Uslišanja i zahvale 2008.

Dječak ozdravio na Filipinima

Na Filipinima je veoma opasna tzv. „dengue“ groznica od koje umire mnogo djece. Jedan naš ministrant, Kevin teško se razbolio pred Božić 2007. od te groznice. Odmah sam se zajedno s drugim ministrantima počeo moliti bl. Ivanu Merzu i zazivati njegovu pomoć za Kevina. I stvarno je brzo ozdravio tako da je za Božić naš Kevin bio kod kuće i mogao sudjelovati na božićnom bogoslužju. Inače za ozdravljenje od te bolesti, ako dijete ne umre, potrebno je barem dva tjedna. Kod Kevina bolest je trajala samo nekoliko dana i ozdravio je zahvaljujući pomoći bl. Ivana Merza koji se kod nas na Filipinima sve više štuje.

Quezon City, Filipini,  3. I. 2008.                                  Dave Dela Cruz

Ozdravljenje

Hvala bl. Ivanu za ozdravljenje!

  1. I. 2008.                                                                          Pero Toksić

Razna dobročinstva

Želim zahvaliti blaženom Ivanu Merzu što mi je maksimalno uljepšao blagdane, za odličan provod na skijanju s obitelji i što mi se brat sretno vratio iz Njemačke. – PUNO HVALA!

  1. II. 2008.                                                                         Filip Brebrić

Brza pomoć u financijskim teškoćama

Ovime želim posvjedočiti da su moje molitve po zagovoru blaženog Ivana Merza uslišane. Sve tri su bile kao nakane za pomoć u financijskom neprilikama. Dvije je uslišao odmah (isti dan) a treću nakon 4 mjeseca, ali na uistinu nevjerojatan način.

Zagreb,8.II.2008.                                                                          S. G.

Sretno sklopljen brak nakon riješenih financijskih problema

Evo mi smo postigli milost po zagovoru sluge Božjega Ivana Merza. Bili smo tri godine dečko i djevojka i stalnom smo čekali bolja vremena kako bi onda stupili u brak. Moj muž je naime još apsolvent na Pravnom fakultetu, a morao je i doma financijski pomagati. Otac mu imao jako slabu mirovinu, a mama je kao jamac otplaćivala kredit osobi, koja ju je prevarila. Ja sam radila, ali sam isto otplaćivala kredit za auto, koji sam kupila. Kako god računali, nikako nije bilo mogućnosti za brak. Onda smo našu želju za brakom ili rješenjem naših problema stavili pod zagovor bl. Ivana Merza. Svaki dan smo molili molitvu Ivanu Merzu, jednom mjesečno postili, otišli na misu u Baziliku Srca Isusova i na grob bl. Ivana Merza. Već nakon kratkog vremena SVE se posložilo. Ustanovilo se da je osoba, kojoj je zaručnikova majka kao jamac otplaćivala kredit, u stvari radila. Tako ne samo da više nije morala otplaćivati tuđe rate, nego je putom sudskog procesa vratila sve novce zaručnikovoj majci. Zaručnik me je tada, vjenčali smo se i sada uspijevamo otplaćivati podstanarstvo, jer suprug ne mora više financijski pomagati svojim kući. I na kraju, samo odmah nakon vjenčanja ostala sam trudna. Bl. Ivane Merzu hvala ti za tvoj zagovor.

Zaprešić, 11. II. 2008.                                          Kristina i Krešimir P.

Dobiveno sudsko rješenje na kraju devetnice

Zahvaljujem na milosti koju mi je udijelio Bog po zagovoru bl. Ivana Merza. Pondio sam zahtjev za jedno sudsko rješenje u vezi stana, za koje su mi rekli službenici na sudu da treba čekati godinu dana, a ako imam sreće i pola godine, a ako bi se dobilo za četiri mjeseca da je to onda čudo Božje. Počeo sam moliti devetnicu bl. Ivanu kojega štujem od malih nogu da svojim zagovorom ubrza proces izdavanja rješenja.  Posljednji dan devetnice posjetio sam grob bl. Ivana, primio sv. Pričest i vratio se kući. Nakon dva sata došao je poštar i donio rješenje! Od predaje molbe do rješenja prošlo je 9 dana, točno koliko sam molio devetnicu.  Da čudo bude još veće rješenje je potpisala službenica čije je prezime: Merc. Uvjeren u zagovor bl. Ivana odlučih još čvršće i svugdje promicati poznavanje moga zagovornika.

Zagreb, 13. II. 2008.                                                               Zlatko L.

Majka zahvaljuje za pomoć sinu

Nakon što sam bila na sv. misi u crkvi na Knežiji u Zagrebu i dotakla moći bl. Ivana Merza, te kupila njegovu devetnicu i započela moliti, nakon četiri dana moj je sin položio dva teška ispita. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na uslišanju, i molim i dalje njegov zagovor za sina.

Osijek, 6. III. 2008.                                                       Zahvalna majka

Sin uspješno završio razred, majka prohodala

Po zagovoru Ivana Merza svemogući Bog udijelio mi je velike milosti. Njegovom milošću moja povrijeđena majka prošle je godine ponovno stala na svoje noge – prohodala i više se puta izvukla iz teških zdravstvenih problema. Udijeljena je milost i mome sinu: završio je razred prošle godine željenim uspjehom što mu je bilo od izuzetne važnosti. Od srca hvala bl. Ivanu na svim milostima i snazi kojom okrjepljuje moju dušu, pa mi tako pomaže da lakše izdržim sve što doživljavam na svom ovozemaljskom životnom putu.

Zagreb, 14. III. 2008.                                                     Jasminka Bajić

Ozdravljenje i noge i ruke  

Prvi me je puta noga zaboljela još 1992. i trajalo je to oko mjesec dana, ali se Bogu hvala smirilo. Međutim ista stvar se ponovila 2001. Tada su boli trajale duže, čak dvije godine. 20. lipnja 2008., pred samu beatifikaciju Ivana Merza na koju sam svakako želio ići, doživio sam predvečer teški udarac upravo u tu bolesnu nogu pa se stanje veoma pogoršalo. Zovem liječnika, on mi daje neke savjete ali bol ne prolazi. A onda se sjetih tada još Sluge Božjega Ivana Merza. Odmah mu glasno rekoh: „Slugo Božji Ivane Merče! Molim te, isprosi mi milost od našega Isusa da me ozdravi, da bol prestane, da mi noga ozdravi. Ti to možeš jer si kod Isusa. Znam da ne mogu ići u Banja Luku na beatifikaciju tvoju, i to mi je velika muka, a žarko bih želio. Nu, ti mi isprosi od Isusa da mi bol prestane pa da noćas mogu spavati. Ja ti, Slugo Božji, obećajem da ću ovo zapisati u svoj dnevnik i pričati ću to gdje stignem!“

I odmah osjetih strujanje u bolesnoj nozi. Bol prestaje i više je ne osjećam! I mogao sam te noći lijepo zaspati i na vrijeme se probuditi.  Zahvaljujem Isusu, zahvaljujem sl. B. Ivanu Merzu. Ali ipak ujutro polazim u bolnicu. Subota je, 21. lipnja 2003. Doktor gleda bolesnu nogu. Oteklina splasnula. Pričam mu sve kako je bilo. On me pregleda, vadi krv i nakon pregleda veli: „Možete sutra u Banja Luku“! Ovo je djelo Ivana Merza! – uzviknuh poluglasno. O, hvala Ti, Ivane. I stvarno: sutradan u nedjelju 22. lipnja 2003. išao sam na beatifikaciju Ivana Merza, podnio sam sav napor hodočašća a s nogom nije bilo nikakvih poteškoća. Bogu hvala i bl. Ivanu Merzu bolest noge se više nije povratila. Tako je sve do danas kad ovo pišem i potpisujem.

Slični problem imao sam s desnom rukom koja me je počela boljeti još od 1998. Kulminacija mi je bila 2006. Niti sam mogao spavati zbog bolova, veoma sam teško mogao voziti auto i obavljati druge radnje, a i kod sv. mise sam imao probleme s rukom. I tako jedne noći u listopadu kad zbog bolova nisam mogao spavati, sjetih se opet bl. Ivana Merza. Zovnem ga poluglasno ovim riječima: „E, moj blaženi Ivane! Zazivao sam bio Gospu i sve svece da mi ono ozdrave nogu, ali nije išlo dok tebe nisam zazvao. I za ruku sam isto njih zazivao, ali ne pomaže. Uvjeren sam sada da Isus hoće opet da zazovem Tebe da me kod njega zagovaraš. Pa kad je tako, molim te blaženi Ivane Merče, zagovaraj me kod Isusa da mi iscijeli desnu ruku, da me više ne boli, da mogu spavati, pa da mogu slaviti sv. misu i propovijedati veselo, a to mi bolovi u desnoj ruci ne dopuštaju, a ja ne želim biti smrknut kada naviještam Božju Riječ. Molim te, prenesi ovo dragome Isusu da mi po tvome zagovoru iscijeli ruku. Obećavam ti, da ću moliti tvoju krunicu svaki dan (10 Očenaša, 10 Zdravih Marija i 10 Slava Ocu i Vjerovanje) da Ti što prije budeš proglašen svetim!“ Tako sam zavapio. Ubrzo sam zaspao. Ujutro sam se probudio ležeći na desnom boku što već davno nije bio slučaj.  Zahvalio sam odmah Isusu i bl. Ivanu Merzu za ovu veliku milost. To činim i danas jer me otada ruka više ne boli tako da normalno spavam, a više nemam smetnji u ruci niti kod slavljenja sv. mise, niti u pisanju niti u vožnji.

Čekao sam da prođe barem godina dana pa da ovo stavim na papir i da mogu dati ovo svjedočanstvo. Evo, prošlo je više od godinu dana kako mi je ruka ozdravljena, a više od četiri godine kako mi je noga ozdravila.

Blaženi Ivan Merz mi je pomogao u još nekim sitnijim mojim potrebama koje su me u međuvremenu snašle.

Zahvaljujem Bogu i bl. Ivanu Merz na svemu ovome. Nekako sam uvjeren da je Bog želio da mi pomogne baš po zagovoru ovoga Blaženika i kao da je čekao baš da se njemu obratim. Stavljanjem svega ovoga na papir i svojim potpisom svjedočim da je sve ovo bilo tako.
U Čukliću 17. studenog 2007., a poslano 27. ožujka 2008.
Fra Ćiril Lovrić, župni vikar i vojni kapelan

Baka Anka zahvaljuje

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na primljenim milostima i uslišanim molbama. Preporučam se i dalje. Uvijek mu se molim i molit ću dok živim.
Sibinj-Bartolovci,  3. IV. 2008.            Zahvalna baka Anka Jandrilović

Uslišane molitve za unučad

Molila sam se blaženom Ivanu Merzu za nakane svoje unučadi i on je uslišio moje molitve i sve se ostvarilo. Ovim putem mu javno zahvaljujem.
Zagreb, 18. IV. 2008.                                                             Manda J.

Nakon devetnice oba nećaka dobila posao

Moji su nećaci, jedan gluhonijem, a drugi s oštećenim sluhom, nakon što su završili srednju školu, dobili zaposlenje u svojoj struci. Ali su mnoge molitve bile za njih upravljene k Svevišnjemu, a onda mi je jedne nedjelje došla misao da bi trebalo moliti da netko prinese sve te molitve i izmoli im zaposlenje. I svjetlo mi je došlo od blaženog Ivana Merza, kojemu sam se više puta molila u životu i bila uslišana. Dva dana nakon izmoljene devetnice stigao je telefonski poziv da se mladići jave u svezi posla. I evo rade već šest mjeseci. Zahvaljujem Svevišnjemu za uslišane molitve koje je blaženi Ivan prinio Gospodinu kako sam ga zamolila i bi uslišan. Hvala mu o hvala!
Zagreb,23.IV.2008.                                                                        A. Z.

Ozdravilo oko

Oko me je jako boljelo (suzilo). Godinu dana sam se pokušavala liječiti, promijenila sam četiri liječnika i niti jedan mi nije uspio pomoći.  Nakon toga nisam gubila nadu i otišla sam u Baziliku Srca Isusovog i tu sam se molila na grobu bl. Ivana Merza. Zavjetovala sam se i postila sam devet srijeda i dalje sam odlazila na grob moliti se i dala sam i mali prilog prema svojim mogućnostima. Nakon toga oko mi je potpuno ozdravilo. I sada sam sigurna da mogu svjedočiti istinu i snagu bl. Ivana Merza.
Zagreb –Dubrava,5.V.2008.                                                        Iva K.

Primljene mnoge milosti

Bl. Ivana Merza zovem „moj dragi prijatelj“. Dobila sam puno milosti po njegovu zagovoru. Hvala ti dragi prijatelju, hvala dragom Gospodinu!
Mostar, 9. V. 2008.                                                                  Anica M.

Pomoć u završetku studija

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za pomoć . Dobila sam uslišanje molitve po njegovu zagovoru. Tijekom tromjesečnog crtanja diplomskog rada na arhitekturi bila sam cijelo vrijeme u devetnici i molila sam se blaženom Ivanu za uspješno dovršenje diplomskog rada i da mi da snage za ogromne napore i krize u koje sam dospijevala. Velika mu hvala i preporučam mu se i nadalje.
Zagreb, 17. V. 2008.                                            Lea D. dipl. ing. arh.

Riješena bezizlazna financijska situacija

Želim posvjedočiti uslišanje bl. Ivana Merza za moj nerješiv problem. Trebao mi je pod hitno kredit kako bih mogla platiti ovrhe za režije. Ali niti jedna banka mi nije htjela dati jer su rekli da nisam kreditno sposobna. Obraćala sam se drugim ustanovama ali sve bez uspjeha. Jedne nedjelje došao je postulator bl. Ivana Merza u našu župu i o njemu nam je propovijedao. Tako sam puno toga novoga doznala. Kupila sam devetnicu i odmah počela moliti bl. Ivanu za moj problem. I nakon što sam izmolila dvije devetnice dobila sam pismo iz RBA banke da mogu dobiti kredit, jer sam slučajnim odabirom kompjutora izvučena. Za taj kredit nije se gledala kreditna sposobnost, samo sam trebala doći u banku s tim pismom i kredit se mogao odmah realizirati. Evo tako sam iz pomoć i zagovor blaženog Ivana Merza dobila uslišanje i našla rješenje u bezizlaznoj situaciji. Hvala ti, blaženi Ivane!
Zagreb,21.V.2008.                                                                         J. O.

 Velika pomoć u pripremi teških ispita

Javljam se ovim putem jer se želim zahvaliti blaženom Ivanu što mi je pomogao u gotovo nemogućem polaganju tri ispita koja su bila izuzetno teška, a sva su mi tri bila raspoređena u 6 dana. Blaženi Ivan mi je davao snagu da učim po 16 sati dnevno što nikada prije nisam mogla. Osim toga, toliko sam ga zavoljela da jedva čekam novi dan da molim njegovu devetnicu. Ponekad samo uzmem njegovu sliku i pričam mu svoje tegobe, i poslije toga sam puno sretnija, mirnija. HVALA TI, BLAŽENI IVANE!!!
Ljubuški, 16. VI. 2008.                                                             Ivana P.

Ustrajna i svakodnevna molitva Blaženiku pravi čudesa

Ovim putem šaljem zahvalnicu Blaženome Ivanu Merzu. Bavim se profesionalno sportom i ujedno studiram na fakultetu. Teško je zaista uskladiti treninge i fakultet. Nemam mnogo vremena za učiti, pogotovo otkako je uveden bolonjski proces. Čak je bilo pitanje hoću li odustat od jednog ili drugog. Zatim sam odlučila moliti se Blaženome Ivanu Merzu, jer sam načula da je uslišao mnoge molitve studentima… I tako sam započela svakodnevno moliti devetnicu. I evo molim nešto više od pola godine i mogu reći da mi je veoma mnogo pomagao. Posebno me je gotovo čudesno spasio u slučaju kod polaganja jednog kolokvija. Dok su svi bili pali, ja sam jedina bila prošla ali sam se stalno bila preporučivala bl. Ivanu u zagovor. Zaista mi je pomogao neizmjerno. I na tome mu vječna hvala i slava! Osjećala sam potrebu da ovo napišem i da drugima pokažem da je uz molitvu sve moguće! Stoga uhvatite se molitvenika i nemojte tražiti da vam molitve budu uslišane od jednog puta. Također se sjećam kad sam počela moliti devetnicu bilo mi je još gore. Učila bih, a padala bih kolokvije. Ali je to bila samo kušnja koju je Bog pripustio da vidi hoću li ustrajati u molitvi.  Stoga nemojte posustajat, nego još više molite i doći će sve to na svoje. Hvala bl. Ivanu Merzu!
Split,28.VI.2008.                                                                            J. N.

Na Filipinima dobio televizor i ozdravio od bolesti

Bila je jedna nagradna igra u jednoj trgovini. Glavna nagrada bila je televizor. Molio sam se i zazvao blaženog Ivana Merza  za kojega sam tek nedavno doznao. I nakon što sam ga zazvao moje ime je bilo izvučeno i tako sam dobio televizor! A blaženi Ivan mi je nakon molitve i čašćenja njegovih relikvija koje sam stavio na tijelo pomogao i u neugodnoj zdravstvenoj poteškoći koju liječnici nisu mogli riješiti i sada je sve u redu. Zahvaljujem blaženom Ivanu!
Quezon City, Filipini, 8. VII. 2008.                                         Ms. Nilda

 

Riješen financijski problem na čudesan način

Dobila sam za platiti neku globu u svezi stanarine ali prema svemu sudeći to je bilo potpuno nepravedno, iako se nije radilo o velikoj svoti. Pošla sam u taj ured gdje sam trebala stvar srediti, i prije ulaska u zgradu kratko sam se pomolila bl. Ivanu da mi pomogne riješiti taj problem. Među strankama odmah pokraj mene bila je jedna gospođa koja je imala sličan problem. Malo smo porazgovarale i ona se također složila da je potpuno nepravedno to što moram naknadno platiti. I dok je ona rješavala svoj slučaj s drugom službenicom ja sam pokušavala objašnjavati svoj slučaj. Ona je  završila i otišla, a meni službenica veli da ne trebam više objašnjavati jer je ona gospođa upravo sada za mene platila to što moram platiti. Ostala sam upravo šokirana. Čula sam od službenice da je to učinila za to jer je bila uvjerena da mi je ovom globom nanešena nepravda pa mi je željela ovako diskretno pomoći. Nisam ju više mogla naći da joj zahvalim ali sam odmah počela razmišljati kako to objasniti. Jedino  mi je objašnjenje bilo budući da sam molila bl. Ivana on je na taj način očitovao svoju blizinu i pomoć. A to je prouzročilo kod mene  neopisiv osjećaj. Mi znamo da nas Bog  čuje i uslišava ali nekada i ne; no ovo mi se je činilo toliko  neposredno i tako neobično i nema drugog obrazloženja nego  da je bl. Ivan posredovao.
Vancouver, Kanada,  10. VII. 2008.                                        Vera VB.

Zahvala u stihovima

DEVET DANA
(zahvala prijatelju do susreta kod kuće)

Toga dana,
U životu smo stali
S mišlju da smo do dna pali
U grču prema nebu gledali
U pomoć Tebe zazivali

Tih dana, devet dana
Koraknut dalje nismo mogli
Strahom se paralizirali
Ponizni, s grijesima svojim
Bogu se obratit bojali

Tvoju jednu riječ
Samo jednu riječ zagovora kod Boga
Tebe smo molili,
Na grob tvoj bježali,
Kroz devetnicu te zavoljeli,
Zauvijek se s Tobom sprijateljili

Toga dana
U dušu si nam pogledao
Milost kod Boga izmolio
Suze naše obrisao
U život nas opet poveo

Toga dana
Korak smo prvi napravili
Drugi je lakši bio
Krenuli smo…

Hvala ti Ivane, što nas voliš
I od Boga uslišanja za nas moliš
(uslišani)

Zagreb, 23. VII. 2008.                 Kristina Nj.

Ozdravljenje od zloćudne bolesti

Po zagovoru blaženog Ivana Merza kojemu se molila moja sestra Katarina došlo je kod mene do ozdravljenja od zloćudne bolesti. Iskreno se zahvaljujemo bl. Ivanu i dalje molimo.
Varaždin, 1. VIII. 2008.                                                       Marijan Đ.

Ostvaren sretan brak po zagovoru bl. Ivana

Nakon molitve devetnice blaženi je Ivan Merz uslišio moje molitve za jednu meni veoma dragu osobu. Moja prijateljica je našla svoga životnog druga i sada živi u sretnom braku zahvaljujući upravo zagovoru i posredovanju bl. Ivana.
Zagreb, 12. VIII. 2008.                                                        Danijela R.

Velika pomoć u odgoju djece

Sin mi je imao problema s učenjem i ponašanjem. Zajedno smo molili i išli u Baziliku Srca Isusova. Unatoč brojnim problemima u srednjoj školi uspio ju je završiti i upisati željeni fakultet. I tijekom studija pojavile su se poteškoće. Preporučila sam ga u molitvi bl. Ivanu Merzu jer se i on zove Ivan. Bilo je slijepih ulica za vrijeme studija ali ga je iz svih njih izvukao bl. Ivan. Stalno sam se za njega molila bl. Ivanu. I uspio je lijepo završiti fakultet i sada radi u struci, uspješan je i radostan. Od djeteta sa svim mogućim problemima do današnjeg ostvarenog mladog čovjeka na trnovitom putu vodio ga je i i to još uvijek čini naš blaženi Ivan Merz!

Uvjeravajući se u čudo sa sinom utekla sam se Blaženiku i za pomoć za kćerku. Bila je dobar učenica ali je nažalost upala u loše društvo koje ju je udaljilo i od studija i od normalnog ponašanja. A kad se razboljela, društvo se od nje udaljilo i ostala je sama i slomljena kao biljčica bez volje za život i bez vjere. Do njenog srca nije se moglo doprijeti. Ostajalo mi je samo da se za nju molim što sam i redovno činila. I Bogu hvala, uspjela je prebroditi tu krizu i izaći iz te teške situacije ali je još uvijek bila bez ikakvog društva i što je gore bez vjere, kao da je samo vegetirala. Zavapila sam ponovno bl. Ivanu Merzu da joj pomogne naći Boga i vjeru. I to se dogodilo. Ne samo da je postala ponovno dobar vjernik, nego je uspjela i završiti fakultet, a s vjerom u Boga vratila joj se i vjera u čovjeka pa sada opet ima prijatelje i pristojno društvo. Čvrsto vjerujem da je to Božje čudo u njezinu životu koje se dogodilo i još se događa po zagovoru bl. Ivana Merza čijemu zagovoru sada ovim putom i javno zahvaljujem.
Zagreb, 1.IX.2008.                                                                        V. B.

 

Pomoć u učenju

Zahvaljujem bl.Ivanu što mi je pomogao i bio uz mene kad sam mislio da nema izlaza tj. kad sam mislio da ću past par predmeta no to se zahvaljujući njemu preokrenulo u zadnji čas i sve je dobro završilo! Stvarno sam mu neizmjerno zahvalan i ovo je najmanje što mogu učiniti za njega da mu se evo javno zahvalim!
18.prosinca 2008.                                                                Filip