Uslišanja i zahvale 2011.

Pomoć u polaganju ispita

Bl. Ivan Merz mi je pomogao u polaganju kolokvija i ispita, bez njegove pomoći ne bih uspio položiti teške ispite. Stoga mu od srca zahvaljujem.
3. 1. 2011. Antonio

Dobiven kredit

Želim posvjedočiti o dobivenoj milosti po zagovoru bl.Ivana. Nisam mogla dobiti kredit u banci. Odlučila sam početi moliti devetnicu bl.Ivanu. Za vrijeme devetnice bila sam u Zagrebu. Bila je subota. Otišla sam na ispovijed, sv.misu i pomolila se na grobu blaženika. Dok sam molila netko me zovnu.Okrenem se i  vidim jednu gospođu s krunicom u ruci kako moli. Zamolila me da joj dam nešto novca za lijek. Izvadila sam iz novčanika 50 kuna i dala joj.Nastavila sam moliti. Ali me nešto upozori da imam u novčaniku veću novčanicu. Okrenula sam se i zamolila je da mi vrati 50 kuna što je ona i učinila, a ja sam joj dala 200 kuna. Ona je tada,valjda ostavši iznenađena ponudila svoj broj telefona i rekla da će mi novac vratiti. Nisam htjela uzeti.Otišla sam na pričest i kad sam se vratila nije je bilo.Vratila sam se kući, nastavila moliti devetnicu, i zadnji dan devetnice idem opet tražiti koje banke nisu u hroku ne bi li dobila kredit. Kad vidim ime jedne banke koju sam već prije zvala i tada su mi rekli da su u hroku. Ipak nazovem banku a oni mi kažu nismo još u hroku, možete podnijeti zahtjev za kredit. Kredit smo dobili u roku od tri dana tako da se i bankovna službenica čudila brzini kojom je odobren. Hvala blaženom Ivanu što je po njegovom zagovoru riješen naš problem.Utječem mu se i dalje.
Zadar, 4. 1. 2011.                                                                           O. C.

Deveti dan dobila posao

Moja rođakinja Z. P. molila je za svoju sestru M. P. devetnicu bl. Ivanu Merzu da nađe posao jer je dugo bila bez njega.  Bilo je to još 2004. godine. I devetog dana devetnice rođakinja je dobila stalan posao. Ovime od srca zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na njegovoj pomoći.
Dubrovnik, 8. 1. 2011.                                        s. Marija Celestina

Primljena milost nakon devetnice

Zahvaljujem na primljenoj milosti po zagovoru bl. Ivana Merza nakon što sam molila devetnicu od 1. do. 9. 1. 2011.
Subotica, 11. 1. 2011.                                         Aleksandra V.

Uspješno završen fakultet

Prije dvoje godina prvi puta sam čula za Ivana Merza kad nas je jedan svećenik u propovijedi za vrijeme sv. mise upoznao s njegovim životom. Na izlazu iz crkve kupila sam knjižicu s molitvama za devetnicu. Od tada se svakodnevno molim. Uz pomoć bl. Ivana uspješno sam završila fakultet. Osjećala sam veliku zahvalnosti i radost svaki puta kada sam posjetila njegov grob. Da moja radost bude još veća diplomirala sam upravo na dan rođenja bl. Ivana, 16. prosinca prošle godine.  Svakodnevno se molim i zahvaljujem Bogu i bl. Ivanu za svaku radost, milost i svu dobrotu koju su mi pružili. Blaženi Ivane, HVALA TI, te me čuvaj i vodi pravim putem kao i do sada
26. 1. 2011.                                                                           Ilijana

Pomoć za povratak na posao

Dana 31. 5. 2001. god. nakon 20 g. radnog staža na jednom mjestu ostala sam bez posla. Bila sam šokirana, obzirom da dan prije nisam mogla ni zamisliti da će se to dogoditi, ali dogodilo se…. S vjerom u Boga to sam prihvatila (bilo je teško), ali sam se uvijek nadala da ću se jednog dana vratiti na posao. Molila sam se dragoj Majci Božjoj, njenom Sinu i svecima. Jednom zgodom, sasvim slučajno, otišla sam u Zagreb na dva dana. Posjetila sam grobove naših blaženika A. Stepinca i I. Merza. O našim blaženicima sam dosta znala jer sam imala knjige o njima, njihovu životu i radu. Posjećivala sam njihove grobove i 1994. god. kada je Sveti Otac sada bl. Ivan Pavao II. došao u Zagreb, ali se nisam puno utjecala u njihov zagovor kod Boga.
12. 11. 2003. god. bila sam u katedrali, molila na grobu blaženog A. Stepinca, otišla u baziliku Srca Isusova na grob blaženog Ivana Merza molila se i spremala kući. Izišla sam iz bazilike i ponovo sam se vratila (vukla me neka nevidljiva ruka ) da pročitam obavijesti što se stave na ulazu u baziliku. Čitam: “Od večeras 12. 11. 2003. god. po prvi puta u ovoj Bazilici bit će služena Sveta misa na nakanu blaženog I. Merza za sve neuposlene osobe i osobe koje rade s malim primanjima.“ Ostala sam na svetoj misi u 19 sati. Ovo je bila Božja providnost da se nađem u Zagrebu, u Bazilici baš toga dana. Odmah sam se utekla u zagovor našim blaženicima. Bila sam sretna, obećala sam postiti svakog 3. i 22. u mjesecu (to su datumi kad su sluge Božje proglašene blaženima) sve dok se ne vratim na posao. Bila sam i u Mariji Bistrici i u Banjoj Luci kad je  bilo proglašenje Blaženika.  Bilo je teško izdržati ovu nepravdu, voditi sudski spor 7 godina, dobivati presude, gubiti presude, ali uz Božju pomoć sve se da izdržati. Hvala dragom Bogu i Blaženicima – ja sam se vratila na posao nakon 7 godina. Povratak  me obradovao, ali ponovno je bilo zadavanje udaraca, jer nisam vraćena raditi u moje mjesto gdje sam radila 20 godina, već u mjesta 40 do 100 km udaljenosti od moga mjesta. Trebalo je i ovo izdržati u mojim godinama, ali hvala Bogu izdržalo se. Zahvaljujem svevišnjem Gospodinu za uslišane molitve koje je Blaženi Ivan Merz prinio Gospodinu kako sam ga zamolila.
Vraćena sam na posao i u svoje mjesto 16. 12. 2010. god. (nakon dvije i po godine po povratku po sudskoj presudi) i to upravo na datum kada je naš blaženi Ivan Merz rođen.
Zahvaljujem našim blaženicima A. Stepincu i I. Merzu koji su me zagovarali kod dragoga Boga i pomogli mi. Uvijek ću im se moliti, posjećivati njihove grobove kad god mognem. Zahvalila sam se Blaženicima ponovnim odlaskom u Zagreb na njihove grobove ali nisam javno posvjedočila. Ovo svjedočanstvo sam trebala napisati i prije, već 2008. god., ali me je na ovo potaknuo dolazak postulatora  I. Merza u Tomislavgrad 6. veljače 2011. god. koji je  predvodio svetu misu i propovijedao o blaženom I. Merzu. Hvala Bogu što sam postala jedna od mnogih svjedoka čudesnog uslišanja po zagovoru naših Blaženika.
Tomislavgrad, 15. 2. 2011.                                                     J. K.

Pomoć u bolesti i pomirbi

Bolovala sam od želučano–probavnih smetnji. Ni lijekovi niti dijeta nisu mi pomogli u ozdravljenju sve dok se nisam počela usrdno moliti bl. Ivanu Merzu za ozdravljenje. Nakon zadobivenog ozdravljenja, počela sam se moliti za osobu s kojom sam se bila u prošlosti posvađala s nakanom da se opet pomirimo. I tu mi je bl. Ivan pomogao te smo se pomirili. Zahvaljujem se bl. Ivanu Merzu na dvjema uslišanim molbama i dalje se preporučujem u njegov zagovor.
Markuševac, 1. 3. 2011.                                                         B. Š.

Nakon izmoljene devetnice dobila posao u školi

Pred kraj prošle godine jedna me je kolegica sa fakulteta zvala i pitala kako sam uspio naći posao. Rekao sam joj da sam molio devetnicu blaženom Ivanu Merzu što sam i njoj preporučio. Od tada se nismo bili čuli do danas kada smo se sreli na svetoj misi. U vrlo kratkom razgovoru rekla mi je da me je poslušala i izmolila devetnicu blaženom Merzu te nakon pet dana dobila posao u školi.
Velika Gorica, 27. 3. 2011.                                          Siniša Jaroš

Dobivena stipendija za doktorski studij u inozemstvu

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na uslišanoj molitvi za stipendiju za nastavak doktorskog studija na poznatom sveučilištu u inozemstvu. Molila sam kroz tri mjeseca devetnicu bl. Ivanu i dobila stipendiju unatoč tome što sam tek na početku doktorata. Naš hrvatski blaženik me je uslišao da sam dobila i izdašniju novčanu potporu nego što je uobičajeno. Bl. Ivane, dalje preporučujem svoju obitelj, sebe i hrvatsku mladež u tvoje molitve za našu budućnost.
Zagreb, 28. 3. 2011.                                                    Rebeka Š.

Dobiveno dijete po zagovoru bl. Ivana po njemu dobilo ime

Hvala Ti blaženi Ivane na svakoj utjehi kod posjeta Tvome grobu. Uslišao si našu molitvu te nam podario mogućnost rađanja novog života. Tebi na čast, naš sinčić se zove imenom Tvojim.
         Zagreb, 16. 4. 2011.                                                    Marija B.

Riješen mobing na poslu

Molio sam devetnicu bl. Ivana Merza  i molitva mi je bila uslišana već nakon nekoliko dana nakon što sam počeo moliti. Radi se o mobingu na poslu. Hvala ti blaženi Ivane.
Zagreb, 6. 5. 2011.                                                      Ante M.

Nestala glavobolja

Sudjelovao sam s obitelji 7. svibnja na biciklijadi pod nazivom „Obiteljska biciklijada bl. Ivana Pavla II.“ u Velikoj Mlaci u crkvi sv. Barbare. Propovijed je bila o bl. Ivanu Merzu i za vrijeme služenja mise bila je izložena njegova slika. Tijekom cijelog jutra imao sam glavobolju, pa tako i za vrijeme mise. Nakon sv. pričesti moja glavobolja je nestala i uvjeren sam da je to po zagovoru bl. Ivana Merza! Hvala ti, bl. Ivane! Šaljem Vam ovo kao svoje svjedočanstvo i kao primjer Ivanove svetosti.
Velika Gorica, 7. 5. 2011.                                            Arno V.

Zahvala za sve primljene milosti

Obraćam Vam se u ime moje prijateljice, koja je po zagovoru bl. Ivana Merza ozdravila, a koju sam danas slučajno srela u Bazilici Srca Isusova na grobu Ivana Merza. Došla je s mužem i djecom zahvaliti blaženiku. Zamolila me je da u njeno ime pošaljem mailom svjedočanstvo, koje sam natipkala te šaljem u prilogu.
Osobno također zahvaljujem bl.Ivanu za sve uslišane molitve i primljene milosti koje su po njegovu zagovoru zadobivene! Hvala Ti Ivane, moj zagovorniče, zaštitniče i suputniče! Hvala za sve što si učinio za svoj hrvatski narod!
Zagreb, 10. 5. 2011.                                                    Marina

Ozdravila od multiplex skleroze i dala sinu ime po bl. Ivanu

Oboljela sam od multiplex skleroze 2003.godine i bilo mi je dosta loše i nisam mogla dobro hodati. Dolaskom na grob Ivana Merza ja sam puno bolje hodala i osjeċala sam se kao da ċu poletjeti. Nakon šest mjeseci radila sam magnetnu rezonancu i moji nalazi su bili puno bolji, lezije sa mozga i vratne kralježnice su nestale i evo sve ove godine normalo živim i rodila sam svoja četiri sina živa i zdrava. Jednom sinu sam dala ime po Ivanu za zahvalu za moje ozdravljenje. Puno, puno hvala moj dragi Ivan Merz!
Zagreb, 10. 5. 2011.                                           Nela Grubišiċ

Bez pomoći bl. Ivana ne bi završio šk. godinu

Samo želim zahvaliti bl. Ivanu što mi je po ne znam koji put uslišao molbe i bez njega jednostavno ne bih uspio završiti ovu školsku godinu. Hvala ti najveća!
Zagreb, 11. svibanj 2011.                                            Filip

Brat upisao željeni fakultet

Želim vas obavijestiti o uslišanju molitve nakon devetnice blaženom Ivanu Merzu. Moj se brat nakon izmoljene devetnice upisao na željeni fakultet. Neka i ovo svjedočanstvo pridonese širenju štovanja blaženika i njegovu proglašenju svetim. Hvala ti, bl. Ivane!
11. 5. 2011.                                                                           Silvija J.

Dijete ozdravilo

U Velikom tjednu sam sa sinom od četiri mjeseca završila u bolnici. Molila sam se i sv. Roku i Papi Ivanu Pavlu II. i bl. Ivanu Merzu za njegovo ozdravljenje. Kako doktori nisu znali što je malenom radili su mu razne pretrage. Ja sam se molila da mome djetetu ne bude ništa opasno i da mu sve prođe. Sve su pretrage završile u redu i on je ozdravio! Tako mi je još jednom bl. Ivan Merz pomogao te mu zahvaljujem!
Korčula, 17. 5. 2011.                                                   Ivana

Na blagdan bl. Ivana dobio stalan posao

Radim u jednoj velikoj trgovini već nekoliko godina ali je to do sada bilo samo na ugovor, koji se povremeno obnavljao. Ove godine, upravo na blagdan bl. Ivana Merza primljen sam za stalno na posao, na neodređeno vrijeme. Molio sam se puno bl. Ivanu Merzu devetnice i vjerujem da je on  dotaknuo direktorovo srce. Kao štovatelj bl. Ivana najprije zahvaljujem Bogu i potom blaženom Ivanu Merzu što je uslišao moju molitvu. Mogu i drugima preporučiti da mu se mole u svako doba za svoje potrebe.
Osijek, 17. 5. 2011.                                             Saša Orgonaš

Napomena Uredništva: Saša Orgonaš proglašen je bio  početkom 2011. g. za najboljeg radnika u svome poduzeću. Uz diplomu dobio je i novčanu nagradu. O svome radu i uspjehu među ostalim je rekao: „Često sam se molio bl. Ivanu Merzu za posao i molitva mi je pomogla i bila uslišana.“ O tome postoji i vijest na ovoj web stranici bl. Ivana Merza.  

Bl. Ivan proviđa potreban odmor

Pred blagdan bl. Ivana Merza ove godine molio sam mu devetnicu a da nisam imao neku posebnu nakanu. Jednostavno sam ga kao njegov štovatelj želio počastiti za njegov godišnji spomendan. Sutradan 10. svibnja, nakon izmoljene devetnice, upravo na sam blagdan bl. Ivana, dobio sam poziv od naše uprave da pođem zajedno s jednim kolegom na službeni put u Bihać te da ondje nekoliko dana sudjelujem na jednom stručnom seminaru. Promjena mi je jako dobro došla, te sam se ujedno mogao i odmoriti od svakidašnjice. Za sve to mogu zahvaliti jedino bl. Ivanu Merzu, jer sam upravo taj poziv za Bihać dobio na njegov dan i sigurno po njegovu zagovoru nakon izmoljene devetnice. Bl. Ivan je znao što mi treba pa mi je ovako nagradio moju molitvu upravljenu njemu. Hvala ti, blaženi Ivane, moli za sve nas i dalje, a pogotovo za svoj hrvatski narod!
Osijek, 23. 5. 2011.                                                      Krešimir J.

Nikad pala na ispitu od kad se moli bl. Ivanu
Sestra dobila zdravo dijete

Osjećam potrebu zahvaliti se blaženome Ivanu za uistinu veliku pomoć u svim životnim potrebama. Studentica sam i trudim se izvršavati svoje obveze na vrijeme. Otkada se molim blaženome Ivanu, niti jednom nisam pala ispit, a što je još bolje, položim ih sve sa jako dobrim ocjenama. Osim toga, molila sam se blaženome Ivanu da čuva moju sestru u njenoj trudnoći. Iako se oduvijek borila sa zdravstvenim problemima, uz svakodnevnu molitvu Blaženiku, njena trudnoća je prošla bez ikakvih problema, rodila je prekrasno i zdravo dijete. Hvala ti Ivane, moj najbolji prijatelju!
Ljubuški, 8. 6. 2011.                                                              Ivana

Nakon 11 godina molitve riješen financijski problem

Tijekom 2006. svjedočila sam o uslišanoj molitvi blaženom Ivanu Merzu za dobiveni sudski spor za povrat isplaćenog novca za poslovni prostor, a kojeg nikada nisam dobila, kao niti uplaćenu akontaciju po kupoprodajnom ugovoru. Nakon dugogodišnjeg sudskog procesa, po beatifikaciji blaženog Ivana Merza molila sam njegov zagovor kod Boga. Moja molba je bila uslišana, te je sud presudio u moju korist, međutim od donesene pravomoćne presude 2005. godine vraćen mi je isplaćeni novac tek prije nekoliko dana ( 8. lipnja 2011.). –  Cijelo vrijeme od oko 11 godina molila sam blaženog Ivana Merza i na čuđenje i mojih odvjetnika dužnik mi je izvršio povrat uplaćene akontacije iz 1995. godine. Zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu još jednom za uspješan ishod ovog mukotrpnog procesa.
Zagreb, 9. 6. 2011.                                             Zrinka B.

Uspješno diplomirala

Prošle godine, po zagovoru blaženika Ivana Merza i tada još neproglašenoga blaženim Pape Ivana Pavla II., uspješno sam diplomirala. Imala sam zdravstvenih problema i mnogih drugih prepreka, ali moji nebeski zagovornici izmolili su za mene velike milosti. Zahvaljujem im od srca!
10. 6. 2011.                                                                           Slavica

Nije bilo pogreške na poslu

Puno sam se molila, između ostalih i bl. Ivanu Merzu, zbog sumnje da sam napravila pogrešku na poslu. Molitve su uslišane, pogreške nije bilo.
29. 6. 2011.                                                                                    Đurđica

Uz pomoć devetnice digao se sa „dna“ i dobio posao

Hvala ti bl. Ivane što si uslišao moje molitve jer sam po tvom zagovoru dobio posao i riješio nesuglasice sa nekim ljudima. Bio sam na “dnu” i pitao se ima li smisla ali otkada sam počeo moliti tvoje devetnice mnoge stvari su sjele na svoje mjesto. Nadam se da će ona meni najvažnija stvar isto tako biti uslišana naravno ako je to na korist mome vječnom spasenju a tebi na slavu. Hvala ti blaženi Ivane i ostani uz mene.
4. 7. 2011.                                                                             Ivan N.

Zahvala za brojne milosti, posebno za ozdravljenje kćeri

Hvala ti Blaženi Ivane Merzu što bdiješ nad mojom obitelji i što si uslišao svaku moju molitvu. Bilo je puno nedaća u mojem životu: bolesti, neimaštine, nemogućnosti zaposlenja i slično, ali Ti si mi uvijek pomogao da sve uspješno riješim. Posebno sam Ti zahvalna što si pomogao da moja kćerka ozdravi. Nismo ni slutili da je bolesna, ali smo 10. 5. 2011. na tvoj dan, išli na jednu redovnu kontrolu i pri tom saznali za bolest. Odmah je ostala u bolnici te nakon tri tjedna uspješno ozdravila. Znam da si Ti zaslužan za tu milost. Ti si moj veliki zagovornik kod Boga i Blažene Djevice Marije i zato ti od srca zahvaljujem i molim da se što prije ubrojiš među svete gdje zasigurno pripadaš. Molit ću Te i dalje i zahvaljivati u sve dane života svoga, Blaženi Ivane!
10. 7. 2011.                                                        Elda i obitelj

Nakon devetnice položen ispit

Uslišana molitva – brat položio teški ispit nakon devetnice bl. Ivanu Merzu.
24. 8. 2011.                                                         Silvija S.

Bl. Ivan pomaže rješavati financijske probleme i u snu!

Neki dan sam sanjao da sam bio u velikim dugovima. Radilo se o nekakvim računima koji su redovito pristizali unazad posljednjih desetak godina na adresu Doma gdje sam bio smješten u to vrijeme kao vukovarski prognanik, te se skupila ogromna količina novaca koje je trebalo platiti da bi se izmirio nakupljeni dug. Djelatnici Doma nisu znali gdje se nalazim otkako sam iselio iz Doma pa me nisu mogli obavijestiti, a budući da sam se nenadano zatekao u Domu, to im je bila prilika da mi “uruče” kovertu s računima. Nisam ni sam bio svjestan o čemu se točno radi, a kad su mi objasnili o čemu je riječ skoro sam pao u nesvijest od iznosa koji se nakupio. A sada nastupa naš bl. Ivan kojega inače štujem i redovito mu se molim već osam godina od kada sam ga upoznao. Računi su bili u smeđoj koverti koja se nalazila na stolu Doma pokraj djelatnika koji je tamo radio; kada sam se približavao da preuzmem kovertu, velikim slovima je na njoj pisalo Blaženi Ivan Merz. I toga trenutka sam se probudio….
Hvala ti blaženi Ivane što si mi pomogao da se “noćna mora” dobro završila, jer kada sam se probudio shvatio sam da je to bio san i da si mi ti pomogao i riješio nastalu situaciju!
Osijek, 2. 9. 2011.                                                                  Krešo  J.

Fakultet privodim kraju uz pomoć bl. Ivana

Toliko puta je bl.Ivan Merz uslišao moju molitvu i moje zazive, tako i ovaj put. Položila sam ispit i polako privodim fakultet kraju, ali to ne bi bilo moguće bez Tebe. Hvala ti, bl. Ivane što me čuješ kad molim kraj Tvog groba, što mi pokazuješ da nisi daleko nego uvijek kraj mene. Hvala Ti!
3. 9. 2011.                                                                       Ružica G.     

Upisan željeni fakultet i pronađen dobar posao

Hvala ti, bl. Ivane, za uslišanu molitvu što mi je kći uspjela upisati željeni fakultet na kojem primaju tek pedeset kandidata a prijavilo se bilo više od tisuću i petsto. Kada sam molila devetnicu za nju duboko u duši sam osjećala da mi je molitva uslišana i prije nego sam je završila. Molila sam da s lakoćom uči i da uspješno položi prijemni. Tako je i bilo; kod nje nije bilo one nervoze svojstvene studentima, pripremala se nevjerojatno mirno.
Također hvala ti, bl. Ivane, što sam našla izvrstan, dobro plaćeni posao i tako se izvukla iz beznadne financijske situacije! Hvala ti što me čuješ kada god te zatrebam i što mi molitve uslišavaš i od Boga milosti izmoliš.
Zagreb, 8. 9. 2011.                                                                Kristina

Rješen stambeni problem

Zahvaljujem bl. Ivanu za rješenje stambenog problema kao i za druge milosti koje mi je posredovao kod Boga. Uvijek mu se molim i preporučam u svojim potrebama.
         Zagreb, 17. 9. 2011.                                                    Lucija

Uslišana svaka molitva i trudnoća nakon devetnice

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu jer mi je dosada uslišao svaku molitvu nakon devetnice. Tako je započela i trudnoća nakon devetnice. Hvala Ti, blaženi Ivane!
8. 10. 2011.                                                                           Silvija J.

Brat izvrsno prošao na popravnom ispitu

Molila sam za zagovor bl. Ivana Merza da moj brat prođe na prvom roku dva popravna ispita. Moram reći da su loše obiteljske okolnosti uzrok njegovim teškoćama u školi. Blaženi Ivan je uslišao ovu molbu i brat je dobio obadvije odlične ocjene i zaključene su mu trojke iz oba kolegija. Hvala Bogu i bl. Ivanu Merzu na uslišanim molitvama.
9. 10. 2011.                                                                                    Slavica M.

Bl. Ivan prijatelj na kojega se uvijek možemo osloniti

Zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu za uslišanu molitvu. Kada mi je to bilo najpotrebnije, pomogao mi je proći odlučujući ispit i zahvaljujući Njemu dala sam uvjet za drugu godinu na fakultetu. Zahvaljujem mu i u ime vrlo dragog prijatelja koji je također zahvaljujući bl. Ivanu prošao iznimno važan ispit. Iskazanom pomoći nam je postao odan prijatelj na kojeg se uvijek možemo osloniti. Zaista, devetnica koja se moli u čast ovom blaženiku je čudesna.
9. 10. 2011.                                                                                    Iva K.

Po molitvi iz Mise beatifikacije zadobila uslišanje

Dobila sam  sličicu s likom blaženog Ivana Merza gdje ukratko piše nešto o njegovu životu ali i zborna molitva iz Papinske mise beatifikacije bl. Ivana Merza. Isto tako piše da dobivena uslišanja i milosti javimo na Vašu adresu ili e-mail. Evo, ja sam se odlučila javiti Vam putem elektroničke pošte. Svaku večer tijekom šest mjeseci molila sam tu molitvu i mogu reći da sam dobila traženo uslišanje.  Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu.
24. 10. 2011.                                                                         Aneta S.

Zahvala za zaposlenje

Hvala od srca Blaženom Ivanu Merzu na uslišanim molitvama, prvenstveno na zaposlenju. Budi i dalje uz moju obitelj i mene!
14. 11. 2011.                                                               Marijana D.

Sretno položen ispit

Hvala bl. Ivanu Merzu za uslišanu molitvu i prolazak na ispitu. I ovaj put je pokazao koliki mi je prijatelj i zagovornik kod Gospodina jer unatoč problemima koje sam imala s koncentracijom i zdravstvenim problemima  koji su se javili dva tjedna prije ispita i koji su me sputavali u učenju, pomogao mi je smoći snage da u zadnjih par dana naučim, izađem na ispit i na kraju ga položim. Hvala Ti, prijatelju mladeži!
15. 11. 2011.                                                                         Iva K.

Položeni teški ispiti

Blaženi Ivane, od srca ti se zahvaljujem što sam uspješno položila teške ispite bez ikakvih problema, te što si mi dao snage da ih u kratkom vremenu uspijem spremiti.
17. 11. 2011.                                                                         Elvira

Zahvala za upis na drugu godinu fakulteta

Zahvaljujem  bl. Ivanu Merzu što mi je svojim zagovorom pomogao da upišem drugu godinu fakulteta. Kada sam bila u bezizlaznoj situaciji da neću dati uvjet za drugu godinu, dobila sam u ruke molitvu devetnice koju sam izmolila i sa sigurnošću mogu reći da je to bilo isključivo njegovim zagovorom jer gledano ljudski nije bilo šanse da uspijem. Ali, Gospodinu je sve moguće u što sam se uvjerila i ovaj put. Hvala ti blažene Ivane, na zagovoru i molitvama. Hvala i slava Gospodinu.
18. 11. 2011.                                                                  Ivana K.

Bl. Ivan posredovao nabavu kombija za brojnu obitelj

Pomoć u teškoj bolesti

Naša obitelj se redovito molitvom utječe bl. Ivanu Merzu u našim potrebama ali i moleći za druge za koje znamo da su u potrebi. Molimo uvijek u formi devetnice s razmatranjima njegovih misli te s litanijama bl. Ivanu. Također svake subote navečer idemo na misu u Baziliku Srca Isusova te pohodimo grob blaženog Ivana. Ovog smo proljeća intenzivno molili za kombi jer smo velika obitelj sa šestero djece koja više ne stanu u osobno vozilo. Na deveti dan devetnice stigla nam je ponuda od banke za kredit u visini cijene jednog rabljenog kombija koji smo gledali u jednoj auto kući. Sama realizacija kredita je prošla vrlo brzo i za par dana nabavili smo kombi za koji vjerujemo da nam je isprosio bl. Ivan Merz; i tako smo svi zajedno mogli poći na godišnji odmor. Zahvaljujemo bl. Ivanu za ovu milost.

Još jedan primjer zagovora bl. Ivana Merza dogodio se prije nekoliko tjedana. Molili smo na nakanu jedne rođakinje za ono što joj je potrebno. Izmolili smo dvije ili tri devetnice za redom ali nije se ostvarilo ono za što smo se molili. Vjerovali smo da su molitve uslišane ali na neki drugi način. Iznenada je rođakinja završila u bolnici s naprsnućem aorte, prognoza liječnika je bila da nema realne šanse za preživjeti. Operirana je, a liječnici nisu promijenili svoje mišljenje. Rekli su da će najvjerojatnije umrijeti unutar pet dana. Prošlo je i pet dana, a ona je preživjela. Nedugo zatim otpuštena je iz bolnice i hvala Bogu i bl. Ivanu, sada je već prošlo nekoliko tjedana nakon operacije i dobro se oporavlja.
Velika Gorica, 26. 11. 2011.                                                Siniša Jaroš

Svaki dan osjećam zagovor Blaženika

Zagovor bl. I. Merza osjećam svaki dan. S likom i djelom Blaženika upoznala sam se prije 5-6 godina te sam ga ubrzo nakon toga izabrala za zaštitnika, zagovornika i suputnika. Utječući se molitvom Blaženiku kao studentica uvijek sam bila uslišana. Čitajući djela bl. I. Merza i knjige o njemu naišla sam na velika nadahnuća za moj duhovni rast. Dolazeći na njegov grob u Bazilici Srca Isusova time mi je i pobožnost prema presvetom Srcu Isusovu postala posebno draga. Hvala ti, Orle Kristov, što si mi pokazao put k suncu!
Zagreb, 26. 11. 2011. Marina

Nakon devetnice kćerka dobila posao

Moleći devetnicu Blaženom Ivanu Merzu dogodilo se uslišanje: kćerka mi je dobila posao nakon dužeg vremena pa smo to htjeli posvjedočiti. “Hvala ti, orle Kristov, sto si nam pokazao put k Suncu! ”
27. 11. 2011 Marija

Nakon devetnice izvrsno položen ispit zajedno s kolegama

Položio neposredno pred Božić težak i vrlo opsežan ispit na poslijediplomskom studiju po zagovoru bl. Ivana Merza. Devet dana prije ispita počeo sam moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu. Unatoč mojoj nesigurnosti i nervozi na ispitu, profesor je iskazao čudesnu strpljivost i upornost u nastojanju da dobije odgovore od mene. Na koncu me zaprepastila i dobivena ocjena: izvrstan! Dvoje kolega s kojima sam istovremeno izašao na ispit i za koje sam isto molio, također su položili. Zahvaljujem dragome Bogu za čudesno položen ispit, a bl. Ivanu Merzu za njegov usrdni zagovor.
Zagreb, 31. 12. 2011. M. J.