Uslišanja i zahvale 2007.

Zahvala za nađeni posao i za sitne intervencije u životu

U mjesecu listopadu 2006. godine razgovarao sam sa svojom prijateljicom B. koja mi se požalila na svoj posao, plaću i narušene međuljudske odnose. Sjećam se da sam joj odgovorio da se ne brine, jer ću se moliti za nju bl. Ivanu Merzu da dobije posao kakav zaslužuje i koji joj potpuno odgovara. Izmolio sam devetnicu u mjesecu studenom, par puta smo se sreli, rekla je da šalje zamolbe, ali da joj nitko ne odgovara… I onda, početkom 2007. godine javlja se iz vlaka, kaže, dobila je posao i da ne može vjerovati, ali da joj se događaju takve dobre stvari u životu kao da ih vodi neka nevidljiva ruka! Dobila je posao – na prethodnom je imala 2000 kn plaću, na novom radnom mjestu ima 5400 kn plaću i postala je voditeljica cijele jedne smjene. Oduševljena je i poslom i ljudima na poslu i novom plaćom! – Hvala bl. Ivanu Merzu na zagovoru i uslišanju molitve za nju, a također bih mu zahvalio i na par sitnih intervencija u mome životu.
Đurđenovac, 10. 1. 2007.
Zvonimir

Pomoć došla kad je bilo najpotrebnije

Blaženi Ivane! Hvala ti što si ušao u moj život i što si mi pomogao kad mi je bilo najpotrebnije… Hvala ti na uslišanim molitvama po devetnici i kroz pjesme posvećene tebi… Hvala ti za moje radno mjesto i za ljude s kojima radim… Znam da ćeš i dalje biti uz mene i da ćeš me pratiti na mome životnom putu – putu koji si mi ti pokazao!
Osijek-Vukovar, 15. 1. 2007.
Krešimir

Zahvala za ozdravljenje

Zahvaljujem bl. Ivanu na ozdravljenju, nestanku bolova u trbuhu i prekrasnom doživljaju u Njemačkoj.
18. I. 2007
N.N.

Ozdravljenje supruga i pomoć za nadvladavanje životnih problema mlade osobe

Ovim pismom želim vani predočiti svoje svjedočanstvo da blaženi Ivan Merz sjedi na gozbi Jaganjčevoj. U teškoj kušnji obratih se blaženom Ivanu i on vidje suze moje te se zauze za mene i od Boga isprosi ozdravljenje bolesnom mi mužu Nedeljku. Doktori su učinili koliko su mogli i odustali, ali ti, blaženi Ivane, ti nisi odustao. Koliko sam ja tebe molila i s vjerom očekivala pomoć, toliko si ti Boga molio za nas. – Tebi sam zavjet činila i za jednu mladu osobu koja je posustala u životnim problemima, a u svom okruženju nema nikoga bliskog da je podupre i razgovori. Sada se ta osoba, podignuta tvojom rukom, uzdignuta iznad svih problema hrabro bori za život. Zahvaljujem i svećeniku koji mi je tebe preporučio za zagovornika.
A tebi, o blaženi Ivane, polažem u ruke sebe i svoju obitelj kao zalog za milost što nam je iskaza ozdravljenjem moga muža Nedeljka. Tebi na hvalu, a Bogu na slavu!
P.S. U prilogu liječnička dokumentacija o ozdravljenju supruga Nedeljka.
Dugo Selo, 20. 1. 2007.
Ana Katić

Zahvala za pronađen posao u struci i sretno sklopljen brak

U protekle dvije i pol godine imala sam priliku, ali i milost pobliže upoznati život i djelovanje bl. Ivana Merza. Malo pomalo bl. Merz me oduševio svojom osobnošću, ali još više svojim potpunim predanjem u Svevišnjega. Svojim je životom dokazao kako je moguće biti vrhunski intelektualac, a istovremeno živjeti svetim životom, odvajajući više sati dnevno za molitvu. Možda me ta spoznaja najviše potaknula na molitvu i rad u ‘vinogradu Gospodnjem’. Shvatila sam da jedino kroz potpuno predanje života Bogu, koji me voli bezuvjetno i koji zna što mi je sve potrebno u ovome životu, mogu sigurno koračati dan po dan kroz život. Upravo to je spoznao i bl. Merz, koji je u vihoru Prvoga svjetskog rata, gledajući smrt oči u oči, i jedino potpuno vjerujući svome Stvoritelju, mogao živjeti i preživjeti sve muke koje su ga kroz život pratile, strpljivo noseći svoj križ do smrti, prikazavši svoj mladi život za hrvatsku mladež. Vjerujem da je ta žrtva prinesena i za mene osobno. Počela sam moliti devetnice bl. Ivanu da me zagovara. Jednako tako često sam pohodila i njegov grob, a i išla na sakrament ispovijedi, te na sv. misu. I doista, dogodila su se uslišanja u mome životu. Bog je zagovorom bl. Ivana Merza uslišao moje molitve. Dobila sam zaručnika s kojim sam nedavno sklopila sakrament ženidbe. Jednako žarka bila je i molitva za posao u struci, koji sam ovih dana dobila nakon tri godine molitve. («Tko kuca, otvorit će mu se.») U svom dosadašnjem radu i suradnji s Postulaturom bl. Merza, doživjela sam osobu Ivana Merza sebi bliskom, dapače, kadgod mi je bilo teško u životu, obratila sam mu se molitvom kao prijatelju i nebeskom zagovorniku i zaštitniku. Stoga, hvala Ti bl. Ivane od srca, što si me uvijek pratio svojim zagovorom.
Zagreb, 15. 2. 2007.
Zrinka J.

Blaženi Ivan spasio kuću od rušenja

Sjećam se tako svježe kao da je bilo jučer. Najavljivali su da će na otocima rušiti kuće. Došao je red i na otok Vir. Nisam mogla vjerovati. Lokalna vlast je neprestano obećavala da će se sve srediti, a sada od toga ništa. Do dna duše me zaboljelo kad sam čula da će se rušiti i kuća mojih prijatelja jer ta kuća uopće nije bila uvrštena u ranije načinjeni plan za rušenje. Oni nisu ranije dobili nikakvih obavijesti ili upozorenja kao što je bio slučaj s drugima, a sada odjednom hitno iseljenje i dalje – zna se što slijedi! Samo radi nekih drugih razloga odnosno osoba, njihova kuća je naknadno bila uvrštena za rušenje. Oni su postali žrtveno janje. Nepravda! Vikala sam, plakala, bila neizmjerno tužna. Čovjek bi tako prokleo sve koji su za to krivi. Zašto nisu rušili na početku, kad se počelo graditi, prije trideset godina?! U toj srdžbi, tuzi i nemoći rekla sam sama sebi:
– Pa ja sam vjernik. Ja svaki dan molim oprosti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima našim. Što mi je činiti ? U dobru zahvaljivati, a u tuzi i nevolji moliti Gospodina. Isti čas, još u suzama, krenula sam molitvom:
– Gospodine, Oče naš svemogući, ja sam slaba i grješna, ali naš dragi bl. Ivan Merz, kojega štujem, nije. Po njegovu zagovoru Ti ćeš učiniti čudo.
Stala sam moliti bl. Ivana Merza – dan i noć: Ivane blaženi, molim Te i molit ću Te dok budem živa. Po Tvojem zagovoru mnoga čudesa su se već dogodila. Ja se ufam i vjerujem, čudo će se dogoditi. Naš dobri Otac nebeski uslišat će preko Tebe moje vruće molitve.
Ponavljala sam u sebi po sto puta:
– Vjerujem! Vjerujem! …Vjerujem Gospodine Bože, Ti ćeš zaustaviti rušenje kuće mojih dragih prijatelja koji su morali već jednom u Bosni napustiti svoj dom, koji su morali pobjeći ovamo i koji su svojim znojem gradili.
Strojevi – bageri, javili su mi, već su stigli pred kuću i sutra ujutro će je srušiti. Još više i sve jače sam molila:
– Ivane blaženi, pomogni, molim Te !
Tu noć sam bdjela neprestano moleći. U toj molitvi, odjednom kao da sam čula sam glas : „Uslišana je tvoja molba.“
Nazvala sam svoje prijatelje i rekla im:
– Vaša kuća se neće rušiti.
Odgovoriše mi :
– Pa Ti si luda! Za koji sat dolaze je rušiti.
– Ne, neće! Vjerujte i molite ! – govorila sam im, posve sigurna.
I stvarno, nekoliko sati kasnije došla mi je vijest:
– Odlaze (bageri) s Vira! Odahnula sam. Osjećaj radosti cijelu me je prožeo. Kuća je ostala netaknuta. Kakvo li divno čudo !
Eto, vruće molitve i vjera u moćni zagovor blaženog Ivana Merza učinile su još jedno čudo. Zato ću još više slaviti Oca nebeskog, Isusa Krista i činiti žrtvice u znak zahvalnosti za velika djela koja nam učini Svemogući.
Hvala Ivane, po Tebi neka bude hvaljeno Sveto Trojstvo i Blažena Djevica Marija. Po svem svijetu. Amen.
Nica, Francuska, 25. 2. 2007.
Marija Špoljar- Barundić

Pomoć u studiju

Zagovorom Blaženoga Ivana Merza uspješno sam, bez ikakvih poteškoća i problema, položila težak ispit na fakultetu. Imam riješiti još diplomski ispit. Vjerujem da ću i njega uspješno položiti zagovorom Blaženika. Molit ću i dalje. Zahvaljujem bl. Ivanu za položen ispit.
Topusko, 26. 2. 2007.
Ankica

Uspješno završen fakultet

Zahvaljujemo bl. Ivanu Merzu na pomoći oko uspješnog polaganja jednog od najtežih ispita na fakultetu (u rujnu prošle godine). Nakon molitve bl. Ivanu, ne samo da smo položili ispit, nego smo ga položili odlično, što je uistinu prava rijetkost, bez obzira na uloženi trud i znanje. Iako je polaganje jednog ispita – pa makar i onog najtežeg – naizgled obična i neznatna stvar, zahvaljujemo bl. Ivanu Merzu što nam je i u takvoj stvari njegov zagovor pomogao da se još jednom uvjerimo kako je Bog uistinu blizi Bog, Onaj koji nas u svojoj dobroti prati u svakodnevnom životu i u “običnim” problemima. Preporučujemo se i nadalje u Blaženikov zagovor.
Zagreb, 27. 2. 2007.
Zahvalni (sada već bivši)
studenti VM i VS

Nakon devetnice nije trebala operacija

Hvala ti Blaženi Ivane što si uslišao moju molitvu za zdravlje moga oca da ne mora ići na operaciju. Moja molitva uslišana je tri dana poslije izmoljene devetnice.
Zagreb, 28. 2. 2007.
Irena

Završni ispit sretno položen

Nedavno sam dao zadnji ispit na fakultetu. Kako sam s tim ispitom ranije imao problema (nisam ga položio), ovaj put sam se za ispit osim učenjem pripremio devetnicom bl. Merzu, a na sam dan ispita dao sam obećanje da ću u slučaju pozitivnog ishoda u sljedeću nedjelju otići i na njegov grob. Ispit sam dao bez problema. Nastavljam ga i dalje moliti da zagovara ne samo mene nego i ostale u potrebi.
Rijeka, 4. 3. 2007.
Višeslav R.

Položen uvjetni ispit nakon ustrajne molitve bl. Ivanu

Da bih mogla položiti jedan od posljednjih ispita prije diplomskog morala sam uzeti tjedan dana od godišnjeg i svaki dan sam učila. Dva dana prije polaganja ispita, na nedjeljnoj misi, kupila sam knjižicu “Misli” bl. Ivana Merza i Devetnicu koju sam molila da sve dobro prođe na ispitu. Na dan ispita u utorak otišla sam do Kamenitih vrata i izmolila krunicu majci Božjoj, a na putu do fakulteta molila sam bl. Merza.
Ispit je počeo u tri popodne, a moja grupa je došla na red za odgovaranje tek u pola devet navečer. Kako je vrijeme odmicalo samopouzdanje mi je padalo i imala sam osjećaj da sam sve zaboravila te da ne znam niti jedan odgovor. Bila sam tužna, gladna, umorna i obeshrabrena. I dalje sam molila bl. Merza. Malo prije nego li sam trebala ući, još jednom sam se pomolila i u sebi tiho rekla da mi bl. Merz posreduje pitanje za koje sam sigurna da ću znati. Ušla sam u kabinet, unutra nas je sjedilo šestero, a ja sam bila četvrta. Do mene je sjedio mladić i kad je došao na red profesor mu je postavio baš ono pitanje za koje sam ja molila bl. Merza da ga meni postavi. U tom trenutku sve mi je palo u vodu. Mladić je dulje vrijeme oklijevao i profesor je zaključio da on ne zna odgovor. Kada sam shvatila da sam ja na redu i da postoji mogućnost da ipak mene pita to pitanje, počela sam drhtati. Profesor mi je tada rekao:”Kolegice odgovorite na to pitanje.” Sabrala sam se, odgovorila i položila sam ispit s četvorkom. Od ushićenja što je bl. Merz uslišao moju molitvu toliko sam bila sretna da sam to svima željela reći. Iz razloga što od srca želim da bl. Ivana Merza što više ljudi, pogotovo mladih, prepozna kao divnog zaštitnika i prijatelja u nevolji, šaljem ovo pismo i svjedočanstvo koliko nas Bog ljubi preko naših svetih zaštitnika.
Zagreb, 5. 3. 2007.
Sandra B.

Uspjela molitva bl. Ivanu za drugu osobu

Nedavno sam nazvao jednu prijateljicu da je pitam kako je. Bilo je to upravo devet dana prije njezinog polaganja državnog ispita. Rekla je da je u komi zbog ispita, da su joj se nagomilali veliki problemi i da ništa ne zna i da se boji da neće proći komisiju. Izmolio sam za nju devetnicu bl. Ivanu Merzu. Ona je sretno položila ispit i danas imamo još jednu sjajnu odvjetnicu. Zahvaljujem bl. Ivanu za pomoć.
Đurđenovac., 6. 3. 2007.
Zvonimir

Zagovor bl. Ivana pomogao u studiju

Uslišane su molitve što sam molila Bl. Ivanu Merzu. Sin mi je uspješno položio svaki ispit za koji sam molila. Blaženi je Ivan zaštitnik mladih, ali i ljudi svih životnih dobi. Nadam se da će i ovo moje javljanje pridonijeti širenju njegova poznavanja i biti još jedan dokaz njegove čudotvornosti i blagosti u Bogu našem Spasitelju koji je bio u njemu. Hvala bl. Ivanu na uslišanju, hvala Bogu koji nam daje uslišanja!
Pula, 24. V. 2007.
Ana

Sretno položeni ispiti

Prvi sam put čula za bl. Ivana Merza u 2006. godini prigodom posjeta postulatora koji je u našoj župi održao propovijed o blaženom Ivana, o njegovoj beatifikaciji i o mogućoj kanonizaciji. Tada sam kupila molitvenik „S blaženim Ivanom na Kristovom putu“ kako bi se bolje upoznala sa životom bl. Ivana i kako bih mu se mogla moliti i pridonijeti njegovoj kanonizaciji. Uz rad pohađam postdiplomski studij. Kroz tri dana u mjesecu prosincu 2006. godine održana su 3 ispita s postdiplomskog studija. Obavila sam dvije devetnice u čast bl. Ivanu. Također sam se ispovjedila, pričestila te posjetila grob bl. Ivana u Bazilici Srca Isusova kako je preporučeno u njegovom molitveniku. I prošla sam sva tri ispita premda sam se bojala da ih neću uspjeti položiti. Zahvaljujem bl. Ivan una pomoći. Stekla sam tako novog prijatelja koji mi pomaže da preživim teže trenutke u životu.
Zagreb, 24. V. 2007.
Katarina K.

Pomoć u studiju

Uspješno položio ispit nakon zagovora bl. Ivanu. Bl. Ivane od srca hvala!
27. VI. 2007.
N. N.

Upisao fakultet

Upisan fakultet uz zagovor bl. Ivanu Merzu. Bl. Ivane od srca hvala!
Rijeka, 11. VII. 2007.
N. N.

Pomoć u raznim životnim situacijama

Bez Božje pomoći ne može se ništa. U pojedinim životnim poteškoćama, bolesti kako osobnih tako i užih članova obitelji molila sam zagovor našega Blaženika Ivana Merza. Tako sam izmolila pomoć za ozdravljenje svoga brata, pa više puta za majku koja je vrlo osjetljiva zdravlja. Više puta dobila sam pomoć kod rješavanja teških problema koje donosi život i rad s ljudima. Molim se i dalje u svim potrebama i zahvalna sam što po zagovoru našega Blaženika bivam uslišana. Molim Gospodina da Bl. Ivan Merz bude proglašen svetim.
Zagreb, 15. VII. 2007.
Marija Filipović

Brza pomoć u bolesti

Dužan sam posvjedočiti o pomoći, koju sam dobio u teškoj bolesti još 21. veljače 2006.g. Tjedan dana prije sam se razbolio, ali nije bilo ništa posebno, već sam bio siguran da sam zdrav, kad sam odjednom dobio jake napadaje kašlja. Napadi su se redali jedan za drugim gotovo svake minute, cijelo popodne, pa gotovo cijelu noć (zaspao sam tek u 4 ujutro za jedna sat). Čim sam se probudio, kašalj se nastavio istom silinom. Nisam imao više ni lijekova protiv bolova, a pošto živim sam, nisam se usudio otići do ljekarne ili doktoru, jer sam bio potpuno iscrpljen i nesposoban za vožnju. U takvim mukama molio sam Isusa za pomoć. I nastupilo je malo olakšanje koje je došlo svakim udisajem, kad bi sa srcem izgovorio riječ Isus. Nisam ništa niti mogao jesti. Bilo je oko 6 sati popodne, u sobi je bilo vruće, ja sam se okretao u krevetu i kašljao. U molitvi odjednom pomislim, zašto da ne zovem nekog sveca za pomoć. U tom trenutku (to ne znam objasniti) živo pred oči mi dođe slika bl. Ivana Merza, i ja sam odmah počeo moliti za njegov zagovor. I onda se dogodilo. ODMAH. Oblila me prijatna hladovina, kašalj je prestao, kao u raju ležao sam slijedeća dva sata u blaženom miru, zahvaljivao sam bl. Ivanu i slavio Isusa te okušao snagu Božje ljubavi.
Tada sam i shvatio zašto su nam potrebni sveci. Svaki svetac (tako i bl. Ivan Merz) veliki su dar Božje milosti, i ta ista milost brže se razlije na svakog tko je zatraži. Jer ja nemam takve poniznosti kao bl. Ivan, zato je on založio svoju poniznost za mene, i tako izgradio kanal do Isusove ljubavi, koja me je odmah ozdravila. Istina se zove i ovako: koliko je u meni poniznosti, toliko je i Bog u meni!
Doktor mi je kasnije potvrdio, da se radilo o virusnom bronhitisu, i dao mi je antibiotike za čišćenje dišnih putova, ali to je sad bio samo “mačji kašalj”, ono glavno učinio je već Isus po zagovoru bl. Ivana Merza. Obvezujem se, da ću stalno moliti za njegovo proglašenje svetim.
Nova Lipa-Vinica, Slovenija 15. VIII. 2006.
Jože Juršinić

Uslišana molitva majke za sina

Javljam se da bi svjedočila da je blaženi Ivan Merz pomogao mojemu sinu koji pohađa drugi razred gimnazije. Škola mu je veoma teško išla i teško se snalazio. Preporučila sam ga blaženom Ivanu i molila mu se cijelu školsku godinu. I čudo se dogodilo. Bl. Ivan je posredovao i sve je sredio i zahvaljujem mu. Imam još troje djece i dalje se molim blaženom Ivanu za sve i vjerujem da ću opet svjedočiti.
Velika Gorica-Gradići, 5. IX. 2007.
Zahvalna majka Jakica

S bl. Ivanom život lakši i ljepši

Bl. Ivane Merz hvala ti na svemu, a pogotovo na svim dobrima koja si mi omogućio i na svim uslišanim molitvama. Hvala ti što si uvijek uz mene i što mi činiš život lakšim i mnogo ljepšim. Još jednom od srca hvala.
22. X. 2007.
Filip B.

Pomoć pri zaposlenju

Tražila sam posao kroz osam mjeseci nakon diplomiranja. Počela sam moliti devetnicu na čast blaženome Ivanu, i na zadnji dan devetnice su me pozvali za posao koji nikad ne bih sanjala da ću ga dobiti. Nakon razgovora rekli su mi da me primaju. Molila sam bl. Ivana da mi izmoli onaj posao koji Gospodin hoce i eto, tako dobar posao ne bih nikad mogla niti zamisliti. Inače u to vrijeme su najednom došle i tri druge ponude, no bl. Ivan mi je po datumu
poslao znak koji je posao onaj pravi. Hvala bl. Ivane i hvala Isusu!
Linz- Austrija 10. X. 2007.
Ljubica

Uslišane devetnice

Sve tri devetnice koje sam molila za sebe i za druge bile su uslišane. Zahvaljujem bl. Ivanu.
Dugo Selo, 28. X. 2007.
Zahvalna Gordana K.

Zahvala za pomoć

Zahvaljujem bl. Ivanu što mi je uslišao molbu nakon izmoljene devetnice u jednom obiteljskom sporu koji je njegovim posredovanjem sretno riješen.
Zagreb, 29. X. 2007.
Katarina V.

Pomoć u studiju i poslu

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za uslišane prošnje. Dosadašnje molitve koje sam upućivala za kćerku, za njezin studij i posao su bile uslišane. Preporučam se i dalje njegovu zagovoru.
Zagreb, 1. XI. 2007.
Zahvalna Anđelka K.

Pronađen posao

Hvala bl. Ivanu za uslišane molitve i za posao moje djece, zeta i kćeri. Molit ću se i dalje za koje je potrebno a nema se tko moliti.
Zagreb, 2. XI. 2007.
Ivana B.

Deveti dan devetnice dobiven željeni posao

Ovim pismom želim posvjedočiti o očitovanju ljubavi bl. Ivana Merza kroz moju uslišanu molitvu. Tijekom studija koji mi je išao dobro željela sam se zaposliti kao asistentica na fakultetu koji sam studirala. I postdiplomski sam završila s Božjom pomoću u rekordnom roku i s izvrsnim ocjenama. Kroz tih 5 godina studija prijavljivala sam se na sve natječaje za asistenticu, ali sam uvijek dobivala odbijenice. Profesori su mi govorili da je to teško i da odustanem jer nemam gotovo nikakve šanse. No ja sam ipak vjerovala da ću uz Božju pomoć ostvariti svoju želju. Na početku zadnjeg natječaja započela sam moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu. Devetog dana dogodilo se čudo. Objavili su nadopunu natječaja za mene (a za koji su mi rekli ranije kao da je popunjen)! I ja sam dobila posao koji sam željela. Zahvaljujem ti dragi bl. Ivane jer znam da je to bilo tvoje i Božje djelo. Hvala ti na uslišanoj molitvi. Obećanjem da ću svjedočiti o ovom uslišanju i čudu svojim bližnjima a sada šaljem i javnu zahvalnicu.
Zagreb, 27. XI. 2007.
N. N.

Po zagovoru bl. Ivana uslišane dvije molbe

Po zagovoru blaženog Ivana moleći devetnicu u krugu svojih najmilijih, uslišane su mi dvije prošnje za koje sam ga molila. Bog je pomogao jednoj dragoj osobi koja je bila u teškoj i bolnoj bolesti. Potom mi je pomogao na ispitu i u samnom učenju! Blaženi Ivan je uistinu svjetlo s neba i moli za nas, a ja zauzvrat molim se njemu i zahvaljujem na svim dobročinstvima! Molim se i molit ću se blaženom Ivanu i slijediti njegov put prema Isusu! Blaženi Ivane HVALA!
Kaštela, 5. 12. 2007.
Sanja