Uslišanja i zahvale 2006.

Spriječena amputacije noge

Moja molitva bl. Ivanu Merzu pomogla je za ozdravljenje prijatelja, kojemu se trebala amputirati noga. Zahvaljujem bl. Ivanu za uslišanu molitvu.
Osijek, 11. siječnja 2006. Neda B.

Zahvala za položeni ispit i za zdravlje oca

Još 2003. godine molila sam devetnicu bl. Ivanu Merzu za uspješan rezultat na dva zadnja ispita na fakultetu; oba sam ispita položila s vrlo dobrim rezultatom i to iz prvog pokušaja. Iste sam godine drugu devetnicu molila za oca koji je imao problema s alergijom, nakon čega ga više nije teze mučila. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na ovim primljenim milostima.
21. veljače 2006. Vlatka

Pomoć u studiju i oslobođenje od straha

Moji roditelji i ja molili smo trodnevnicu blaženom Ivanu Merzu nakon čega sam položila ispit s odličnim uspjehom, a nakon devetnice oslobodila sam se straha koji me dugo vremena mučio. Bl. Ivan Merz je uistinu veliki i moćan zagovornik a njegovu pomoć iskusim svakodnevno. Zahvaljujem mu na primljenim milostima.
Zagreb, 1. ožujka 2006. Zahvalna

Uslišane molitve

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za primljenu milost.
Slav. Bord, 1. ožujka 2006. Anđa Š.

Nakon usrdne molitve bl. Ivanu sin dobio posao

Dana 4. 12. 2005. godine bila sam na sv. misi u župnoj crkvi u Stenjevcu. Nisam ni znala da će propovijed biti posvećena blaženiku Ivanu Merzu. Puno toga sam saznala na samoj propovijedi o njemu, iako sam bila 2003. u Banjoj Luci kad ga je Papa proglasio prvim blaženikom u BiH. Kao i svake nedjelje, tako sam i te idući na sv. misu istu posvetila za nakanu za posao mom sinu koji je prije nešto više od mjesec dana ostao bez posla, a ima obitelj. Molila sam Boga za tu nakanu, kad je počela propovijed i kad sam čula kome je sve Blaženik zaštitnik, istog trena znala sam da će mi biti uslišana moja molitva. Na kraju mise svi koji su htjeli dotakli su relikvije blaženog Ivana Merza, pa sam i ja to isto učinila i još jednom zavapila za pomoć. Te iste večeri moj sin mene zove i kaže: »Mama, izgleda da ću sutra početi raditi, zvali su me da dođem na razgovor.« Bila sam sigurna da je to mogao samo dragi Bog da nam pomogne na zagovor blaženog Ivana Merza. Tako je moj sin počeo raditi na sv. Nikolu, i to u ribarnici na Dolcu, i odmah sam pomislila kako je blaženik zaštitnik mladih, pomoraca, ribara i svih onih koji mu se utječu. Hvala Ti blaženi Ivane što si zagovarao moju obitelj i uvijek ću Te štovati!
Zagreb, 4. ožujka 2006. Zahvalna majka Zorka-Apolonija S.

Zahvala za bolji pronađeni posao

Želim posvjedočiti kako sam bila u jednoj tvrtci 3 godine tajnica i nisu me htjeli primiti za stalno (poslije mene su raspisali natječaj na koji se javilo oko 400 molbi – nikog nisu uzeli). Međuljudski odnosi su bili toliko loši da sam kroz kratko vrijeme od stresa počela patiti od nesanice, svako toliko bih se rasplakala, postala sam anksiozna i depresivna. Mobing je bio strašan, nisam ni sanjala da čovjek može toliko patiti na radnom mjestu – u blizini jednog od direktora sam se tresla jer se cesto znao derati ničim izazvan, dok je drugi tražio od mene neizvedivo. Na kraju su mi bez posebnog obrazloženja dali otkaz. Točnije – obrazloženje je glasilo: da ja i taj direktor koji me otpustio “nismo kompatibilne naravi”. Po zagovoru Ivana Merza, iako je to danas teško, nasla sam odmah posao, bolji posao, puno manje stresa i bolje uvjete rada te bolju placu za 25%. Hvala dragom Bogu i zagovoru Ivana Merza.
9. ožujka 2006. Gordana

Zahvala za zaposlenje sina

Blaženom Ivanu Merzu od srca zahvaljujem za zaposlenje svoga sina. Toplo stavljam u zagovor njega i ostalu svoju djecu onome koji je volio mlade!
Višnjevac, 16. ožujka 2006. Mama Anica P.

Pravedno riješen sudski spor

Moje svjedočenje se odnosi na pomoć ishođenja pravične sudske presude za povrat novca, kojeg sam isplatila na temelju ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora u Zagrebu, a kojeg nikada nisam dobila, kao niti isplaćenu akontaciju. O svemu sam podnijela krivičnu prijavu na Državno odvjetništvo, koje je pokrenulo krivični postupak na zagrebačkom Općinskom sudu još 1998. godine. Na ovom sudu se postupak vodio netaknut skoro pet godina.Shvatila sam da se jedino moram moliti za milost sretnog ishoda po Božjoj providnosti.Nakon proglašenja Ivana Merza blaženim počela sam se njemu moliti da me s tom nakanom zagovara kod Boga. I stvarno, po blaženom Ivanu Bog je ubrzao ovaj sudski proces, koji je završio za mene pozitivno i optuženi je dobio obvezu da u roku dvije godine vrati preuzeti novac, zajedno sa kamatom ili ga čeka kazna zatvora od jedne godine uz daljnju obvezu povrata novca. Sada se molim blaženom Ivanu Merzu da okrivljeni vrati novac. Vjerujem da će blaženi Ivan i dalje moliti za mene kod Svemogućeg Boga.
Zagreb, 19. ožujka 2006. Zrinka B.

Uslišana devetnica

Prije nekoliko godina molio sam devetnicu bl. Ivanu Merzu na određenu nakanu i dobio sam uslišanje molitve. Zahvaljujem bl. Ivanu na uslišanoj molitvi.
Zagreb, 25. ožujka 2006. Jakov B.

Bl. Ivan pomogao u duševnoj tjeskobi

Zahvaljujući bl. Ivanu Merzu kojemu sam se molila, doživjela sam velike milosti u svojoj osobnoj duševnoj muci, stoga mu od srca zahvaljujem. Oduševljena sam knjigama koje je napisao bl. Ivan Merz poput Plamen za visinama i Ljubav i čistoće. Prihvatila sam bl. Merza kao svog zaštitnika, pa ću mu se i nadalje utjecati u molitvi.
Osijek, 19. travnja 2006. N. N. (17 g.)

Sretno sklopljen brak

Zahvaljujem od sveg srca Svemogućem Bogu, Majci Božjoj i zagovoru blaženog Ivana za moju kćerku koja je lutala i tražila mladića za brak, jer se htjela udati. Obratila sam se blaženom Ivanu Merzu i molila svakodnevno i hvala Bogu susrela je mladića koji je sada već moj zet, čini se dobar i plemenit čovjek. Kada ga je upoznala bila je zaprepaštena, jer je on bio poganin bez krštenja i drugih sv. sakramenata i živio je tako 30 godina… To je bilo vrlo teško riješiti. Ali molitvom i to ustrajnom sve je došlo na svoje mjesto. Mladić se krstio (pripremao se par mjeseci), krizmao, vjenčali su se u crkvi Srca Isusova i sve je prošlo u radosti i veselju. Nemam riječi kojom bih se zahvalila Bogu dragom i našem Blaženiku, nego preporučam majkama da se mole za svoju djecu. Ustrajmo i od srca; neka svake nedjelje i blagdane idu na sv. misu i također na sv. sakramente.
Zagreb, 4. svibnja 2006. majka i otac

Očita pomoć u bolesti po zagovoru bl. Ivana

Otac mi se bio teško razbolio još prije beatifikacije bl. Ivana Merza. Pojavili se jaki bolovi u nogama, ne može više hodati, promjene na stopalima. Na desnoj nozi prsti počeli plaviti, a na lijevoj dekubitus na peti. Odlazi u bolnicu – ustanovljena loša cirkulacija. Slijedi operacije desne noge, potom dolazi do infekcije rane i za dva tjedna amputacija noge. Za lijevu nogu ista prognoza. Ne znam što ću. Ja moram na posao, kako i kome da ga ostavim. Bojim se amputacije i desne noge. Obraćam se sl. B. Ivanu Merzu, odlazim na njegovu beatifikaciju s molitvom da mi on pomogne sa svojim zagovorom; predajem oca pod njegovu zaštitu, jer sama sam nemoćan. Nakon toga otac se oporavlja, dekubitus na lijevoj nozi zacjeljuje. Mogu ga ostaviti samoga dok sam na poslu. Prošle godine doživio je ishemički inzult i nije mogao više vidjeti. Opet odlazim na grob bl. Ivana Merza pa sada i tu novu situaciju predajem njemu, jer što ću ako mi otac još postane slijepo. Zamolim bl. Ivana da i sada svojim zagovorom pomogne i meni i njemu. Nakon moje molitve ocu se vid donekle oporavlja tako da nije oslijepio. Za sve ovo postoji i medicinska dokumentacija. Hvala Bogu i bl. Ivanu Merzu!
Zagreb, 10. svibnja 2006. Katica J.

Zahvala Riješeni problemi na poslu i zadobiveno duševno smirenje

Po zagovoru bl. Ivana Merza Krist mi je udijelio posebnu milost, a to je da me je prožela duboka radost. I ja sam, kao Ivan Merz u Lurdu zavoljela krunicu koja mi je davala veliku moć u nevolji i koja će mi od sada uz svetu Euharistiju biti najveći prijatelj do groba. Dobila sam snagu Duha Svetoga da mogu slijediti Krista, jer život nije uživanje nego žrtva. Moja teško bolesna kćerka živjela je po primjeru Ivana Merza. Svoj život je posvetila Kristu i čvrsto vjerovala u istinitost katoličke vjere. Zbog bolesti imala je poteškoće na radnom mjestu te je postala veoma uznemirena. Na poticaj svećenika molila sam devetnicu bl. Ivanu Merzu i već na Uskrs kćerka se smiruje i prepušta se volji Božjoj i brzo se vraća na posao. Hvala bl. Ivanu Merzu, jer smo dobili najvrednije za vječnost, snagu Duha Svetoga da možemo slijediti Krista!
Zagreb, 13. svibnja 2006. Ljiljana Barbarić

Zahvala za posao i zdravlje

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za mnogo milosti koje sam primila po njegovu zagovoru u posljednje vrijeme. Utješio mi je mnoge suze i riješio razne probleme. Posebno zahvaljujem što mi je sin našao posao i što je meni pomogao u zdravstvenim teškoćama.
Novo Čiče (Zagreb), 19. svibnja 2006. Marica M.

Brza pomoć Blaženika

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu što mi je pomogao u jednom poslu. Pomolila sam se i odmah mi je službenica pronašla i sve je bilo riješeno.
Varaždin, 23. svibnja 2006. Vera

Nakon devetnice riješila se tjeskobe

Trenutno sam na privremenom radu u Njemačkoj. Na samom dolasku u ovu zemlju osjećala sam strašnu tjeskobu u sebi sve dok nisam počela moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu i od tada sam ja sasvim druga da ne mogu sama sebe prepoznati! Koji je to divan osjećaj! Zahvaljujem bl. Ivanu za ovu veliku milost.
Njemačka, 28. svibnja 2006. Marija

Nakon 11 godina pronađen posao

Moj sin A. već 11 godina nije mogao dobiti posao. Završio je Pomorski fakultet – smjer strojarstvo. Nakon moje izmoljene devetnice bl. Ivanu Merzu dobio je posao i otišao raditi kao pomorac na brod. Također, moja kćerka Žana položila je težak ispit na Fakultetu novinarstva. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na primljenim milostima.
Zadar, 2. lipnja 2006. Zahvalna majka Anđelka

Zahvala za dobiveni posao

Molila sam devetnicu bl. I. Merzu za posao moga dečka koji se godinama nije mogao zaposliti. Sve bi uvijek bilo bezuspješno. Ali samo tri dana nakon što smo izmolili devetnicu on je pozvan na razgovor i dobio je posao. Slava Isusu i hvala bl. Ivanu!
Ivanja Reka (Zagreb,) 3. lipnja 2006. Anita i Darko

Brzo uslišanje

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu jer mi je molitva po njegovu zagovoru uslišana je u kratkom vremenu.
Njemačka, 6. lipnja 2006. Robert Gusić

Ozdravljenje nakon devetnice

Prvi put sam čula za bl. Ivana Merza čitajući Arenu i njegova čudesa što učini. Molila sam se iz one sličice (zborna molitva iz Papinske mise na beatifikaciji bl. Ivana Merza) devet dana i napravio mi je čudo – ozdravila sam, moji nalazi su izvanredni. Zahvaljujem Blaženom Ivanu Merzu na tom velikom čudu. Neka svatko moli za njega, molim i ja i bit će uslišan makar se činilo i nemoguće.
Bistrinci, 6. lipnja 2006. Ana J.

Pomoć u studiju

Zagovorom bl. Merza kojemu sam molila devetnicu kćer je dala godinu prošle godine, a ove godine težak ispit, a sin nakon nekoliko godina pauze uspio je položiti jedan teški ispit. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na ovoj velikoj milosti.
Zagreb, 7. lipnja 2006. Renata K.

Uspješna operacija

Hvala ti blaženi Ivane što si izmolio uspješan ishod operacije moje mame.
Zagreb, 9. lipnja 2006. Tomislav K.

Sin se ponovno javio

Imam dosta problema sa sinom, bila sam veoma tužna što se ne
javlja. Molila sam trodnevnicu bl. Ivanu Merzu da sin na neki način promjeni svoj stav. Na treći dan trodnevnice sin se javio. Nisu još sve zapreke prekoračene, ali je ipak sada lakše. Vjerujem da je ovo pomoć dobivena preko bl. Ivana Merza. Sina sam njemu preporučila još prije mnogo godina kad je pomogao gotovo na nevjerojatan način. To sam već javila tada Postulaturi.
Vancouver, Kanada, 9. lipanj 2006 Vera VB

Zagovor bl. Ivana oslobodio kćerku od teške bolesti

Kad sam čula za Blaženog Ivana Merza upravo u to vrijeme bila se razbolila moja kćerka. Naši doktori rekli su da joj nalazi nisu u redu, da ju je napala zla bolest. Kada mi je to saopćila zavapila sam Majci Božjoj Lurdskoj i Bl. Ivanu Merzu da joj bude u pomoći i da ta bolest ne bude istinita. Molila sam ga da je čuva od te opake bolesti.Godinu dana prije njegovog proglašenja blaženim molila sam za njezino zdravlje i za zdravlje sviju mladih, kao što je i on molio se za sve mlade. Imala sam čvrsto uvjerenje da će moju molitvu uslišiti Gospodin Bog preko njegovog zagovora. Hvala Bogu i Majci Božjoj od kojih je Bl. Ivan Merz isprosio milost i danas je sve u redu. Moja kćer se udala, ima svoju obitelj i svoje krasno malo dijete, malog Dominika. I dalje se molim svaki dan dragom Bogu, a s malom molitvom obratim se i Ivanu Merzu za zahvalu koju mi je isprosio od dragoga Boga za njezino ozdravljenje, molim za njenu obitelj i dijete da im bl. Ivan bude uzor, zaštitnik i suputnik tijekom cijelog njihovog života! Mogu posvjedočiti da su moje molitve s pomoću Božjom po zagovoru Ivana Merza uslišane.
Kaštel Stari, 1. srpnja 2006. Danica Radačić

Bl. Ivan pomaže u svim prigodama i poteškoćama

Jednoga dana, pročitavši članak u novinama o Ivanu Merzu, osjetila sam u srcu veliko zanimanje za njega. Počela sam čitati njegove knjige i sve što je bilo vezano uz njega. Kada sam čula da će Papa doći u Banja Luku na njegovu beatifikaciju, odlučila sam ići i ja. Povela sam i svoju kćer. Tamo sam zavjetovala njemu na brigu moju djecu. Od toga dana svaki dan molim za sve svoje. Ivan Merz je dobio mjesto u mom srcu. Za sve svoje poteškoće sam molila njegov zagovor i mogu reći da mi se mnogo stvari riješilo samo čudom Božjim. Nedugo nakon toga moja kćer se razboljela od teške bolesti mišića tzv.”mijastenia gravis”. Uz tu osnovnu bolest nizale su se teške dijagnoze. Tri godine svakodnevne borbe urodile su plodom. Molile smo i vapile, a molio je i bl. Ivan. Ona je gotovo potpuno ozdravila na samo Bogu znani način. Ima puno toga što se dogodilo mojoj obitelji po njegovu zagovoru. Mogu sa sigurnošću reći da sve zadobivene milosti zahvaljujem njemu. On rješava naše financijske poteškoće, pothvate, gotovo sve u našem životu. Puno puta samo pročitala da se za zadobivene milosti javi vama pa vas o tome sada obavještavam. Ponavljam: Mnoga čudesa su se dogodila po njegovu zagovoru. Hvala mu za sve!!!
Slav. Brod, 7. srpnja 2006. Božana

Ozdravila ruka po zagovoru bl. Ivana

Dobila sam milost po zagovoru bl. Ivana Merza i to još tijekom devetnice uslišana je bila moja zamolba. Naime, muž mi je imao bolesnu ruku. Još nisam do kraja ni izmolila devetnicu, ruka mu je ozdravila. Hvala Blaženiku!
Dugo Selo,18. srpnja 2006. Gordana Krajina

Pomoć kod prijamnog ispita

Molila sam se Ivanu Merzu kada sam bila u strci i panici zbog prijamnog ispita ove godine. Čim sam počela moliti zajedno sa svojim prijateljicama (u istu nakanu) počela sam osjećati mir. Uspjela sam se skoncentrirati i dati maksimalno od sebe što se tiče učenja, a znam da mi je Ivan pomogao što se tiče ovog dijela na koji ne mogu utjecati – milost je postignuta. Isus i Ivan Merz su zakon!!!
19. srpnja 2006. Jelena Ćališ

Zahvala za položeni ispit

Molitvom devetnice po zagovoru bl. Ivana Merza, uspjela sam položiti težak ispit. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu iz sveg srca!
Velika Gorica, 11. srpnja 2006. Martina

Pomoć za upis na fakultet

Želim prijaviti svoju uslišanu molitvu po zagovoru Blaženog Ivana Merza, a to je da mi je pomogao upisati fakultet i uspješno riješiti prijamni! Od srca mu zahvaljujem!! On je uistinu pravi uzor mladima. Hvala ti Orle Kristov!!!
26. srpanj 2006. Iva Pešić

Zahvala za zaposlenje sina

Zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu za uslišanu molbu za zaposlenje moga sina. Nakon izmoljene devetnice blaženom Ivanu dobila sam uslišanje molitve. Od srca se zahvaljujem na primljenim milostima i dalje stavljam u njegov zagovor svog sina i kćer.
22. kolovoz 2006. Zahvalna majka Jasna M.

Dobiven željeni posao

Po Božjoj Providnosti bio sam potaknut da se molim blaženom Ivanu Merzu za posao koji sam dugo želio. Molio sam blaženog Ivana svojim riječima za pomoć. Za par dana sam pronašao posao u struci koja me zanima. Zadovoljan sam sa radnim mjestom. I na ovaj način mu se zahvaljujem. Neka ga Trojedini Bog što prije na zemlji proslavi čašću proglašenja svetim.
Zagreb, 10. rujna 2006. Željko K.

Bl. Ivan vjerni suputnik i pomaže u svim prigodama

Želim se samo zahvaliti Bl. Ivanu Merzu za brojne milosti koje sam primila. Imam 25 godina često se molim Bl. Ivanu Merzu i boljeg suputnika u svom životu nisam srela. Prvo: pomogao mi je u ispitima. Drugo: od stresa i nakupljenog straha dobila sam panične napade i molila sam se blaženom Ivanu za to i sada mi je lakše. U obitelji sam imala dosta problema i po njegovu zagovoru dosta se stvari riješilo u dobrom smislu. Način kako mu izražava zahvalnosti jest i ovaj: svima preporučujem da se njemu mole, i također molim da se proglasi svecem jer zaista to zaslužuje. I još nešto: do njegovog proglašenja Blaženim nisam nikad čula za njega i u Banja Luku sam otišla radi dolaska sv. Oca, a nisam ni slutila da mi je Bog donio tada najvećeg zaštitnika. Često odem na njegov grob i uvijek u najtežim trenutcima tamo nađem mir. Također se molim da me Bog upravi da svakim danom postanem sličnija B. Ivanu Merzu. Život će mi donijeti teškoća i ja znam da se još uvijek moram boriti ali znam također da sada imam svog zaštitnika. I još nešto: moja prijateljica je imala velikih problema i njoj sam preporučila da se moli i ona mi zahvaljuje jer otkad se moli bl. Ivanu doista joj je lakše.
21. rujan 2006 Gordana K.

Za vrijeme devetnice dobila posao

Javljam Vam radosnu vijest da su uslišane moje molitve, po zagovoru blaženog Ivana Merza. Za blaženog Ivana čula sam prije dosta godina, ali se nisam posebno zanimala za njegov život i djelo, jer sam imala svoje omiljene svece kojima sam se redovito molila. Ovog ljeta su mi se dogodile neke ružne stvari u obitelji. Suprug se razbolio, a ja sam ostala bez posla. Imamo dvoje djece i život nam je postao jako težak. Ja sam odmah počela tražiti posao. Javljala sam se na brojne oglase, obavila mnoge razgovore, ali na žalost bez uspjeha. Počela sam gubiti nadu. Osjećala sam se bespomoćno. U nedjelju 17. rujna 2006. u mojoj crkvi Svete Obitelji, u Zagrebu, večernju misu u 19 sati predvodio je postulator o. Božidar. Upoznao nas je sa životom blaženog Ivana Merza. Na oltaru je bila izložena slika blaženika i relikvijar s njegovim moćima. Kad sam na kraju Svete mise dodirnula moći blaženika, osjetila sam njegovu blizinu i kao da mi je rekao: “Moli se, ja ću ti pomoći.” U ponedjeljak 18. rujna 2006. započela sam moliti devetnicu da isprosim milost za zaposlenje po zagovoru bl. Ivana. Četvrtog dana devetnice, u četvrtak 21. rujna 2006. posjetila sam njegov grob, a u petak 22. rujna 2006. dobila sam posao. Duboko vjerujem da je to djelo bl. Ivana i da mi je po njegovom zagovoru isprošena milost zaposlenja. Želim javno zahvaliti blaženom Ivanu što je uslišao moje molitve i što mi je pomogao. Od sada imam novog prijatelja koji me gleda s neba, čuje moje vapaje i čuva me na mom životnom putu. Hvala ti, blaženi Ivane. Ti si za mene već svet jer tvoja čuda to potvrđuju!
Zagreb, 30. rujna 2006. Zahvalna Elda J.

Uz pomoć bl. Ivana položen završni ispit na fakultetu

Bl. Ivanu Merzu veliko hvala na isprošenoj milosti polaganja završnoga ispita na fakultetu. Preporučam se i dalje njegovom zagovoru poglavito za zdravlje i za dobivanje posla. U njegov zagovor stavljam i one za koje nema tko moliti ili se ne znaju moliti. U znak zahvalnosti širim njegovo poznavanje i štovanje u svojoj okolini.
Rijeka, 15. listopad 2006 Juraj

Bl. Ivan pomogao naći srodnu dušu

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu što mi je u vrlo kratkom roku uslišao molitve. Dugo sam tražio srodnu dušu, a nakon zagovora bl. Ivanu Merzu ona se jednostavno pojavila.
Zagreb, 25. listopad 2006 Tihomir

Uslišana molba

Blaženom Ivanu Merzu veliko hvala za uslišane molbe izmoljene na njegovu grobu.
21. listopada 2006. G. K.

Razna uslišanja u jednoj obitelji

– Rješenje financijskih teškoća. – Prvo uslišanje 1. 6. 2003. bilo je ovako: Ostali smo bez posla ja i suprug. Nismo imali nikakva primanja. Otišla sam na grob Ivanu Merzu i zamolila ga da nam udjeli nešto da imamo za život. Još se nisam doma vratila iz crkve, kad mi suprug govori: “Izdao sam u najam prostor koji nam je bio prazan”. Hvala Bogu i bl. Ivanu Merzu.
– Pronađen posao. – Drugo uslišanje 14. 3. 2004.: Imam dvoje djece. Završili su školu, ali zaposlenje nikako da dobiju. Zavjetovala sam se Merzu devetnicom za zaposlenje moje djece. Išla sam svaki dan u Palmotićevu na njegov grob. Molila se i on me uslišao a da još nisam završila devetnicu. Moj sin je našao posao i to u svojoj struci. Dvije godine radi i zadovoljan je s poslodavcem i poslom. Hvala Ti bl. Ivane!
– Brat ozdravio. – Treće uslišanje 22. 9. 2006.: Brat mi se odjednom razbolio i to od upale gušterače. Ja opet započela devetnicu bl. Ivanu. Bio je četvrtak. Bratu ništa bolje, sve ide na gore. Ja se molila Bogu i Ivanu Merzu. Ali doktori nas zovu od petka na subotu. Bratu je jako loše i oni nam kažu: “Budite spremni, njegovi sati su odbrojeni, večeras smo dali sve što smo mogli, a pitanje je hoće li vaš brat preživjeti noć”. Nitko nije znao, samo ja i moj suprug. Njegovoj ženi i djeci nisam ništa govorila da je ova noć tako kritična za njega. Brat mi ima 36 godina. Ja cijelu noć nisam prespavala i samo mi se vrti u glavi, kao da mi netko govori: Vaš brat je umro. Ali sam uporno govorila, ne, ne. Meni će bl. Ivan Merz ozdraviti brata. Ujutro sam otišla na prvu misu u 6 sati. Kad sam se vratila iz crkve, otišla sam u bolnicu i pričala s doktorima. Oni su mi rekli da je najgore prošlo premda kako su mi rekli za njega 98% nije bilo nade za život. Ali hvala Bogu i Ivanu Merzu, on je živ, obratio se, svaki dan ide na svetu misu. Hvala Bogu i bl. Ivanu.
– Zdravlje nećaka krenulo na bolje. – Četvrto uslišanje 24. 10. 2006.: Nećak mi se odjednom razbolio, ni manje ni više od leukemije. Dijete je staro 3,5 godine, nikada bolesno. Ja opet molila devetnicu za njegovo zdravlje i naručim misu u petak na čast bl. Ivanu Merzu za njegovo zdravlje. Doktori su ustanovili u četvrtak da je najgora leukemija. Mi smo svi u obitelji molili devetnicu. Nakon 7 dana devetnice opet su uzeli nalaze od malog Leopolda i ustanovili da se krv poboljšala na bolje, da leukemija postoji, ali da je srednja i da nije ona najopasnija. Hvala Bogu i bl. Ivanu Merzu.
Zagreb, 30. listopada 2006. Terezija Đ.

Pomoć za uspješan završetak studija

Zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu za milosti koje sam primila po njegovu zagovoru kome sam molila devetnice za uspješan završetak studiranja moje djece i za drugo. Zahvalna sam našem blaženiku te preporučam svim majkama da se mole bl. Ivanu Merzu za svoju djecu i za sve mlade nad kojima neka bdije blaženi Ivan Merz.
Đakovo 7. studenog 2006. Zahvalna majka

Zaustavljena bolest srca

U drugom mjesecu ove godine išla sam na pregled i ultrazvuk srca nije bio dobar. Nešto je u meni govorilo: ‘Moli se po zagovoru blaženog Ivana Merza dragomu Bogu za svoje ozdravljenje. U 10. mjesecu ove godine išla sam na novi pregled i zaista nalaz uredu, ništa nema. Pitam doktoricu kako to? Ona mi je nešto rekla što ni sama nisam razumjela. Ali ja znam da mi je po zagovoru bl. Ivana Merza Bog pomogao moje ozdravljenje. Još prije nego mi je doktorica pročitala nalaze nešto je u meni govorilo da će sve biti u redu. Sada još jednom i uvijek zahvaljujem po zagovoru bl. Ivana Merza dragom Bogu, za ozdravljenje moga srca. Uz ovo pismo prilažem liječničke nalaze. Vječno zahvalna po zagovoru bl. Ivana Merza!
Zagreb 10. studenog 2006. Vikica Šalić

Sin dobio posao uz rješenje još jednog problema

Dugo je moj sin tražio posao, ali bez rezultata. Za pomoć sam se utekla blaženom Ivanu Merzu. Ubrzo se ukazala prilika i moj sin je dobio posao. Ali se pojavila jedna nevolja. Naime, za vrijeme, studija odgađao je odlazak u vojsku, pa je prijetila opasnost da ga pozovu. Baš se to i dogodilo. Svjestan opasnosti da mu to može biti nepovoljno baš u trenutku kad se zaposlio bio je prilično zabrinut. Moleći se bl. Ivanu Merzu za pomoć i nadajući se najboljem, utješila sam ga. Nakanila sam u zahvalu za uslišanje odnijeti na blaženikov grob pločicu sa zahvalom. Baš na dan kad sam preuzela naručenu pločicu, stigla je obavijest iz vojnog odsjeka u kojoj među ostalim stoji da „na temelju odluke komisije služenje se vojnog roka odgađa do daljnjega…“ Tako je sve prošlo u najboljem redu. Hvala blaženom Ivanu Merzu. Nek mu je ime hvaljeno u zboru svetih. I nadalje s preporučam njegovom zagovoru.
Zagreb, 20. studenog 2006. Veronika J.

Ozdravljenje od tuberkuloze i rješenje stambenog problema

Upravo 10. svibnja 2006. (a to je blagdan bl. Ivana Merza što tada još nisam znala) ustanovili su liječnici u Bjelovaru bolest na plućima ali nisu mogli uspostaviti točnu dijagnozu pa su me uputili na liječenje u bolnicu za plućne bolesti na Jordanovcu. Nakon tri tjedna pretraga ustanovili su da se radi o tuberkulozi pluća. Ležeći na bolesničkom krevetu u teškom psihičkom stanju, odvojena od svoje obitelji i moje troje djece, upoznala sam bl. Ivana Merza a da prije nisam ništa čula ni pročitala o njemu. Poznanica, koja je boravila u sobi sa mnom, kupila je časopis “Arenu” u kojoj sam pročitala članak o bl. Ivanu Merzu. Druge noći sanjala sam bl. Ivana Merza, i osjetila sam dodir njegove ruke koju mi je pružio i podigao me držeći moju ruku, sa bolesničkog kreveta na kojem sam ležala okružena bolesnicima. Sutradan ujutro ponovno uzimam Arenu i čitam i prepoznajem na slici bl. Ivana kojega sam sanjala. Od tog trenutka bila sam sigurna: dobila sam „uzora, zaštitnika i suputnika”. Evo i danas mogu reći da je od toga dana moj strah bio manji, moje nade velike, a moje molitve uslišane. Nakon liječenja u Klenovniku vraćam se kući 8. kolovoza zdrava. Zavjetovala sam se da ću se zahvaliti bl. Ivanu Merzu na dobivenoj milosti što to sada i činim.
Još za jednu veliku milost zahvaljujemo bl. Ivanu Merzu. Uz njegovu pomoć, nakon moga izlaska iz bolnice uspjeli smo riješiti i stambeno pitanje. Iz malog stana u kojem je živjelo nas petero prešli smo u veći uz minimalnu financijsku naknadu. Za djecu je to bio pravi preporod. U moj život kao i u život cijele naše obitelji ušao je bl. Ivan Merz i više nisam sama. Ovime mu od srca javno zahvaljujem.
Bjelovar 22. studenoga 2006. Nedjeljka K.

Bl. Ivan čudesno pomaže i u Albaniji

U naš karmelićanski samostan ovdje u Skadru svakodnevno dolaze ljudi s raznih strana preporučivati u molitve svoje potrebe. Tako je prije otprilike godinu dana došla k nama i jedna mlada žena iz Skadra s teškim oboljenjem čeljusti. Liječnici su je operirali, poduzeli sve sa svoje strane, ali bolest je napredovala i dalje. Dali su joj antibiotike reda radi, ne vjerujući da ce išta pomoći. Videći svoje stanje spremala se na smrt, ali teško joj je bilo zbog troje male djece koja će ostati siročad bez majke. Čula je za nas i došla se preporučiti u molitve. Sestra Marija Ancila, razgovarajući s njom sjetila se da je i bl. Ivan Merz imao problema s čeljusti. Ispričala joj je, koliko je znala o Blaženiku i dala joj jednu njegovu sličicu sa tekstom na hrvatskom jeziku. Budući da ne zna hrvatski, rekla joj je neka moli svaki dan Oče naš na čast bl. Ivana Merza za ozdravljenje. Žena je otišla utješena i s vjerom Mu se preporučivala. Nedugo nakon toga došla se zahvaliti zdrava. Ispričala je sestri kako je “vidjela” bl. Ivana Merza i kako je po njegovu zagovoru ozdravila. U ime njezino šaljemo ovu obavijest Postulaturi i zahvaljujemo za pomoć bl. Ivana.
Skadar-Albanija, 26. studeni 2006 . Sestre karmelićanke iz Albanije

Položeni svi ispiti

Molila sam se dvije godine za svoju unuku J. da sretno položi sve ispite od kojih su neki bili i veoma teški. Sve je prošlo u redu, a ona je nedavno i diplomirala. Zahvaljujem bl. Ivanu koji je pomogao da je završila studij.
Zagreb, 12. prosinca 2006. Vjekoslava C.

Pomoć u operaciji oka

Hvala ti blaženi Ivane što si uslišio moju molitvu za uspješnu operaciju
oka mog tate.
19. prosinca 2006. Renata

Potaknut na dublji duhovni život

Zahvaljujem bl. Ivanu koji mi je pomogao te po njegovom divnom primjeru idem na sv. misu gotovo svaki dan i štujem sv. euharistiju.
Zaprešić, 21. prosinca 2006. Ilija N.

Pronađen stalni posao

Moje su molitve uslišane zahvaljujući bl. Ivanu Merzu. Molila sam devetnicu za moju sestru koja nije imala sreće s poslom. Teško je radila i uvijek samo na određeno vrijeme. Nakon nekog vremena javila mi je da je našla stalni posao i jako lijepo radno mjesto. Hvala mu velika!
Lyon ville, 22. prosinca 2006. Hrvatica iz Francuske

Originali ovih dopisa o uslišanjima nalaze u Arhivu Postulature bl. Ivana Merza. Priredio za javnost o. Božidar Nagy, postulator