Uslišanja i zahvale 2010.

Trećeg dana devetnice molitva uslišana – pronađen posao

Nekoliko dana nakon posjeta postulatoru, koji mi je preporučio da se molim bl. Ivanu da pronađem zaposlenje, molio sam devetnicu bl. Ivanu Merzu. Devetnicu sam započeo u subotu 3. 10. 2009. Već trećeg dana molitva je uslišana. Neočekivano je stigao poziv za posao kojega sam tražio godinu dana. Tako sam postao jedan od mnogih svjedoka čudesnog uslišanja po zagovoru bl. Ivana Merza. Posao sam primio početkom mjeseca studenog kao knjigovođa u jednoj tvrtki koja se bavi isključivo proizvodnjom. Kako je knjigovodstvo proizvodnje najzahtjevnije knjigovodstvo, iza mene su dva naporna mjeseca prilagodbe zahtjevima tog radnom mjesta. Unatoč početnim teškoćama nisam posumnjao u providnost i zagovor bl. Ivana Merza kojemu zahvaljujem za uslišane molitve
Zagreb, 13. 1. 2010. Branimir Šufflay

Primljena milost

Blaženi Ivane Merzu, hvala ti za primljenu milost, budi sa mnom i dalje, vodi me pravim putem. Zahvalna…
17. 1. 2010. Tina

Nađen posao u struci

Blaženi Ivane Merzu, ti si u svom životu ostvario blisko prijateljstvo s Isusom. Htio si to iskustvo prenijeti svima, a posebno mladim ljudima koji traže autentične ideale. U tebi su prepoznali čovjeka koji dosljedno živi svoju vjeru i vjernost idealima. Ti si nam putokaz kako možemo najbolje živjeti svoju vjeru i u laičkom pozivu. Hvala ti što sam po tvom zagovoru dobio takav posao na kojem ću moći, poput tebe, odgajati mlade ljude za prave vrijednosti. Pomozi mi ustrajno naviještati Onoga koji je rekao za sebe da je Put, Istina i Život.
Virovitica, 18. 1. 2010. M. O.

Uslišana molitva

Hvala na uslišanoj molitvi koju sam ti upućivala, hvala sto nas čuješ i naše molitve prinosiš Bogu. I dalje ću ti preporučiti sebe i svoju obitelj. Hvala ti moj zaštitniče!
26. 1. 2010. Marina J.

Dva puta nađen posao i spašen život od samoubojstva

Želim se zahvaliti bl. Ivanu Merzu i javno posvjedočiti da je uslišao moje molbe i bio uz mene u najtežim trenutcima. Još prije nekoliko godina moj je suprug donio kući nekoliko knjižica o bl. Ivanu Merzu. Do tada nisam ništa znala o njemu . Čitajući osjetila sam ga nekako dragim i bliskim. Počeli smo moliti devetnice da dobijem posao, koji godinama nisam uspijevala naći. Vrlo brzo našla sam posao. Ali kroz tu molitvu osjećala sam da moja vjera raste, bila sam u sebi drugačija.

Ali nešto teško dogodilo se 10. 5. 2007. Moj otac, koji živi u drugom gradu odlučio si je oduzeti život vješanjem. Nakon neuspjelog pokušaja čudom i Božjom milošću davao je znakove života. Bio je u komi i nitko nije mogao reći što će biti. Koliko je mozak bio bez kisika? Hoće li preživjeti i s kojim posljedicama? Bilo je teško i neizvjesno. Puno smo se molili za njegov oporavak. Od sveg šoka nisam ni shvatila da dan kada se to dogodilo da je bio blagdan blaženog Ivana Merza. I znala sam zašto se dogodilo čudo, zašto je tata preživio i zašto je danas potpuno zdrav i bez ikakvih posljedica. Blaženik nije zaboravio moje molitve i bio je uz mene. Prošle godine početkom svibnja opet sam u suzama molila blaženog Ivana da mi pomogne. Pod hitno sam trebala drugi posao. Za tjedan dana moja je molba bila uslišana. Hvala ti blaženi Ivane!
28. 1. 2010. Ljiljana

Zahvala za sve

Bože, hvala Ti za sve! Bože, hvala Ti za Blaženoga Ivana Merza, hvala Ti za postulatora, hvala Ti za Banju Luku i BiH, hvala Ti za Hrv. kat. društvo prosvjetnih djelatnika!
Petrinja, 4. 2. 2010. Mirko Dijanek

Nestale sve blokade i nervoze kod polaganja ispita

Devetnaest mi je godina i student sam na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Prošle godine iskusio sam osjećaje jake nervoze i treme pred ispite i testove koji su me znali spriječiti da svoje znanje i pokažem. Međutim na zagovor blaženog Ivana Merza kojemu sam se preporučio gotovo trenutno osjetim olakšanje i nestanak nervoze. Prvi puta je to bilo prošle godine i od tada redovito pred ispit tražim njegov zagovor. Svaki puta učinak je isti, te naučeno gradivo na ispitima i kolokvijima mogu pokazati bez problema. Na zagovor blaženog Ivana Merza nestale su sve blokade i nervoze. Osjetio sam iz prve ruke da je blaženi Ivan Merz uistinu zaštitnik učenika i studenata.
Split, 11. 2. 2010. Ivan Jurić

Sin položio ispite

Uslišana devetnica blaženom Ivanu Merzu. Sin položio ispite! Hvala Ti blaženi Ivane!
16. 2. 2010. M. H.

Uslišana molitva

Zahvaljujem blaženom Ivanu na uslišanoj molitvi. I dalje ću mu se preporučivati kao i svoju obitelj da se moli za nas u našim potrebama. Hvala ti, moj zaštitniče!
26. 2. 2010. Marina

Zahvala za sve primljene milosti

Želim obznaniti svima da izražavam zahvalnost blaženome Ivanu Merzu za pomoć u mnogim situacijama. Postao je moj vječni drug i suputnik u životu. Još jednom HVALA!
Kl. Ivanić, 22. 2. 2010. studentica Antonija P.

Obraćeni lopov pomogao u nezgodi

Kad me put unese u Zagreb rado posjetim Baziliku Srca Isusova. Osobito se rado molim bl. Ivanu Merzu, mome velikome zaštitniku i uzoru u pobožnosti prema Presvetom Srcu Isusovu! Želim Vam posvjedočiti jednu osobitu milost koju mi je bl. Ivan u jednoj dosta nezgodnoj situaciji učinio!

Prije nekih pet godina, jedne proljetne subote hodočastio sam u Baziliku Srca Isusova. Parkirao sam automobil u dvorištu i radosno i pomalo užurbano izašao sam iz automobila želeći što prije ući u crkvu! I ostavio sam ključ u automobilu u bravi a da toga i nisam bio svjestan. Nakon duljeg zadržavanja u crkvi gdje sam obavio svoje pobožnosti i naravno molio se i na grobu bl. Ivana, vratio sam se do automobila u dvorište. Tražim ključ po džepovima a njega nema. Na svoje neugodno iznenađenje opazim ključ u automobilu u bravi a vrata su se bila automatski zaključala kad sam iz njega izišao. Kako doći do ključa? Zavapio sam: »Sveti Ivane Merče ponizno te molim izmoli mi kod Boga rješenje problema, pomozi mi otvoriti vrata automobila!« I uzeo sam iz džepa i sv. krunicu i počeo moliti žalosno otajstvo sv. krunice šetajući s vjerom oko automobila i zazivajući blaženoga Ivana …

Prošlo je oko deset minuta i u dvorište ulazi bijeli kamiončić. Iz njega izlaze dva radnika. Pozdravio sam ih, oni mi otpozdravili a ja im ispričam nevolju u kojoj se nalazim! Jedan od njih, malo mršav i viši, nasmiješio se i reče mi: »Znate, ja sam obraćenik. A prije obraćenja bio sam lopov, obijao sam automobile. Sada ćemo ti pomoći!« Otišao je u kamiončić, iz njega uzeo jednu elektrodu stavio u bravu od vrata automobila. Nedugo zatim prozor se na vratima otvorio, on je uzeo ključ iz brave, pružio mi ga rekavši: »Izvolite, vidite da nije bilo problema!« Zahvalan za učinjenu pomoć pitah ga kako da mu se odužim za to dobro djelo. On mi samo reče: »Pomolite se Bogu za mene!« Radosno sam obećao da hoću! Tijekom povratka kući u automobilu sam dugo molio za tog dobrog čovjeka čije ime na žalost ne znam, a kasnije sam ga sreo još jednom po nekom poslu i ugodno smo razgovarali!

Hvala to još jednom bl. Ivane na pomoći i ponizno te molim zagovaraj sve nas koji ti se utječemo kod prijestolja Presvetog Trojstva u Nebu!
Benkovac Petrovski, 3. 3. 2010. Branimir Hržek

Zahvala za test

Samo želim zahvaliti bl. Ivanu što mi je pomogao da ne padnem na testu. Hvala ti Ivane što si uvijek uz mene i neopisivo puno cijenim tvoju pomoć! HVALA!
Zagreb, 7. 3. 2010. Filip

Zahvala za položene ispite i sretnu udaju

Mlada sam žena koja je prije nešto više od dvije godine sasvim slučajno, surfajući po Internetu, pronašla devetnicu blaženom Ivanu Merzu. U to vrijeme preostalo mi je devet ispita do diplome na vrlo teškom fakultetu i ograničeno vrijeme da ih položim. Nisam vjerovala u svoj uspjeh, i mislila sam da neću uspjeti diplomirati na vrijeme. U naredne dvije godine uspješno sam i sretno diplomirala! Molila sam devetnice za svaki ispit, i obranu diplomskog i svaki položila bez ikakvih poteškoća. A prije par mjeseci moj veliki nebeski prijatelj pomogao mi je i u rješavanju, kako se činilo, beznadnog ljubavnog problema, pa se za šest mjeseci i udajem za muškarca dobroga srca! Moj se život ne bi ovako sretno odvijao da nije bilo blaženogA Ivana! Neizmjerno vjerujem u njegov moćan zagovor kod Gospodina. Upravo zbog toga što je podnio tako velike žrtve u svome kratkom životu, mi danas možemo pognuti glave i uz sve svoje grijehe i padove, iskreno, svim srcem očekivati Božju pomoć. Pišem vam na prvi dan devetnice na veliku nakanu, jako važnu za život ne samo moj, već i živote mojih najbližih i znam da već sada mogu podići oči k nebu i reći: “Hvala ti prijatelju moj!”
Njemačka, 5. 4. 2010. Gabrijela Dj.

Hvala ti što si uvijek uz mene!

Blaženi Ivane, hvala ti sto si mi uslišao još jednu molbu za dobru ocjenu iz testa. Puno mi znači tvoja pomoć i što si uvijek uz mene. Hvala ti najveća!!
Zagreb, 15. 4. 2010. Filip

Nakon molitve Bl. Ivanu Merzu dva puta našla posao

Kako sam relativno rano otišla u invalidsku mirovinu, jer mi je rad s ljudima postao pretežak, primorana sam pronalaziti honorarne poslove, što zbog niske mirovine, što zbog socijalnih kontakata koji su mi potrebni. Sve do 2009. god. mogli su se pronaći poslovi čišćenja stana, pomoć u domaćinstvu i sl. No, s recesijom (ljeto 2009. godine) posla nema, pa nema….

Odlučim se moliti bl. Ivanu Merzu. Zašto baš njemu? Poznavajući njegov život i rad, znam da mu je «radnička mladež» bila najvažnije polje apostolskog djelovanja. I tako nakon «pada» u rezignaciju i očaj odlučim moliti devetnicu bl. Ivanu. Istoga dana, tek nakon donesene odluke, dobivam poziv da se javim određenoj osobi i da će mi ona omogućiti honorarni posao. U trenutku sam počela plakati od dragosti, jer…..nije prošlo ni par sati kako sam donijela odluku da ću moliti devetnicu, a već sam dobila posao.

Isti posao napuštam sama (nakon mjesec dana) zbog određenog zdravstvenog problema, kojeg sam trebala bolnički tretirati. Nakon mjesec dana oporavila sam se, ali sada slijedi «nova stara muka». Treba naći opet neki posao. Sad nisam dugo razmišljala. Devetnica bl. Ivana u ruke i ponavljanje riječi «radnička mladež» – «radnička mladež». Radnička mladež radi!!! I ja trebam raditi!! I u tome će mi pomoći bl. Ivan Merz. Dva dana nakon završetka devetnice dobivam poziv da se javim jednoj gospođi, čiji otac je još živ i koji je osobno poznavao Ivana Merza. Opet suze radosnice!!! Da li su nam potrebna spektakularna čuda da bi vjerovali? Zar to nije čudo?! Mjesec i pol radim kod spomenute obitelji. Gospodin koji je poznavao Ivana, a i sam živio svetački, preselio se u vječnost. Ja opet bez posla! Ovaj put samo upućujem vapaje bl. Ivanu, vjerujući kako On «vidi i zna moju muku» i kako će vapaji biti dovoljni da mi i treći put pomogne. No, pišući ovu zahvalu i svjedočanstvo, odlučujem započeti moliti devetnicu bl. Ivanu i prisustvovati sv. misi u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, te posjetiti njegov grob. Uz molitve upućene dragom Bogu i bl. Ivanu, da me on kod Gospodina zagovara, vjerujem da će mi opet biti «naloženo» da se javim određenoj osobi koja će mi omogućiti određeni posao. A ja ću nakon toga opet sa suzama radosnicama zahvaljivati za Božji pohod.
Zagreb, 19. 4. 2010. Umirovljena osoba

Pomoć u raznim životnim situacijama

Najiskrenije zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu za nesebičnu pomoć u raznim životnim situacijama, a posebno za pomoć u pronalasku zaposlenja. Molitva blaženom Ivanu ušla je u moj svakodnevni život i daje mi potrebnu duhovnu i tjelesnu snagu. I nadalje preporučujem njegovom moćnom zagovoru svoju obitelj i sebe. “Hvala ti orle Kristov što si nam pokazao Put k Suncu.”
10. 5. 2010. Vildana

Na opće zadovoljstvo bl. Ivan razriješio komplicirano pitanje nasljedstva

Na današnji dan, 10. svibnja, spomendan bl. Ivana Merza, želim se zahvaliti za brojne primljene milosti po njegovom zagovoru od 2004. g. do sada.

Bl. Ivan Merz je čudesno pomogao da se riješi komplicirano pitanje nasljedstva koje je uključivalo više obitelji, poznatih i nepoznatih, tako da su svi bili zadovoljni. Nešto što je uistinu izgledalo neizvedivo i nerješivo dugi niz godina, kao što to često jesu imovinski problemi, odjednom se lako posložilo “iz vedra neba”, u roku od nekoliko mjeseci, a uključivalo je nekoliko selidbi cijelih obitelji i nitko nije ostao oštećen ni na koji način. Sve je išlo glatko, mirno, bez ikakvih prepreka. Bl. Ivanu Merzu počela sam se moliti par godina prije toga, i to ne točno za taj problem, nego za mir u sebi. Postupno se ta molitva iskristalizirala u ove riječi: “Ti si hodao ovim istim ulicama i živio ovdje. Ti vidiš odozgo i znaš što je dugoročno dobro za svakog od nas u Božjim očima. Molim te neka bude tako.” Moram priznati da mi nije bilo lako početi se moliti i za one koje nisam podnosila, ali kad sam to savladala postalo mi je puno lakše. Toliko lakše da sam, kada se sve iznenada počelo raspetljavati, ostala zatečena. Od tada je prošlo puno vremena. Naravno, život se nanovo zakotrljao s novim, većim problemima i nimalo nije lagan. Meni je utoliko lakše jer se znam bolje moliti, a i imam izvrsnog zagovornika. Još bih htjela dodati da je ovo samo jedna od uslišanih milosti i nije uopće najvažnija, ali ju je najlakše opisati jer je materijalna. Hvala ti Ivane!

Zagreb, 10. 5. 2010. Dubravka

„Rekli su mi anđeli da će se braco zvati Ivan!“

Osjećam se obveznom informirati Vas o svojim uslišanim molitvama po zagovoru bl. Ivana Merza, kako slijedi:

Moja je unučica Matea petnaesti dan nakon rođenja tako oslabila da je u besvjesnom stanju smještena u bolnicu i završila je na infuziji. Slijedeći je dan bila nedjelja i u našoj crkvi Uznesenja Marijina u Stenjevcu upoznali su nas s hrabrim djelima bl. Ivana Merza te kako je on izložio svoj život za obranu naše crkve. Tada su nam preporučili da se molimo bl. Ivanu i preporučamo u njegov zagovor. Kako sam bila jako žalosna zbog moje tek rođene unučice žarko sam se molila da bl. Ivan svojim zagovorom ozdravi moju unučicu. Za vrijeme molitve osjećala sam nešto posebno zbog čega su mi suze samo lijevale niz lice. Već tada sam vjerovala da će moja unučica ozdraviti. I zaista, nakon dan dva počela je jesti i vidno napredovati. Kad je moja kćer ponovno zatrudnjela s drugim djetetom, Matea je imala tada već skoro dvije godine. Pitali smo je koga će dobiti, a ona odgovori da će dobiti bracu i da će se zvati Ivan. Ostali smo svi u čudu. Njezin tata Ante upita je: „A tko ti je to rekao da će se braco zvati Ivan?“ Mala je samo odgovorila: „Rekli su mi anđeli“. I zaista rodilo se muško dijete i dali smo mu ime Ivan po bl. Ivanu Merzu. Obadvoje djece hvala Bogu lijepo napreduju, a za njihovo zdravlje stalno zahvaljujemo Bogu i bl. Ivanu Merzu. Moja kćer i zet redovito idu na mise, a na zidu imaju uokvirenu sliku bl. Ivana Merza.

Mojoj kolegici s posla rodila se unučica ali je porod bio kompliciran te su se djetetu oštetila pluća i mjesecima je bila na respiratoru. Kad sam to saznala odmah sam joj dala knjižicu o bl. Ivanu Merzu i njegovu sliku, osobno sam platila misu u crkvi Srca Isusovoga u Zagrebu. Zamolila sam majku djeteta da se moli bl. Ivanu Merzu. Maloj su dali ime Iva prije nego se rodila. Nakon nekoliko mjeseci na respiratorima, mala Iva je ozdravila.

Upravo na sam ovogodišnji blagdan bl.Ivana Merza, 10. svibnja, mala Iva je vozeći bicikl naletjela na betonski zid, udarila glavnom i doveli su je u bolnicu u besvjesnom stanju. Tek sam slijedeći dan saznala za nesreću male Ive te sam nazvala njenu baku, tj. moju kolegicu s posla i pitala je da li zna koji je blagdan bio u ponedjeljak kada je stradala mala Iva. Kako nije ni znala rekla sam joj da je bio blagdan bl. Ivana Merza. Odmah se sjetila kako sam joj dala knjižicu o bl. Ivanu te je toliko bila sretna, te mi je rekla da je sigurna da je Bog ponovo sačuvao malu Ivu od sigurne smrti. Hvala Bogu i bl. Ivanu Merzu malena je došla k svijesti, još je u bolnici, ali se uzdamo u Boga da će biti dobro.
Zagreb, 12. 5. 2010. Zorka B.

Pjevanje pjesme „Uresu divni“ omogućilo trenutnu pomoć na putovanju

Evo svjedočanstva kako mi je bl. Ivan pomogao na putu u Zadar na susret Hrvatske katoličke mladeži 8. i 9. svibnja. U Zadar smo krenuli u 4.00 h ujutro. Nakon dva sata vožnje postalo mi je mučno (to mi se već dosta dugo nije događalo). Potpuno sam bio ošamućen. Nakon kratke autobusne stanke mučnina se i dalje nastavila i mislio sam sad sam gotov… I sada se događa ključni trenutak: nekako spontano bez ikakvog razmišljanja i volje počeo sam u sebi pjevušiti pjesmu „Uresu divni, hrvatskog roda, Ivane mili uzore pun sjaja (onu najnoviju pjesmu o Blaženom Ivanu) i u istom trenutku bio sam potpuno nov, znakovi mučnine su potpuno nestali. A to je ujedno bio i sedmi dan devetnice blaženom Ivanu, koju sam molio i potpuno sam uvjeren da mi je blaženi Ivan svojim zagovorom pomogao. Hvala Ti, blaženi Ivane, na pomoći koja je stigla kad sam se najmanje nadao.
Osijek, 12. 5. 2010. Krešimir J.

Susret s mislima bl. Ivana donosi duševni mir i radost

Želim s vama podijeliti svoje svjedočanstvo koje se odnosi na blaženoga Ivana Merza. Za njega sam čula još otprije ali jedino što sam znala jest to da je blaženik. Nikada nisam nešto više doznala o njemu sve do prije dva ili tri mjeseca kada sam u svojoj sobi pronašla sasvim slučajno jednu malu knjižicu njegove biografije. Počela sam je čitati iz znatiželje. Pročitavši je u meni su se probudili razno razni osjećaji divljenja, poštovanja, čuđenja, posramljenosti. Najviše me je dirnulo to što je svoj život i smrt prikazao kao žrtvu za hrvatsku mladež. U meni se odmah javio glas:”Da i ti pripadaš toj mladeži”! Uvijek kada razmišljam o njegovom životu ili kada čitam nešto o njemu, a pročitala sam i njegov Plamen za visinama, na mene se spusti takav mir da je to jednostavno neopisivo. Imam osjećaj kao da je blaženi Ivan Merz tu sada sa mnom u ovome trenutku. Riječima vam ne mogu to opisati. Često kada navečer zaspem s knjižicom njegove biografije tako mirno sanjam i nemam ružne snove. Željela bih još puno toga naučiti od njega, jer je on za mene jedan uzor i svjedok Evanđelja. Uistinu prema tome, za mene svecu, osjećam jedno veliko divljenje, jer se prepustio Božjemu planu koji je Bog naumio s njime. Ostale su mi upečatljive ove njegove riječi: “Uviđam da sam silno daleko od savršenosti…Jako me to boli. Tu si umišljam nešto na svoj dobar primjer i vidim da sam kršćanin samo na jeziku, ali na djelu ne. Kršćanstvo mi nije još zašlo u krv. Nema ništa težega nego biti dobar kršćanin…” (Dnevnik, 28. 1. 1916.) Ove riječi su u meni odzvonile toliko da sam u sebi postavila bezbroj pitanja. Kao da je netko htio da ja proučavam njegov život i čitam o njemu. Mislim da u životu ništa nije slučajno, te zahvaljujem Bogu što mi otvara oči i srce preko ovoga sveca. Voljela bih još dublje proučavati njegov život.
12. 5. 2010. Kristina Žura

Riješeni problemi posla i stana

Molila sam za svoje sinove i njihove probleme. Moj mlađi sin ostao je bez posla; obratila sam se u molitvi bl. Ivanu. Uskoro je dobio posao koji je bio daleko bolji u usporedbi s prijašnjim poslovima. Drugi sin stavio svoj stan na prodaju i prva 3 mjeseca nikakva ponuda. Potom sam se kratko pomolila bl. Ivanu Merzu i u četiri dana došle su čak tri ponude, i svaka bolja od prethodne. Vjerujem da se to dogodilo po zagovoru bl. Ivana kojemu od srca zahvaljujem.
Vancouver, Kanada, 14. 5. 2010. Vera Valčić

Deveti dan devetnice vijest o zaposlenju

Neodavno nam je svećenik dao knjižice bl. Ivana Merza po kojoj možemo moliti devetnicu njemu u čast. Kćerka mi je nakon dvanaest godina radnog staža postala „tehnološki višak“ i ostala je bez posla. Počela sam moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu za moju kćer da joj Bog da snage da uspije preživjeti kraj tolikih kredita te da uspije opet negdje naći posao iako su za to jako mali izgledi. Meni je bio deveti dan devetnice, a mojoj kćeri je stigla vijest da je dobila za sada privremeni posao. To će joj omogućiti da si na ljeto može lakše pronaći stalni posao. Bl. Ivan Merz me je zagovarao kod Boga i dogodilo se čudo! Hvala mu!
Gospić, 16. 5. 2010.Marija Uzelac

Uspjeh na ispitima i dublje predanje Bogu po uzoru na bl. Ivana

Htjela bih vam iznijeti svjedočanstvo uslišane molitve po zagovoru bl. Ivana Merza. Njega sam kao zagovornika kod Gospodina tek nedavno otkrila i počela moliti za njegov zagovor. Znam da je on zagovornik za studente, učenike i intelektualce pa sam tako odlučila moliti za njegov zagovor da položim ispite za turističkog vodiča. Uz posao koji radim to je bilo gotovo nemoguće. Cijeli dan sam zauzeta i nisam imala puno vremena za učenje, ali razmišljala sam: otići ću ja na misu na njegov dan i vjerovati da je on to već izmolio kod Gospodina. Međutim, ipak, počela sam sumnjati jer sam jedan ispit dosta loše napisala. Kad sam prepoznala da mi sumnja želi ukrasti blagoslov i da su nevjera i sumnja kobne za uslišanje molitve, u Ime Isusovo sam se odrekla svake sumnje i nevjere. I naravno, pala sam taj jedan ispit, ali i dalje sam vjerovala u uslišanje molitve i od toga nisam odstupala. Na kraju mi je profesor odobrio izvanredan rok i sve sam uspjela riješiti na nevjerojatan način; sve je bilo brže i lakše nego što sam očekivala, ali sve vrijeme sam morala vjerovati da je Ivanov zagovor urodio plodom. Ali ne samo prolaz na ispitima, već nešto dublje me je potaknulo da vjerujem u moćan zagovor bl. Ivana Merza: to je njegovo potpuno i savršeno predanje Bogu, ustrajnost u čistoći, ljubav za čovjeka, katoličku mladež i Katoličku Crkvu. Nadahnuo me je da se i ja jače, potpunije i savršenije predajem Gospodinu i da mu stavim na raspolaganje cijeli svoj život. A ja ću i dalje moliti za njegov zagovor kako bih mogla poći njegovim stopama na putu prema Kristu.
16. 5. 2010. Karolina B.

Kroz molitvu bl. Ivanu nadvladane sve teškoće i uspješno završen studij

Školovanje moga sina bližilo se kraju; ostao mu je još jedan ispit. Gradivo toga predmeta bilo je vrlo opsežno. Budući da se njegovo studiranje produžilo nekoliko godina radi objektivnih okolnosti, kod njega je nastupilo zasićenje učenjem. Osim toga silno ga je blokirao strah od profesora koji se prema studentima odnosio nepedagoški kada nešto ne bi znali. Na pismenom dijelu ispita nije prošao. Nastavio je učiti, ali rezultata nije bilo. Nastupila je totalna blokada. Ponavljao je: „Ja to nikada neću položiti.“ Shvatila sam da je situacija bezizlazna. Sve roditeljske upute i poticaji bili su bezuspješni. Bila sam svjesna da će se bez struke, samo s gimnazijom, vrlo teško zaposliti.

Odlučila sam moliti se blaženom Ivanu Merzu za pomoć. Sa mnom su se molile moja sestra i sestrične. Kad smo završile jednu nastavile smo moliti drugu; a ja sam odlučila moliti sve dok sin ne diplomira. Zatvorila bih se u sobu i na koljenima vapila za pomoć, a zatim ispunjena nadom u dobar ishod, zahvaljivala Blaženiku koji vidi i razumije studentske probleme.

I tada su se stvari počele kretati u pozitivnom smjeru. Dok je sin učio za zadnji ispit, odradio je praktični dio diplomskog rada i napisao ga. Profesor kod kojeg je trebao polagati ispit, otišao je međutim u mirovinu. Zamijenila ga je profesorica koja je mome sinu dozvolila da usmeni dio polaže na dva puta. Nije bilo lako, jer je profesorica radila po drugačijem programu, pa je sin morao učiti i nove stvari. Ali, krenulo je: učio je, odlazio na konzultacije, položio pismeni dio ispita, prvi usmeni, drugi usmeni, diplomski. Bili smo presretni. Blaženi Ivan čuo je i uslišao naše molitve. I danas mi poteku suze radosti i zahvale, kada se sjetim tih dana. Danas moj sin radi posao u struci i zadovoljan je.

Skeptici će reći da to nije nikakvo čudo, jer bi se stvari odvijale tim redom i da nisam ništa poduzela. Ali ja, koja sam sve to proživljavala, znam da je sve vođeno nadnaravnom rukom. Kroz sva ta događanja silno je porasla moja vjera. Blaženi Ivane, hvala Ti!

Dobila posao i  pronašla supruga

Obraćam Vam se kako bih posvjedočila milosti postignute molitvom devetnice blaženom Ivanu Merzu. Tijekom razdoblja od 1,5 godine (2003. i 2004.) svakodnevno sam molila devetnicu blaženiku kako bih dobila željeni posao. U tom razdoblju radila sam posao koji nisam voljela i za koji nisam bila školovana. U ožujku 2005. godine po zagovoru blaženog Ivana Merza primljena sam za znanstvenog novaka na jednom institutu u Zagrebu. Nakon toga molila sam devetnice da nađem supruga kojeg ću poštovati i voljeti. U svibnju ove godine udala sam se za čovjeka kojeg volim i poštujem. Moje molitve su uslišane, a ja sam dala zavjet da ću postignute milosti posvjedočiti. Trenutno pišem disertaciju i često mi je teško i osjećam se bez motivacije i inspiracije stoga se ponovo utječem u molitvi blaženiku, uzoru katoličkih intelektualaca.
Zagreb, 22. 6. 2010.Ivana

Sve devetnice uslišane

Hvala bl. Ivanu što nijedna devetnica nije ostala neuslišana.
27. 6. 2010.                                                                                              Maja

Završio razred na najbolji mogući način

Želim zahvaliti blaženom Ivanu što mi je pomogao da završim školu najbolje što je bilo moguće. Uz njega sam uspio riješiti većinu predmeta i neizmjerno sam mu zahvalan na tome. Najveća hvala Ivane, bez tebe ne bih uspio.  Još jednom HVALA!!
Zagreb, 30. 6. 2010.                                                                    Filip

Pomirile se nakon dvije godine

Javljam vam za dobiveno uslišanje i milost nakon četiri izmoljene devetnice u čast bl. Ivanu Merzu. Bila sam u svađi dvije godine. Pozdravljala sam dotičnu osobu i ranije i pokušavala se pomiriti, ali je osoba okretala glavu od mene. Čim sam dobila knjižicu s devetnicom počela sam moliti i nakon četiri dana žena me pozvala u kuću. I sad sam sretna i dalje molim za sebe i svoje koji su u nevolji. Zahvaljujem bl. Ivanu što mi je uslišao molitvu da sam se mogla pomiriti.
Rajić, 14. 7. 2010. Zahvalna Mara G.

Ozdravio od meningitisa

Moj nećak teško se razbolio od meningitisa u svojoj tridesetoj godini. Bilo je to još 2003.  godine. Ostao je u komi mjesec dana. Liječnici su smatrali da neće preživjeti, a ako i preživi da će ostati cijeli život nepokretan. Za to vrijeme i ja i njegovi roditelji molili smo se za njegovo ozdravljenje Ivanu Merzu koji je upravo te godine trebao biti proglašen blaženim. I čudo se dogodilo. Na iznenađenje liječnika i svih nas nakon mjeseca dana kome nećak se povratio u život i potpuno je ozdravio i zdravlje mu je danas u redu. Zahvaljujemo bl. Ivanu Merzu na velikoj milosti ozdravljenja.
Pag, 24. 7. 2011. Anica Pastorčić

Zahvala za sve isprošene milosti

Blaženi Ivane, hvala ti na svim uslišanim molitvama i isprošenim milostima.  Moli i dalje za mene, budi mi zaštitnik i zagovornik na nebu.
Do neba zahvalna
Njemačka, 14. 8. 2010. Anđelka

Ispravljene ocjene

Molila sam devetnicu bl. Ivanu Merzu za sina koji je imao četiri negativne ocjene iz matematike da nauči i dobije pozitivnu zaključnu ocjenu. Bl. Ivan uslišao je moju molitvu i sin je na jednom ispitnom satu uspio ispraviti sve ocjene. Sam je poslije toga rekao da je to Božje djelo.
25. 8. 2010.  Žaklina K.

U nesreći spašen život djetetu

Još od prije 15 godina kada sam bio član križarskog društva svaka moja večernja molitva posvećena je i upućena našem Ivanu Merzu. Kako odnedavno imam i svoju obitelj najviše mu se molim za njihovo dobro, prije svega zdravlje. Naš mali sinčić Marko nedavno je napunio svoju prvu godinu života i prohodao je. Kao svako znatiželjno dijete sve mora dodirnuti, primiti, uhvatiti… Prije tjedan dogodilo se nešto što je, mislim,  supruzi i meni skratilo život za deset godina. U sekundi naše nepažnje mali Marko je prevrnuo jedan komad namještaja, ladičar u predsoblju, na sebe. Prizor je bio grozan: element težak oko 30 kg pao je na dijete od 10 kg i poklopio ga potpuno. Odjurili smo u bolnicu i nakon pretraga i snimanja rekli su nam da djetetu NIJE NIŠTA! Samo mala modrica na glavi i to je sve. Najiskrenije govoreći u svemu tomu vidim ČUDO jer sam događaj nije izgledao ni najmanje bezazleno. Isto tako vjerujem da je naš bl. Ivan uslišao sve moje molitve i sačuvao život i zdravlje našeg djeteta… Stalno su mi slike svega toga pred očima i jedino što mi objašnjava cijelu situaciju je IVANOVO ČUDO! Stog mu od srca zahvaljujem za očuvanje života našega djeteta.
Osijek, 3. 9. 2010.  Bruno Sanseović

Zahvala za dobiveni posao

Nakon završenog studija počeo sam čitati oglase i tražiti posao. Nudilo se vrlo malo radnih mjesta moje struke, a i na svako od tih radnih mjesta javljalo se i po nekoliko desetaka kandidata. Kako sam  često tijekom studija svoje molitve Bogu upućivao po zagovoru bl. Ivana Merza tako sam i ovaj put odlučio moliti devetnicu na nakanu dobivanja zaposlenja. Devetnicu sam započeo sa sv. ispovjedi, misom i pohodom grobu bl. Ivana. Dva tjedna nakon izmoljene devetnice na prvi petak u mjesecu, nazvali su me iz jedne škole i rekli da sam primljen kao zamjena na godinu dana za jednu kolegicu koja je otišla na porodiljni dopust. Za to radno mjesto prijavilo se 28 kandidata, od kojih su neki imali i radno iskustvo i položen stručni ispit što ja sve nisam imao. Ivan Merz je od Presvetog Srca Isusovog isprosio milost zaposlenja za mene ali ujedno je toga istog dana moja nećakinja položila teški ispit jezičnih vježbi iz mađarskog jezika zbog kojeg je već pala godinu, a sada joj je prijetilo da bude prisiljena potpuno napustiti studij. Ispit je položila i to sa četvorkom. Slava Bogu i hvala bl. Ivanu Merzu na pomoći i zagovoru!
4. 9. 2010. Siniša

Sretno položena državna matura i upisan željeni fakultet

Suprug i ja smo zajedno molili devetnicu blaženom Ivanu Merzu, a  ja sam i pohodila njegov grob svih devet dana molitve te nam se uslišala molitva za uspješno polaganje kćerkine državne mature i upisa na željeni fakultet. Kćer se htjela upisati na fakultet gdje su primali samo 45 polaznika. Trema je bila velika. Mi smo molili blaženoga Ivana Merza da joj pomogne u polaganju ispita te da se upiše na onaj fakultet koji bi za nju bio najbolji. Upisala se na željeni fakultet i bila je 10. od ukupno 45 polaznika.
Zagreb, 25. 9. 2010.                                 Zahvalni roditelji i kćerka Tena

Unuk krenuo pravim putem

Molili smo se bl. Ivanu Merzu za našega  unuka koji je puno lutao u životu. Sada je konačno našao pravi put i to pripisujemo zagovoru bl. Ivana kojemu ovim putem zahvaljujemo.
Monchy-Cayeux, Francuska 26. 9. 2010.  Obitelj Goethals Vandendriessche

Položen test od prve

Želim zahvaliti blaženom Ivanu što mi je pomogao u okviru priprema za polaganje vozačkog da od prve položim test iz prve pomoći. Velika hvala!
Zagreb, 30. 9. 2010.                                                              Filip

Zahvala za položeni vozački

Želim zahvaliti blaženom Ivanu što mi je po ne znam koji puta pomogao, ovaj puta u polaganju vozačkog. Ovo mi je bilo užasno važno i on mi je pomogao da to napokon riješim. HVALA TI IVANE ŠTO SI UVIJEK UZ MENE, OD SRCA TI HVALA!
Zagreb, 11. 10. 2010.                                                            Filip

Upoznao svoje dijete

Po zagovoru blaženog Ivana Merza nakon osamnaest godina upoznao sam svoje dijete. Molio sam se dva mjeseca bl. Ivanu Merzu koji je uslišio moju molitvu. (Zahvalnica dana preko telefona).
12. 10. 2010.                                                                                 Mile

Pobjeda na kvizu

Po zagovoru blaženoga Ivana Merza, na čijem grobu sam se molila, osvojila sam na kvizu znanja 1 protiv 100 na HRT 90.000 kn. Ovim putem to svjedočim i obznanjujem da je osvojeni dobitak djelo Ivana Merza. Zahvaljujem mu se na uslišanoj molitvi.
14. 10. 2010.                                                                                  Vikica

Dobiven željeni posao

Ovim putem želim posvjedočiti i zahvaliti, da su moje molitve po zagovoru Bl. Ivana Merza uslišane. Molila sam devetnice i odlazila na njegov grob u Baziliku Srca Isusova. Nakon godinu dana dobila sam posao koji sam željela. Zahvaljujem na milosti koju mi je Bog udijelio po zagovoru bl. Ivana Merza. Hvala blaženom Ivanu na milosti i snazi koja okrepljuje moju dušu.
Zagreb, 17. 10. 2010                                                            Ana V.

Nakon devetnice riješeni financijski problemi

Javljam Vam se treći put. Ovoga puta sam posebno dirnuta jer mi se dogodilo nešto stvarno čudesno. Naime, moja obitelj je zapala u financijske probleme, što zbog krize, što zbog toga što su u mojoj obitelji tri studenta i jedan osnovac, a tata sam radi. Svaki dan me steže oko srca kada se upitam kako će moji roditelji financirati sve nas, jer znam, kada nama svima pošalju novce u Sarajevo, Mostar i Zagreb njima ne ostane gotovo ništa. I tako se već mučim mjesecima s tom pomisli. Znala sam, ako prodamo stan u kojem ne živimo, da će nam biti puno lakše… No, mjesec po mjesec, nitko se nije javljao za stan. Gubila sam nadu da ćemo ga uopće prodati. Kupaca nema, a kada se i jave, brzo odustanu. Sva sam bila tužna. Zapala sam u duševnu krizu stalno se pitajući kako ćemo dalje. Tada se sjetih bl. Ivana Merza. Uzela sam devetnicu bl. Ivanu i počela moliti. Ispovjedila sam se, posjetila njegov grob i molila svim srcem. Devetnicu sam završila, prošlo je i još nekoliko dana. Znala sam da me Bl. Ivan čuo i da će me uslišati, no čekala sam. Mislila sam za nekoliko tjedana će sigurno doći neka ponuda. Ali samo par dana nakon izmoljene devetnice moji mi roditelji javljaju da je sve riješeno i da je stan prodan. Prvo što sam pomislila dok sam s njima razgovarala bilo je : “To je tvoje djelo, blaženi Ivane!” Tako sam sretna i svima ću reći za ovo čudesno uslišanje… Uistinu, blaženi Ivan mi je pomogao kad sam ga najviše trebala i kada sam izgubila nadu u bolje sutra! Hvala ti, bl. Ivane!
Hercegovina, 28. 10. 2010.                                                    Ivana P.

Uz mene je njegova prisutnost i zaštita

Zahvaljujem Blaženom Ivanu Merzu na uslišanoj devetnici; položila sam dva ispita u predroku bez problema, osjetila sam da je uz mene njegova prisutnost i zaštita. I u buduće svaki ispit koji budem polagala, polagat ću ga uz Blaženika Ivana uz njegova zagovor! Brate Ivane, hvala ti, tvoja sestra!
5. 11. 2010.                                                                           Kristina

Dobiven posao

Hvala ti, bl. Ivane, na poslu dodijeljenom po tvome zagovoru. Preporučam ti se i dalje u zagovor.
15. 11. 2010.                                                                         Ana

Sinovi dobili zaposlenje

Dobila sam knjižicu bl. Ivana Merza po kojoj možemo moliti devetnicu njemu u čast. Molila sam prije nekoliko godina za starijeg sina devetnicu za njegovo zaposlenje. I dobio je posao. Firma ga je još k tome poslala na fakultet gdje je i diplomirao i dobio je svoju struku. Zahvaljujem dragom Bogu i bl. Ivanu Merzu na toj uslišanoj molbi. Imam i mlađeg  sina koji ne može dobiti svoju struku u zaposlenju. Završio je za strojovođu. Radio je kod privatnika na ugovor . Zbog viška radne snage  dobio je otkaz. Molila sam devetnicu bl. Ivanu da mi sin ponovno dobije posao. Nakon devetnice peti dan ponovno je dobio posao kod drugog privatnika. Bl. Ivan Merz ga je zagovarao kod dragoga Boga i dogodilo se čudo. Hvala mu na toj milosti.
Kutina, 22. 11. 2010.                                                            Zlata P.

Ostvarene željene ocjene

Samo želim zahvaliti bl. Ivanu što mi je po ne znam više ni sam koji put pomogao da dobijem željene ocjene u školi. Od srca ti hvala Ivane na svemu!
Zagreb, 6. 12. 2010.                                                              Filip

Bezbrojna pomoć

Samo želim zahvaliti bl. Ivanu što mi je po bezbrojiti put pomogao kad sam mislio da nema izlaza i uz njega sam se uspio izvući zapravo iz propasti koju sam si sam nesvjesno priredio. Hvala ti Ivane od srca što si uvijek uz mene i što se mogu pouzdati u tebe i tvoje dobročinstvo.
Zagreb, 23. 12. 2010.                                                             Filip

Zahvala za rođenje sina

Nakon što sam doznala da sam trudna imala sam neke probleme pa sam molila devetnicu blaženom Ivanu Merzu  da mi pomogne da dovedem trudnoću do kraja bez problema i komplikacija. U 12. mjesecu rodila sam živog i zdravog dječaka. Hvala blaženi Ivane Merzu!
Korčula  28. 12. 2010.