Uslišanja i zahvale 2009.

Pomoć u raznim situacijama

Molio sam mnogo devetnica blaženom Ivanu Merzu i neke su mi molitve uslišane, a neke još nisu, ali siguran sam da budu. Pomogao je mojoj baki da ozdravi i poslao mi je moju srodnu dušu za koju sam mu se molio. Kad sam već zaboravio da sam molio za svoju srodnu dušu, on mi ju je poslao i ja sam bio oduševljen s tom osobom i još uvijek smo sretni i veseli, puni ljubavi i vjere. Molio sam se blaženome Ivanu i za mir u njenoj narušenoj obitelji i Bog je uslišao i tu moju molitvu. Presretan sam i od srca zahvaljujem svome zemljaku i zaštitniku blaženom Ivanu.
Dugo Selo, 2. 1. 2009. Antonio

Bl. Ivan pomogao u pripremi za smrt

U rujnu 2007. godine, moja je teta bila vrlo bolesna, činilo nam se da neće izdržati još mnogo. Mojoj majci, ujedno i njenoj sestri, bilo je vrlo teško što već više godina nije željela primati sakramente, a posebno je smatrala da ne treba ispovijed. Tako smo započele s molitvom devetnice. Osmog dana molitve, upitala sam kćerku bolesnice da li želi da pozovem svećenika, što je ona odmah prihvatila. Kada je svećenik stigao do nje vjerojatno nije više bila pri svijesti, ali je ipak uspjela dobiti posljednje pomazanje. Iste večeri je preminula.

Posljednjih dana kada je bila pri svijesti tražila je da joj kćer daje u ruke malu bočicu s blagoslovljenom vodom koju smo joj donijeli sa Trsata, u čemu smo mama i ja prepoznale želju de se približi Isusu. Zahvaljujem Gospodinu na milosti koju smo dobile po zagovoru bl. Ivana Merza.
12. siječnja 2009. Aldina B.

Zahvala za pronalaženje životnog druga

Godinama se trudim upoznati čovjeka s kojim bih mogla živjeti. Nailazila sam na svakakve prevarante, osobe koje nisu imale nikakve ozbiljnije planove i kroz sve to sam se jako napatila. Molila sam devetnicu blaženom Ivanu Merzu i preporučila sam mu se da mi pomogne u pronalaženju idealnog bračnog partnera svojim zagovorom. Molitva je u relativno kratkom roku uslišana i ispunjena. Moj sadašnji zaručnik došao je u isto poduzeće uz moje radno mjesto i tu smo se upoznali. Sada sam zaručena i uskoro sklapamo brak. Posjetila sam i grob Blaženika u Bazilici Srca Isusova i tu me prožela neizmjerna milost, osjetila sam svetost. Hvala Ivane!
Topusko, 13. siječnja 2009. Vesna M.

Bl. Ivan – vjerni i iskreni prijatelj koji pomaže u životu

Početkom mjeseca ožujka prošle godine počela sam učiti za ispit, dosta sam učila ali nije bilo rezultata. Molila sam se dragome Bogu, Isusu i Majci Božjoj ali nisam bila uslišana. Početkom desetoga mjeseca prošle godine našla sam na Internetu devetnicu Ivanu Merzu. Kao da mi je netko govorio da skinem to s Interneta i molim. Nakon što sam i treći puta pala na ispitu još iste večeri skinula sam s Interneta devetnicu Ivana Merza i počela moliti. Molila sam svakodnevno slijedećih mjesec dana; odmah sam prvi dan osjećala olakšanje i dobila sam volju za učenje. Ispit mi je bio u studenom mjesecu i još k tome komisijski. Ujutro prije ispita posjetila sam grob Ivana Merza i pričestila se. Otišla sam hrabro na ispit s pouzdanjem u pomoć Ivana Merza. I prošla sam! Sada znam zašto me Bog nije uslišao mjesecima prije jer je htio da upoznam Ivana Merza, da steknem vjernog i iskrenog prijatelja koji će mi pomoći kroz život! Život Ivana Merza sada mi je uzor, čitam njegovo djelo „Misli“ i pokušavam neka njegova razmišljanja primijeniti u svom životu. Od svega srca mu zahvaljujem na pomoći!
Belec, 15. siječnja 2009. Ana, studentica

Profesor udobrovoljen, ispit položen nakon devetnice

Moj sin Tomislav je student. Kako su pred njim bili zadnji najteži ispiti svi u kući smo bili jako nervozni i živčani. Nepotrebno smo se svađali i dizali glas jedni na druge. On sam je bio shrvan i sumnjao je u svoj uspjeh. Pričalo se da je profesor jako strog. Uvijek mrzovoljan i jako puno traži od studenata i često ih ruši bez nekog određenog razloga. Jedne nedjelje je moj suprug donio s mise devetnicu Bl. Ivana Merza. Odmah sam počela moliti devetnicu naročito jer sam pročitala da je on zaštitnik i pomoćnik studenata i đaka. Po izmoljenoj devetnici moj sin je uspješno položio sve ispite i diplomirao. Moleći devetnicu molila sam blaženog Ivana da udobrovolji profesora i da ga umilostivi da bude blag prema studentima. I stvarno, taj puta po pričanju moga sina on je bio veoma veseo i raspoložen. Vrlo susretljivog ponašanja prema studentima, kakav nikad do tada nije bio. Uvjerena sam da je blaženi Ivan Merz uslišao moje molitve. I da je uz njegov zagovor i molitvu položen ispit.
Varaždin, 25. siječnja 2009. Marijana V.

Neočekivano riješen financijski problem

Izražavam zahvalnost blaženome Ivanu Merzu na financijskoj pomoći koju sam izmolila moljenjem devetnice, pohađanjem sv. misa i postom. Uistinu, na čudesan i iznenađujući način mi je uslišao moju zamolbu. Moljenjem pomoći zavolila sam njegovu duhovnost i on mi je postao duhovnim uzorom. U tijeku moljenja devetnice često sam osjećala njegovu gotovo fizičku blizinu. Žarko i s puno vjere sam molila, bilo je i napasti nevjere koje sam brzo otjerala daljnjim moljenjem. Ispunjenje je bilo genijalno i neočekivano i bila sam istinski potresena rješenjem i uslišanjem. Inače, blaženi Ivan mojoj obitelji neprekidno pomaže, posebno je zaštitnik zdravlja roditelja. Dragi Ivane, hvala ti što me zagovara kod milosrdnog trojedinog Boga.
Zagreb, 31. siječnja 2009. Zahvalna Ana

Ozdravljenje nakon devetnice

Prvi sam puta čula za bl. Ivana Merza čitajući Arenu i opis čudesa koja su se dogodila po njegovu zagovoru. Molila sam onu molitvu sa sličice koja je bila prilijepljena na koricama Arene kao dar čitateljima. Molila sam devet dana i bl. Ivan je napravio čudo – ozdravila sam. Moji su nalazi izvanredni. Zahvaljujem blaženome Ivanu Merzu na tome velikom čudu!
Bistrinici-Belišće, 15. veljače 2009. Ana J.

Nakon 30 godina otac se ispovjedio

Želim se javno zahvaliti Blaženome Ivanu Merzu što se po njegovu zagovoru moj otac nakon 30 godina ispovjedio i pričestio, a što je do sada bilo nemoguće uvjeriti ga unatoč našim pokušajima. Zahvaljujem mu i na drugim milostima dobivenim njegovim zagovorom.
22. veljače 2009. Ljiljana M.

Uslišanje već za vrijeme devetnice

Danas, nakon nekoliko dana molitve devetnice, blaženi Ivan Merz mi je jako puno pomogao u vezi s jednim poslom. Sad sam puno sretnija i mirnija.
Bogu hvala.
Zagreb, 16. ožujka 2009. Seneseina

Pomoć u učenju

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu što je uslišao moje molitve i što sam dobio ocjenu koju sam trebao iz dosta važnog testa!
18. ožujak 2009. Filip

Riješeno stambeno pitanje i položen ispit

Zahvaljujem blaženome Ivanu Merzu za položeni ispit i riješeno stambeno pitanje.
Čapljina, 6. travnja 2009. Gordana Karlović

Pomoć u životnim teškoćama nakon molitve bl. Ivanu

Radili smo ja i supruga, inače srednje situirani. Dvoje djece na fakultetu, dižem kredit za adaptaciju ruševne kuće, žena mi nedugo zatim dobiva otkaz. Da stvar financijski bude gora, osoba kojoj sam bio žirant ne plaća kredit. Nastaje opasnost ovrhe znatnog iznosa. Ni na fakultetu ne cvjetaju ruže. Redovno sam nedjeljom posjećivao svetu misu, gdje sam dobio informacije o našem Blaženiku. Odlučio sam se za molitvu za našega blaženoga dr. Ivana Merza. Nakon svakodnevnih molitava dogodilo se slijedeće. Djeca su završila fakultete. Jedno već radi. Kredit je ipak podmirio dužnik tako da je s te strane prestala opasnost. Moja je molitva urodila plodom i stoga zahvaljujem bl. Ivanu.
Vinkovci, 8. travnja 2009. N.N.

Zahvala

Blaženom Ivanu Merzu za primljene milosti zahvaljuje
Metković, 15. travnja 2009. Zahvalna i vjerna štovateljica

Nakon devetnice dobila posao

Nakon dugog niza mjeseci i završenog fakulteta nisam uspjela naći posao. Krajem veljače 2009. g. bila sam na hodačašću u Rimu. U Domu hrvatskih hodočasnika koji nosi ime po bl. Ivanu Merzu i gdje smo bili smješteni, upoznala sam se sa životom i radom blaženoga Ivana Merza. Po dolasku u Zagreb izmolila sam devetnicu blaženome Ivanu i dobila sam posao o kojem sam sanjala. Ovim putem želim se zahvaliti i posvjedočiti o izravnoj pomoći našega blaženika. Blaženi Ivane Merzu puno ti hvala, jer si mi promijenio život.
Zagreb, 17. travnja 2009. Martina Tirić

Vraćena ljubav, majka spašena od raka

S likom i dijelom bl.Ivana Merza, upoznala sam se prije desetak godina, na nedjeljnoj misi u župi sv.Obitelji u Zagrebu. No, njegovu pomoć, zazvala sam prvi put u listopadu 2008. godine. Naime, u lipnju 2008. g. prekinula sam dugu vezu sa dečkom kojeg sam voljela još od djetinjstva. Kako nisam mogla prihvatiti kraj, zamolila sam bl. Ivana Merza da mi svojim zagovorom pomogne u tadašnjim teškim vremenima. Nakon izmoljene devetnice i molitve na njegovom grobu, vraćena je izgubljena ljubav, ali osnažena i iskrenija nego prije prekida.
Nakon toga, majka mi je trebala na operaciju u bolnicu Sestara Milosrdnica u Zagrebu, jer je dijagnoza izrasline na nozi ukazivala na zloćudni rak kože. Puna povjerenja i bez straha molila sam bl.Ivana da mi svojim zagovorom pomogne. Molila sam da operacija prođe bez negativnih posljedica za moju majku i da nakon operacije nalazi budu negativni, te da mi majka još dugo poživi. Moja molitva je uslišana i najmanje što mogu učiniti je promicati lik i djelo našeg sveca i iskreno i glasno svjedočiti o milostima koje mi je pružio. Hvala.
Zagreb, 20. travnja 2009. Suzana Kovačić

Mnogostruka pomoć u svemu

Zahvaljujem blaženome Ivanu Merzu na svim primljenim milostima. Dok sam živa molit ću mu se. U našoj župi uplatila sam misu „zahvala bl. Ivanu Merzu“ koja je bila prošli tjedan. Kako sam stara i nepokretna to je moja unučad bila na ovoj misi zahvalnici. Uistinu je bl. Ivan pravi svetac koji mi je dosada jako puno pomogao. Sto puta mu hvala na svemu.
Sibinj, 22. travnja 2009. Zahvalna baka Anica Jandrilović

Sretno položen ispit

Ovom prilikom želim s vama podijelit radost svoga srca. Student sam, molila sam na grobu bl. Ivana Merza da mi usliši želju i da položim građansko pravo. Bilo me je strah, puno je toga bilo za naučiti, ali uz Božju pomoć i pomoć bl. Ivana Merza jučer sam taj ispit položila. Hvala Mu od srca.
Zagreb, 23. travnja 2009. Ružica G.

Zahvala za ocjene

Želim zahvaliti Bl. Ivanu što je uslišao moje molitve i pomogao mi da prođem latinski, dignem ocjenu iz biologije i na trojci iz povijesti. JOŠ JEDNOM VELIKA HVALA I UZDAM SE U TEBE!
4. lipnja 2009. Filip

Nakon izmoljenih šest devetnica nestala bolest

Otac sam četvero odrasle djece. Zdravstvene tegobe najmlađeg sina (17 godina) počele su u veljači 2008. godine kad mu je nakon iznenadnih i velikih bolova u hitnoj službi u Zagrebu verificiran nefrolit u jednom bubregu. Liječenje je započelo u nekoliko zagrebačkih bolnica. Strah kojim sam bio obuzet nakon pobolijevanja sina i neizvjesnost koja je pratila tijek njegova liječenja bili su razlogom nemira s kojim se nisam znao nositi ni ja niti ostatak obitelji.

Utvrđena mu je hiperkalcemija uz hiperkalciuriju uz snižene vrijednosti PTH. UZV-čno su mu nađeni konkramenti (5) u oba bubrega. U lipnju 2008. imao je recidiv, nefrokolike, pa mu je preporučena daljnja nefrološka obrada. U međuvremenu se osjećao čas relativno dobro, čas loše zbog čestih napadaja boli. Zbog sukcesivnog stvaranja bubrežnih kamenca i bolnih napadaja gotovo svakih petnaest dana jednokratno je liječen i na Hitnoj službi. Učinjeni su brojni kontrolni nalazi i dodatna imunološka obrada. No, liječnici nisu imali odgovor što je uzrok metaboličkom poremećaju koji se manifestirao kao hiperkalcemija. Na daljnju opservaciju su mu preporučeni vodeći stručnjaci u zagrebačkim bolnicama, svi sveučilišni profesori. U razgovoru su liječnici izražavali sumnju u nasljednu bolest, govorili su o „bolesti koja se ne može liječiti i s kojom će se morati nositi“; neki od njih su tražili znanstveni odgovor i savjet od kolega koji se bave tom bolešću na prestižnim klinikama u Engleskoj i Švedskoj, ali ni nakon toga truda nije bilo odgovora ni konkretne pomoći. Rekli su da su učinili sve što je u medicini poznato o toj vrsti bolesti. Strah, neizvjesnost i brige su nas i dalje mučile. Preporučeno nam je da sin svakih petnaestak dana učini pretragu kalcija u krvi. Rezultati su i dalje bili loši.

I sada nastupa blaženi Ivan Merz. Početkom siječnja 2009. neočekivano mi se javio jedan svećenik, moj bivši vjeroučitelj, dobar poznavatelj života bl. I. Merza i rekao da bi došao k nama kako bi izvršio davno dano obećanje da mi upozna obitelj. Na moj poziv došao je istoga dana i zadržao se u našemu domu kratko vrijeme. Ovaj mi je svećenik, nakon što sam mu spomenuo i probleme sa zdravljem svoga sina, preporučio da se molimo blaženom Ivanu Merzu. Svi smo u obitelji to prihvatili i počeli smo moliti devetnicu, jedan član pa drugi. S devetnicom sam započeo ja, pa supruga, onda dvojica starijih sinova, pa kćer i na kraju najmlađi sin. Nakon obavljenih devetnica sin je nastavio raditi laboratorijske kontrole kalcija na jednoj poliklinici u Zagrebu. I nalaz koji je učinjen nakon obavljenih devetnica bio je uredan. Svi smo u obitelji bili ugodno iznenađeni i zamislili smo se nad novom činjenicom, ali je nismo komentirali. Nakon petnaestak dana učinjena je iznova ista pretraga, rezultat – opet uredan. I nakon trećeg kontrolnog nalaza koji je napravljen nakon slijedećih dvadesetak dana, rezultat je iznova bio uredan. Još je važnija činjenica da sin već tri mjeseca nema tegoba s kamencima. Mir i zdravlje došlo je u naš dom zagovorom Blaženika. Hvala ti, blaženi Ivane Merzu!
Zagreb, 6. lipnja 2009. I.K.

Pomoć u bračnim, financijskim i poslovnim problemima

Svjedočim o raznim milostima što sam dobila od Boga po zagovoru bl. Ivana Merza. Imala sam užasnih problema u svakom smislu. Pomogao mi je u raznim problemima bračnim, financijskim, poslovnim. Bila sam pala niže od dna, ali što god sam zamolila bl. Ivana pomogao mi je. Čak sam prošle godine došla na njegov grob u Zagrebu iz Švicarske. Ivane hvala ti od srca i pomozi i dalje mene i moju obitelj.
Imotski, 3. VII. 2009. Helena Miličević-Galić

Posao dobiven devetog dana Devetnice

Uslišana mi je devetnica blaženom Ivanu Merzu! Devetog dana devetnice sin dobio posao! Bl. Ivane hvala ti!
Koprivnički Ivanec, 4. VII. 2009. M. H.

Ispit sretno položen u teškim uvjetima

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na pomoći. Želim posvjedočiti o milosti zadobivenoj po njegovom zagovoru. Imali smo u obitelji vrlo naporan tempo, s puno obaveza i malim djetetom, a suprug je, da bi ostao na novom poslu, morao položiti opsežan i vrlo velik ispit u dosta kratkom vremenu. To je izgledalo gotovo nemoguće i nevjerojatno, ali utjecali smo se molitvama bl. Ivanu Merzu i – čudo se dogodilo, ispit je položen! Bl. Ivan Merz moćan nam je zagovornik kod Gospodina i vjeran nebeski prijatelj!
5. VII. 2009. Zahvalna I. L.

Prošao bez popravnog i snizio se tlak

Želim zahvaliti bl. Ivanu što mi je pomogao da prođem hrvatski i kemiju i tako cijelu godinu završim bez popravnog. Velika mu hvala. Prije mjesec dana otkriven mi je visok tlak što i ne bi bilo čudno da sam stariji i kad bih imao više od 17 godina koliko imam sada. Po meni je to vjerojatno zbog stresa uzrokovanog školom, ali ipak sam išao obavit pretrage i molio sam blaženog Ivana da nalazi budu čisti. On je uslišao moje molitve i od srca sam mu zahvalan na tome. Bl. Ivane, od srca ti hvala!
Zagreb, 7. VII. 2009.

Brojni primljeni darovi

Blaženi Ivane Merzu, velikodušni posredniče kod Boga! Tvojoj dobroti zahvaljujemo za brojne primljene darove i molimo, nikad nas ne ostavi, nego nas vodi i štiti na putu prema nebeskoj domovini.
Čapljina, 26. 8. 2009. g. V. N.

Pomoć u bolesti djeteta

Dragi blaženi Ivane Merzu, želim se zahvaliti za svojega sina G. V. rodio se bolestan, imao je mnogo operacija i našom vjerom u Boga i molitvama tebi lakše smo izdržali  mnoge sate, dane i noći; naša vjera nam je pomogla da izdržimo sve što nam se do sada dogodilo. Morat će proći još mnoge operacije, ali s tvojom pomoći i zaštitnom snagom moći ćemo sve novo izdržati. Hvala ti za tvoju  snagu u ime cijele obitelji.
Bissingen, Njemačka, 30. 8. 2009.            majka Jolanda i baka Marija S. 

Pomoć u bolesti

U godini koja je prethodila proglašenju Ivana Merza blaženim usrdno sam se molila da pomogne mojoj kćeri  Ireni  da se izliječi od bulimije. Odmah nakon proglašenja Ivana Merza blaženim 22. 6. 2003. moja je Irena ostala trudna i istodobno se izliječila bez liječnika od bulimije koja ju je mučila punih sedam godina. Moja je unuka rođena u ožujku mjesecu sljedeće 2004.godine. Zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu i papi Ivanu Pavlu II., koji će također uskoro postati blaženik na primljenim milostima.
B. Luka 7. 9. 2009.Vesna Z.

Uspješno položen zadnji ispit

Isuse zahvaljujem ti što si preko blaženoga Ivana Merza uslišio moju molitvu. Više od pola godine pokušala sam položiti zadnji ispit, ali nije išlo. Sjetila sam se devetnice blaženom Ivanu Merzu i počela moliti. I zaista moja je molitva bila uslišana i danas sam položila taj posljednji ispit. Hvala ti od srca dragi Ivane Merzu!
V.Gorica 9. 9. 2009. Martina Ć.

Upisan fakultet

Dragi Isuse, hvala ti što si uslišao moju molitvu, te sam upisala fakultet po devetnici bl. Ivana Merza. Blaženi Ivane, hvala ti.
Zagreb 14. 9. 2009.         Jelena

Operacija bezbolno obavljena u crkvi!

U crkvu Navještenja Bl. Djevice Marije u Opatiji svećenik je prije nekog vremena donio kip blaženog Ivana Merza. Pred kipom sam se često molila jer sam trebala poći u bolnicu radi operacije jednog povećeg madeža. Jednog dana dok sam se molila da to sretno prođe madež mi je otpao i to u crkvi! I tako mi operacije nije bila potrebna! Molim Vas da uvrstite i ovo moje svjedočanstvo za primljenu milost po zagovoru blaženog Ivana Merza kojemu i ovim javnim putem zahvaljujem.
Opatija, 15. 9. 2009.       Marija D.

Prije smrti pomirenje s Bogom

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu, na čijem sam grobu molila, za brojne milosti i pomoć koju mi je udijelio u teškim obiteljskim problemima u kojima sam se nalazila proteklih godina. Posebno mu zahvaljujem za obraćenje teško bolesnog moga svekra za kojega sam se iskreno molila. Čudo se dogodilo, dan uoči smrti dolazi mu svećenik na u bolnicu on se ispovijeda i tako pomiren s Bogom odlazi na drugi svijet. Bog uslišava stalno moje molbe po zagovoru bl. Ivana Merza jer se neprekidno molim i u najvećim kušnjama i daje mi snagu.
Kloštar Ivanić, 1. 10. 2009. N. Lj.

Nakon devetnice djevojka se probudila iz kome

Obavještavam Postulaturu bl. I. Merza i njegove štovatelje o čudesnom uslišanju po zagovoru Blaženika. Moje ime je Tom. Imam djevojku. Međutim, ona je teško bolesna, u bolnici je već više od godinu dana; ima jednu rijetku ali tešku bolest. Što je vrijeme prolazilo, njoj se stanje pogoršavalo. Do prije godinu dana nisam bio neki vjernik, ali otkada je moja djevojka otišla u bolnicu, utjehu sam pronalazio u molitvi i u Bogu i da nisam to učinio, vjerojatno bih završio na psihijatriji. I onda sam jedno jutro dobio telefonski poziv da je moja djevojka pala u komu… Svijet mi se srušio, utjehe nisam imao, smršavio sam jako kroz mjesec dana… Proživljavao sam pakao na zemlji, život mi nije imao smisla!!!

Tako sam jedno večer tražio molitve po internetu… I sasvim slučajno pronađem svjedočanstva ljudi koji su molili devetnicu bl. Ivanu Merzu i odlučih je i ja naći. Kad sam je našao na web stranici bl. Ivana odlučio sam je moliti, jer utjehe više nisam imao, bio sam iscrpljen psihički, na rubu propasti. Kroz sve to vrijeme moja je djevojka bila u komi više od dva mjeseca, a doktori nisu davali nikakve prognoze, odnosno jedino što su rekli bilo je: treba čekati!!!

Izmolio sam devetnicu bl. Ivanu Merzu i čudo se dogodilo. Devetnicu sam završio u četvrtak. A onda u petak dan nakon devetnice oko 21 s. navečer šok. Telefonski mi je javljeno da se moja djevojka probudila iz kome! Mojoj sreći nije bilo kraja, mojim hvalama bl. Ivanu nije bilo kraja… jer čudo se uistinu dogodilo!!!

Ja i dalje molim devetnicu bl. Ivanu jer vjerujem u njegov zagovor i njegova daljnja uslišanja jer to je mojoj djevojci i meni još uvijek potrebno u našoj teškoj borbi.
Vječna ti hvala i slava bl. Ivane jer ti si nam pomogao svojim zagovorom! Osjetio sam potrebu svjedočiti tomu! Kad se djevojka  potpuno oporavi dovest ću je u tvoju crkvu da ti se zajedno pomolimo i zahvalimo ti.
Osijek, 26. 10. 2009.Tom

Izliječena od nemoguće ljubavi

Problem koji me dugo, već gotovo dvije godine dosta mučio,  bila je nemoguća ljubav. Nisam nikako uspijevala pronaći mir i odmaknuti se od te ljubavi, iako sam u srcu znala da mi to nije dobro. Neprestano me prožimala velika tuga i melankolija. Jednoga sam dana slučajno na internetu otvorila Devetnicu Bl. Ivanu Merzu, a nakon nekog vremena počela sam moliti devetnicu  za zagovor. Odmah u prvim danima molitve osjetila sam jedno veliko olakšanje i toplinu, kao da je netko uz mene, kao da mi pruža potporu. Osjetila sam jedno veliko zadovoljstvo. Nakon nekoliko dana moja velika tuga zbog ljubavi kao da je nestala, kao da uopće nije ni postojala. Počela sam s malo vedrije strane gledati na život i osjećam se mnogo bolje. Bl. Ivan je pravi svetac. On je jednostavno znao da je moj najveći problem ta tuga koja me uništavala gotovo dvije godine i pomogao mi je da se maknem od toga. Osjećam se kao da sam izliječena, kao da sam se probudila iz ružnog sna. Bl. Ivane, hvala Ti! I dalje Ti se preporučujem u zagovor.
Rijeka 7. 11. 2009.Ana

Pomoć unuku

Luca B. zahvaljuje bl. Ivanu Merzu kojemu se molila za svoga unuka S. i molitve su joj bile uslišane.
Zagreb, 11. 11. 2009.

Položen stručni ispit

Zahvaljujući blaženom Ivanu Merzu položila sam stručni ispit. Od srca ti hvala, dragi Ivane!
Zabok, 12. 11. 2009.       Nikolina

Uspješno položen ispit

Od srca ti zahvaljujem, blaženi Ivane na uslišanoj molitvi za moga muža. Ispit koji je polagao već pet puta nije prolazio. Nasla sam devetnicu blaženog Ivana i molila za pomoć. I moj muž je prošao tako važan ispit. Hvala ti bl. Ivane, ja ću ti se i dalje preporučiti jer ti si Božji miljenik na nebesima. Hvala Isusu i Mariji!
20. 11. 2009.       Marina

Pomoć u poslovanju i još veća sreća u obitelji

Pojavom krize naša obitelj postala je veoma zabrinuta jer je naše poslovanje svakim danom bilo u sve većim problemima. Nije to bio problem samo za našu obitelj, veći problem je bio u tome što o nama ovise mnogi ljudi, njihove obitelji. Jedne nedjelje u našoj mjesnoj crkvi propovijed je održao nama nepoznat svećenik. Propovijed je bila upravo o životu bl. Ivana Merza. Nakon propovijedi mogli smo dodirnuti relikviju Blaženoga Ivana Merza. Dodirnuvši relikviju, misli su nam bile usmjerene dobrobiti obitelji i izlasku iz krize. Nakon nekog vremena naše poslovanje je odjednom postajalo svakim danom sve bolje, a da bi čudo bilo još i veće, usred krize postigli smo neke rezultate kakvih nije bilo niti u najbolja vremena našeg poslovanja, a neka naša potraživanja od kojih smo skoro digli ruke, ubrzo i sasvim neočekivano, kao po nečjem nalogu su riješena. I naša se obitelj proširila što nam je donijelo veliku sreću. Naše su molitve uslišane i više no što smo se usudili zamoliti. Pohodili smo crkvu u kojoj je grob Bl. Ivana Merza, ispovijedili se i zahvalili na svemu. Ovo iskustvo nas je potaklo da još više činimo dobra djela i pomažemo onima kojima je pomoć potrebna.
23. 11. 2009. Velimir

Otklonjene sve zapreke za vjenčanje

Zaručnica i ja pripremali smo se za vjenčanje ali su iskrsnule nepremostive prepreke. Započeo sam moliti devetnicu blaženom Ivanu Merzu da mi svojim zagovorom kod Boga posreduje da uspijemo otkloniti prepreke. Molio sam pun pouzdanja i vjere da zagovor blaženoga Ivana može nadvladati sve prepreke, strahove i nesigurnosti koje smo oboje u sebi nosili. Deveti dan devetnice javlja mi zaručnice da su zapreke uklonjene i da ćemo moći obaviti vjenčanje u planirano vrijeme. Sve prepreke koje su nam stajale na putu (gdje ćemo stanovati, kako ćemo se snaći, strahovi oko ostavljanja sigurnog roditeljskog doma) najedanput su nestali; to zahvaljujemo moćnom zagovoru blaženoga Ivana čiji smo grob i pohodili tijekom devetnice. Bilo je to prvi puta u životu da sam trebao konkretnu podršku s neba i dobio sam je preko svake mjere. Sretan sam jer danas, nakon vjenčanja svake večeri supruga i ja obavezno nastavljamo moliti devetnice blaženom Ivanu Merzu jer potreba ima i nadalje dosta.  Hvala ti, blaženi Ivane!
Zagreb, 4. 12. 2009. Jozo B.

Dobila posao

Po zagovoru bl. Ivana Merza, šestog dana devetnice dobila sam posao gdje sam nakon mnogih poslova prvi puta nakon diplome bila prijavljena, a gdje sam počela raditi na sam blagdan Male Gospe (8. rujna 2009.). Iako ovo još uvijek nije bio posao u struci, moleći dalje devetnice, vrlo sam brzo zadobila i posao u struci (već krajem studenog), a koji mi je Božjom Providnošću bio ponuđen upravo na navedenom radnom mjestu. Uslišana sam i u drugim nakanama, te na očit način osjećam pomoć blaženog Ivana  i mnoge milosti i u svakodnevnim manjim ili većim problemima i opterećenjima. Tijekom svake devetnice nastojim barem jednom posjetiti njegov grob u Bazilici Srca Isusova, obaviti ispovijed, a svakako i pričestiti se, te, kad god sam u prilici, nastojim širiti njegove molitve, što sve toplo preporučam i svima onima koji se utječu njegovu zagovoru. On stvarno pomaže i nadam se da će uskoro biti proglašen i svecem. Bog je velik i daje nam velike milosti preko svojih vjernih sluga, naših vrijednih zagovornika na nebu, kao što je bl. Ivan Merz.
Zagreb, 16. 12. 2009. Ivana D.

Riješen stambeni problem

Veselog srca javljam da su moje molitve (devetnice) blaženom Ivanu Merzu, uslišane.  Za svoju životnu ušteđevinu kupila sam prostor od 10 m² misleći da će mi iznajmljivanje istog donositi prihod koji će biti pripomoć maloj mirovini. Jako sam bila nesretna kada ga nisam mogla iznajmiti a još sam morala plaćati održavanje. Pred nekoliko tjedana u Stubičkim Toplicama je bio svećenik koji nam je govorio o blaženom Ivanu Merzu. Kupila sam „Devetnicu bl. Ivana Merza“ i počela moliti. Na sedmi dan devetnice na svoj oglas se javio čovjek koji je imao namjeru unajmiti taj prostor. Došao je pogledati prostor sa suprugom i rekao čim ga je ugledao: „Evo to je to što mi trebamo – mali prostor – mala najamnina“. Nisam mogla vjerovati svojim ušima kad me je gospodin nazvao da dođem potpisati ugovor o unajmljivanju. To se potpisivanje ugovora dogodilo dva dana nakon izmoljene devetnice. Znam sigurno da je našeg najmoprimca našao blaženi Ivan Merz, on i nitko drugi. Dogodilo se čudo.

Dok sam živa moliti ću mu se i zahvaljivati. Moliti ću da što prije bude proglašen svetim. Željela bih da ovo moje pismo bude potvrda da bl. Ivan čini čuda i da bude prilog proglašenju njegove svetosti.
Stubičke Toplice, 19. 12. 2009.    H. Zrinski

Po drugi put nađen posao

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu što sam po njegovom zagovoru po drugi put u životu primila Božju milost kod pronalaženja novog radnog mjesta. Smatram to velikim uspjehom u razdoblju krize u državi i šire. Hvala ti, Orle Kristov!
Zaprešić, 20. 12. 2009.   N.

Uvijek mi pomaže

Blaženi Ivan Merz uslišio je moje molitve i uvijek mi pomaže, pa sam mu vječno zahvalna i molit ću ga do kraja moga života. Hvala ti, blaženi Ivane za sve primljene milosti!
Jastrebarsko, 21. 12. 2009.          Desdemona Č.

Zahvala za sve milosti primljene tijekom godine

Neizmjerno sam zahvalan bl. Ivanu Merzu što mi je pomogao da položim meni vrlo važan test i za sve dobro što mi se dogodilo u ovoj cijeloj godini po njegovom zagovoru. Blaženi Ivane, još jednom velika hvala što si uvijek uz mene!
Zagreb, 30. prosinac 2009.          Filip

Pismene zahvalnice ostavljene na grobu bl. Ivana Merza

Hvala ti Orle Kristov što si me vodio k Suncu. Ti si moj svjedok, uzor, zaštitnik i suputnik.
2006. – 2009. N. K.

Blaženi Ivane! Puno hvala na svemu. Budi i dalje u pomoći.
31. 12. 2090.M. V.

Blaženi Ivane, hvala ti na miru koji mi pružaš u životnim teškoćama, na tvojoj podršci i zagovoru! Hvala ti što mi liječiš srce. Preporučam se i dalje tvome zagovoru.
Ana