivan Merz pomaže u bolesti

Moja sestra Jela, rodom iz Zalužana, sada živi u Australiji oboljela je od raka kostiju. Preporučila sam joj da se moli bl. Ivanu Merzu i poslala sam joj molitvenik u kolovozu 2004. I sama sam sa sinom u ljetu pošla na grob bl. Ivana Merza i molili smo za njezino ozdravljenje. Liječnici su joj davali još samo 4 mjeseca života. Jela je išla na kontrolu u 9. mjesecu i doktori su joj rekli da se rak prestao širiti. Na drugoj kontroli u desetom mjesecu opet su rekli da je rak stao i da ne znaju što se to događa. Ide svaki mjesec na kontrolu. I prošlo je od tada već godinu dana a ona je živa i za svaki dan života Bogu zahvalna i potpuno je predana u volju Božju.
13. 6. 2005. Lucija D., Velika Gorica

Zagovor bl. Ivana spasio ruku od invalidnosti

Moj sin Mladen živi i radi u inozemstvu. Imao je nesreću na poslu. Mašina mu je zdrobila šaku. Pošao je liječniku. Nastojali su mu pomoći. Ja sam se molila bl. Ivanu Merzu i ruka mu je spašena. Tako je po zagovoru bl. Ivana Merza Mladen nije ostao invalid nego radi. Kadgod dođe u Zagreb, pogotovo u praznicima, redovito posjeti grob bl. Ivana Merza i zahvali mu za pomoć. Od 2003. g. čim smo saznali za Ivana Merza odmah smo se njemu zavjetovali i slike smo njegove rado dijelili i molili mu se.
13. 6. 2005. Lucija D., Velika Gorica

Bl. Ivan pomogao nadvladati tragične posljedice rata, posredovao posao, isprosio duhovnu utjehu

Javljam Vam se sa svojim svjedočanstvom o dobivenim milostima po molitvi devetnice u čast blaženog Ivana Merza. Živim u Varešu, umirovljenica sam, udovica sa skromnom mirovinom. Majka troje djece, udate i oženjene. U minulom ratu smo raseljeni i ostali bez svoje imovine te smo bili lošeg materijalnog stanja. Po proglašenju blaženog Ivana Merza u Banja Luci, počela sam moliti devetnice bl. Ivanu Merzu za zagovor kod dragog Boga da mi pomogne u mojim poteškoćama. Hvala Bogu nisam dugo čekala na Božju milost, vrlo brzo sam dobila dodatni posao, ali i moja djeca također. Tako smo osim materijalnog olakšanja dobili i duhovnu utjehu i još čvršću vjeru i poticaj na žarču molitvu i zahvaljivanje dragom Bogu. Radim na njegovanju starijih osoba. Bog mi daje snagu da poteškoće koje imam u tom poslu mogu smireno podnositi. Kako i sama nosim teret života i svojih godina, sve svoje muke s lakoćom sjedinjujem s Isusovim mukama i zahvaljujem mu da mi daje potrebnu duhovnu i tjelesnu snagu. Hvala Bogu za blaženog Ivana Merza i za njegov zagovor.
17. 6. 2005. Terezija, R., Vareš, Bosna i Hercegovina

Zagovor bl. Ivana pomaže u studiju i na ispitima

Apsolventica sam predškolskog odgoja i ovih dana pripremam obranu diplomskog rada. Prije svakog ispita zamolila sam bl. Ivana Merza i blaženog Alojzija Stepinca za zagovor kod svemogućeg Boga i svaki sam ispit prošla iz prve. Prije jednog ispita u molitvama sam rekla: «Dragi Bože, znam da si svemoguć i sve možeš učiniti, znam da možeš učiniti da prođem ispit i da me profesor ne pita što ne znam, samo je pitanje: jesam li ja zaslužila toliku tvoju milost. Taj ispit sam najbolje napisala i jedina bila oslobođena usmenog dijela ispita što se već godinama nije dogodilo kod tog profesora kao što je sam to rekao. Vjerujem da su za sve ove milosti kao i još mnoge koje sam primila zaslužni zagovori bl. Ivanu Merzu, bl. Alojziju Stepincu, a nekad i sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću. Preporučam im se i dalje u svojim molitvama, posebno sada kada sam na raskrižju putova, u pronalaženju radnog mjesta, osnivanju obitelji…
17. 6. 2005. Anita, Vrbovec

Zahvala za upis na Fakultet

Želim zahvaliti Bogu Isusu Kristu, Blaženoj Djevici Mariji i Blaženom Ivanu Merzu zato što su uslišane moje molitve, te mi je unuk primljen na fakultet još 2004. godine.
1. 7. 2005. I. B., Novi Zagreb, Siget

Bl. Ivan pomogao nakon žarke molitve u pronalaženju posla

Moj je sin završio ekonomski fakultet te tri godine nije mogao dobiti posao u struci. Jedan divni gospodin mu je obećao posao, ali to se oteglo oko 160 dana. Ali kad je na poziv tog gospodina dao molbu čekali smo tri mjeseca da bi 10. 12. 04. ostali u očaju bez ikakve nade. Tog dana sam se molila i vapila kao nikad u životu. Vjerujem da je zazivima Isusu Kristu i po preporuci bl. I. Merzu istog dana moj sin dobio obavijest da je primljen na posao. Slava i hvala Ocu, Sinu u Duhu Svetomu.
5. 7. 2005. N. N., Split

Dobili posao zagovorom bl. Ivana

Zahvaljujemo se blaženom Ivanu Merzu što su nama dva sina dobila posao po njegovom zagovoru.
19. 7. 2005. Vita Bulat, Osijek

Nakon devetnice uspješan upis na Fakultet i dobivanje stipendije

Želim s vama podijeliti veliku radost koja se dogodila u našoj obitelji po zagovoru blaženog Ivana Merza. Naša kći Ana upisala se ove godine na Filozofski fakultet u Zagrebu. Danas su upisi na fakultet stres kako za dijete, tako i za cijelu obitelj. Kada su razredbeni ispiti već bili vrlo blizu, našla sam se na nedjeljnoj sv. misi u župi sv. Mihaela u Zagrebu, u Dubravi kad je upravo te nedjelje ondje bio postulator bl. Merza i govorio je o Blaženiku. Došla sam na kraju sv. mise pred relikvijar blaženog Ivana Merza i iz srca zamolila za pomoć. Izvadila sam preda nj Aninu fotografiju i molila kroz suze, svjesna da ovaj Blaženik i sam veoma obrazovan, može izmoliti najviše milosti kod Boga. Potom sam odmah započela molitvu devetnice blaženomu Ivanu Merzu. Na kraju devetnice upravo su bili razredbeni ispit. Oko 4000 prijavljenih je konkuriralo. Treći dan bili su objavljeni rezultati. I naša kćerka je prošla! No, još veće uslišanje dogodilo se odmah nakon toga u dvorani Fakulteta. Od samo tri mjesta koje financira Ministarstvo prosvjete i športa, jedno je pripalo našoj Ani. Blaženi Ivane Merzu, puno Ti hvala! Prati nas i dalje u našim potrebama!
28. 7. 2005. Zahvalna majka Marija F., Zagreb-Dubrava

Zahvala za još bolje zaposlenje

Po treći puta: Ivane hvala ti! Nakon što mi je blaženi Ivan pronašao dobar posao, samo nakon tri mjeseca otvara mi priliku za još bolji posao. To je posao koji volim i kojega sam prvotno htio. Ivane hvala ti!
29. 7. 2005. Tomislav Š; Zaprešić

Pomoć u nekoliko potreba

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za nekoliko uslišanih nakana za koje sam se molila.
1. 8. 2005. Marta iz Podravine

Uklonjena opasnost grešne prigode – neprijatelj se udaljio

Svjedočim da mi je od prvog dana devetnice u čast bl. Ivana Merza bila udijeljena milost te sam vidio da se udaljila jedna opasnost grešne i upropaštavajuće prigode koje je mogla nauditi vjeri moga bližnjega. Ta duhovna milost sastojala se u tome što sam se odvratio od neprijatelja a bila je vidljivo praćena uz Božju pomoć porastom božanske ljubavi.
16. 8. 2005. Yann Ruiz, Chambery, Francuska

Pomoć u polaganju teškog ispita

Hvala bl. Ivanu Merzu na uslišanoj molitvi – položila sam teški ispit.

Studentica sam Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Za bl. Ivana čula sam prije nekoliko godina. Dolaskom u Zagreb na studij volim doći u Baziliku Srca Isusova. U toj crkvi je njegov grob, tu se često molio, puno je pomagao mlade (jer mlad je i umro), bio je student kao i ja, a uz to je studirao i na mom fakultetu, gdje je i doktorirao iz francuskog jezika. U crkvi kraj groba nabavila sam si brošure o bl. Ivanu Merzu i potaknuta njegovom blizinom odlučila sam se na zagovornu molitvu njemu. Kroz devet dana molila sam devetnicu i sudjelovala na sv. misama, ispovjedila se, molila sam i za profesoricu, asistente i kolege koji će sa mnom polagati. S čvrstom vjerom sve sam predala Bogu. Na ispit sam otišla sa sigurnošću da je moja molitva uslišana. Ispit se odugovlačio, ali imala sam strpljenja za sve. Konačno, ispit sam prošla s vrlo dobrim! A prije ga nikako nisam mogla položiti. Hvala bl. Ivanu Merzu na milosti koju mi je izmolio kod Boga! Ovim putem svjedočim to uslišanje, kako sam mu na početku obećala. Preporučam mu se da me svojim molitvama prati tijekom cijelog mog zemaljskog života da dođem u vječnu domovinu. Slava i hvala Svemogućem Bogu koji je tako divan u svojim stvorenjima, u bl. Ivanu Merzu, u Mariji, našoj nebeskoj Majci i u svojoj ljubavi prema čovjeku! Radosna blagoslivljam Boga s psalmistom: « Blagoslivljaj Gospodina, dušo moja, i sve što je u meni, sveto ime njegovo! Blagoslivljaj Gospodina, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova!» (Ps 103,1-2)
20. 9. 2005. Paula M. , Goričan

Zagovor bl. Ivana rješava probleme na poslu

Kćerka je dobila posao na određeno vrijeme. Mlada, 20 g. bez ikakvog iskustva stalno je imala problema na poslu. Ja i suprug željeli smo da se vrati kući jer smo ostali sami (2 kćerke udane, 7 unučadi) ali nismo htjeli utjecati na nju jer je ona željela raditi. Radila je već osamnaest mjeseci uz stalne probleme. Tada sam počela moliti molitvu Ivanu Merzu i Duhu Svetomu. Nisam molila za nešto određeno nego da joj pomognu da donese ispravnu odluku kako dalje. Nisam došla ni do kraja devetnice, a ona je dobila stalan posao. I evo već preko pedeset dana radi na neodređeno radno vrijeme i sada je sve u redu. Uvjerena sam da je pomogla moja molitva bl. Ivanu Merzu u rješavanju njenih problema.
26. 9. 2005. Zahvalna majka Marica iz Slavonije

Pomoć u studiju

Pred grobom bl. Iavna Merza molila sam u proljeće i ponovo u ljeti za studij sina koji je studirao prvu godinu na ekonomiji. Sretno je uspio upisati drugu godinu. Zahvaljujem bl. Ivanu za pomoć.
1. 10. 2005. Biserka K., Zagreb

Zahvala po drugi put za dobivenu milost

Kako su moje molitve upućene bl. Ivanu Merzu uslišane želim po drugi puta uputiti zahvalu bl. Ivanu Merzu za uslišane molbe. Velika ti hvala bl. Ivane Merzu!
11. 10. 2005. Zahvalna majka, Đakovo

Olakšanje u bolesti

Zahvaljujem Bogu koji mi je olakšao bolove po zagovoru blaženog Ivana Merza i što sam mogla pohoditi njegov grob.
26. 10. 2005. Goja Fapal, Solin

Blaženi Ivan uspješno pomaže u odgoju djece

Evo, da i ja posvjedočim kako je zagovor bl. Ivana Merza moćan i brz. Već neko vrijeme (otprilike godinu dana) molim bl. Ivana za svoju djecu, Domagoja (17), Zrinku (14) i Luciju (8). Najviše molim za Domagoja, koji je u jeku puberteta i s kojim se najviše natežemo oko kašnjenja u školu i ocjena. Već je bio dobio ukor pred isključenje zbog jutarnjih kašnjenja u školu koja su mu priskrbila puno neopravdanih sati. No, ove školske godine Domagoj je sam odlučio da vise neće kasniti; štoviše, neki dan mi je rekao da se čudi kako je proteklih godina kasnio u školu. I doista održao je riječ. Taj preokret pripisujem isključivo zagovoru bl. Ivana, i s povjerenjem čekam rezultate i na polju ocjena. Osim toga, unatrag nekog vremena Domagoj je redovit na nedjeljnoj sv. misi, a nedavno se uključio i u župni vjeronauk (na koji sam ga ranije bezuspješno nagovarala). I to pripisujem bl. Merzu, jer se kod kuće nije dogodilo ništa izvanredno što bi Domagoja potaknulo na takvo ponašanje. Zrinka je donedavno bila veoma tvrda glede odlaska na sv. misu. Prilično se protivila i stalno je ponavljala kako je njoj dosadno u crkvi. No, otkako su počele pripreme za sv. Potvrdu, ona redovito ide na sv. misu. Na moje pitanje hoće li nakon primljenog sakramenta prestati ići, rekla je: Ni u kom slučaju! I ona se htjela uključiti na župni vjeronauk ali mora još pričekati. I taj preokret u njoj pripisujem zagovoru bl. Merza. Evo vidite, dala sam bl. Merzu dosta zadataka koje je on uspješno obavio.
4.11.2005. A.-D.-K., Zagreb

Molitva bl. Ivanu pomogla trima bolesnicima

Zahvaljujem zagovoru bl. Ivana Merza što je meni i mojoj djeci pomogao u zdravstvenim teškoćama. Slomila sam bila nogu, kćerka dobila loše nalaze, a sin dobio upalu pluća; obratili smo se molitvom bl. Ivanu Merzu i sve se sretno sredilo.
15. 11. 2005. Irena Pavletić, Zagreb

Položen težak ispit

Zagovorom blaženoga Ivana Merza uspješno sam, bez ikakvih poteškoća i problema, položila težak ispit na fakultetu. Zahvaljujem blaženim Ivanu za pomoć.
8. 12. 2005. Ankica, Topusko

Zagovor bl. Ivana izbavio od prijetećeg zla

Vidjevši prekrasnu knjižicu “Izvor Života – blaženi Ivan Merz i Euharistija”, počeo sam se moliti bl. Ivanu Merzu. Imao sam užasnu situaciju, gdje je jedan zao čovjek od mene nešto tražio, i istodobno mi prijetio, ako mu to ne dam da će mi učiniti zlo. Molio sam se i molio i već na kraju dana kada sam mislio da mi nema spasa, i da će mi se zlo dogoditi, dogodilo mi se čudo i riješio sam problem. Dobio sam pomoć od meni bliske osobe i to u vrlo kratkom roku. Svjestan sam itekako da mi ta zemaljska pomoć ne bi bila ništa uspjela pomoći bez moje molitve. Znam da su mi se pomoć, uslišanje i milost dogodili na zagovor bl. Ivana Merza.
20. XII. 2005. Zahvalan R. S., Zagreb

ZAHVALANICE UPISANE U KNJIGU USLIŠANJA U KAPELI BL. IVANA MERZA
U KATEDRALI U BANJOJ LUCI 2005.

Hvala Ti za moje molitve, za svoj blagoslov upućen Tvojim zagovorom dragome Bogu.
12. 3. 2005. Ankica

Vjerujem u Tebe, a i do sada si uslišavao moje molitve za spas mojih unuka.
27. 3. 2005. Zahvalni djed.

Blaženi Ivane Merz! Hvala Vam što ste sve za života učinili za sve narode ove kugle zemaljske.
5. 4. 2005. Zahvalan pravoslavac i porodica

Dragi Ivane, hvala za sve što činiš za našu obitelj i za moju nazočnost danas ovdje, što je također tvoje djelo. Pomozi danas svima u osmišljavanju nove udruge, na dobrobit našeg naroda i svete Crkve. I dalje nas čuvaj i ne daj silama zla da nas odnesu s Kristova puta.
8. 5. 2005. Romano Tripalo s obitelji

Možda je vrijeme bilo kratko, ali je želja bila jaka…i zato ti hvala…Hvala što si postojao i nama za ostavštinu dao kao uzor svoj život u katoličkoj vjeri.
10. 5. 2005. M. M.

Blaženi Ivane Merzu! Želim ti zahvaliti što sam uspješno završila svoje školovanje. Molim te zagovaraj i dalje molitve i želje kod Boga za mene, moju obitelj i sve prijatelje!
10. 5. 2005. Ivanka

Blaženi Ivane Merzu, hvala ti na uslišanim molitvama po tvome zagovoru, da sam mogao i ovo sveto mjesto obići. Blagoslovi ovaj narod i neka po tvome zagovoru budu uslišane sve molitve ovoga naroda i svih ljudi dobre volje.
11. 6. 2005. Stjepan Šoeš, Ćepin

Blaženi Ivane, hvala Ti na milosti koju si izmolio od Boga. Moli se i za nas i stavljamo se pod tvoj zagovor.
22. 6. 2005. Klapa sv. Juraj

Hvala Ti Ivane!
24. 6. 2005. S.

Hvala Ti Bože za sve milosti koje smo primili po zagovoru Ivana.
9. 7. 2005. Anđa.

Hvala Ti Ivane Merzu za ozdravljenje moje kćerke.
29. 7. 2005. Zdenka H.

Hvala Ti blaženi Ivane Merz na svoj milosti što si udijelio mojoj obitelji.
19. 8. 2005. Anamarija, Mate, Zdravko i Božena P.

Sveti Ivane Merzu hvala ti. Tvojim zagovorom dao si mi da ne dođe do devijacije sluha.
30. 8. 2005. H. Zdenka

Hvala na zagovoru za položene ispite!
11. 10. 2005. I.

Blaženi Ivane, zagovaraj moju obitelj i dalje kod Boga i moli za naše potrebe. Hvala Bogu na svim milostima do sada, a i u buduće.
22. 10. 2005. Ankica.

Blaženi Ivane, hvala Ti za tvoju molitvu za moju obitelj.
26. 10. 2005. Sugela iz Mostara.

Blaženi Ivane Merzu, hvala Ti za sve dobro koje si mi učinio i molim Te za zdravlje moje obitelji.
26. 10. 2005. N. N.

Hvala Blaženom Ivanu M. što nam pomaže.
1. 11. 2005. A. Vulinović

Hvala Ti Sveti Ivane Merzu što mi se moja unuka Maja sretno vratila iz Njemačke gdje je bila dva i pol mjeseca na fakultetu.
28. 11. 2005. H. Z.

Originali ovih dopisa o uslišanjima nalaze u Arhivu Postulature bl. Ivana Merza.
Priredio za javnost o. Božidar Nagy, postulator