Uslišanja i zahvale 2012.

Dobiven posao

Radosno mogu posvjedočiti da je moj brat dobio posao i to osmi dan devetnice. Hvala blaženom Ivanu Merzu !
18. 1. 2012.                                                                                     Ana Š.

Nađen posao

Hvala ti Blaženi Ivane Merzu! Dobila sam posao po Tvom zagovoru. Postila sam i molila devetnicu i moje su se molitve uslišale. Prati nas i dalje na našem putu a mi ćemo se i dalje moliti! HVALA!
19. 1. 2012.                                                                         Ljubica M.

Riješeno stambeno pitanje

Gospodin je rekao: „Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime Ja sam s njima; što god zamolite Oca u moje ime bit će vam.“ Vjerujući Božjoj riječi moje dvije prijateljice i ja počele smo moliti za rješenje stambenog problema. Molile smo svakodnevno devetnicu blaženom Ivanu Merzu. Nakon deset godina ustrajne molitve, nakon 40 godina podstanarstva dobila sam stan baš onakav kakav sam željela. Zahvaljujem Gospodinu koji mi se po svojoj neizmjernoj dobroti i zagovoru bl. Ivana Merza smilovao i riješio stambeno pitanje. Aleluja!
3. 2. 2012.                                                                            S. Mandić

Najjača veza za posao

Želim posvjedočiti o uslišanju molitve po zagovoru blaženoga Ivana Merza. Prije godinu i pol došla sam u Zagreb tražiti posao i oko mjesec dana išla sam na razne razgovore ali bezuspješno. Često bi otišla u Baziliku Srca Isusova i pomolila se na grobu blaženika. Počela sam moliti devetnicu za zagovor Ivanu Merzu za posao. Par dana nakon što sam završila devetnicu zvali su me na razgovor iz firme u koju je teško bilo upasti bez veze, ali ja sam imala najjaču vezu na svijetu, naravno blaženoga Ivana Merza. Dobila sam posao i to od nas 60 samo jedna djevojka i ja ugovor za  stalno. Hvala ti Ivane Merzu od svega srca.
Zagreb, 5. 2. 2012.                                                          Željka B.

Prijatelj, pratitelj i  zagovornik na životnom putu

Moleći više puta devetnicu bl. Ivanu Merzu za određene nakane u životu, željela bih javiti da sam po njegovu zagovoru bila uslišana na način da mi je dano svjetlo i snaga kao pomoć  da se uspijem boriti sa svojim slabostima; a i deveti dan devetnice Ivanu Merzu moj suprug je dobio milost vezanu za posao koji je i bio predmet devetnice. Posjećujući njegov grob u Bazilici Srca Isusova također želim  posvjedočiti da sam u osobnim molitvama njemu  doživjela na jedan duhovan način da u njemu imam prijatelja, pratitelja i zagovornika na svom životnom   putu.
Zagreb, 7. 2. 2012.                                                 Andreja P.

Zahvala za sretan porod

Želim svjedočiti i zahvaliti blaženom Ivanu što mi je pomogao u porodu drugog djeteta. Prvi porod bio je carski rez i do kraja se nije znalo kako će drugi završiti. Molila sam bl. Ivanu da ovaj bude prirodan, brz i što manje bolan, i gle čuda: nakon 20 minuta ležanja i malo boli ja sam prirodno rodila svoje drugo dijete. Hvala ti Ivane moj, puno ti hvala! I dalje ću se moliti tebi!
12. 3. 2012.                                                                                     Jelena

Brojna uslišanja na zdravstvenom, financijskom i sportskom području

Koliko mi moje životne mogućnosti dopuštaju, dolazim vrlo rado u baziliku Srca Isusova u Zagrebu, više od 10 godina. Prošle, 2011. g. našao sam se ponovo tu, ali ovaj put nedaleko od groba blaženog Ivan Merza; u molitvi sam se između ostalog molio i  blaženom Ivanu, ne znajući gotovo  ništa  o njemu ni o njegovom životu. Preporučio sam mu jedan  zdravstveni problem i zamolio ga za milost. Iako sam mu se preporučio s vjerom nisam ništa očekivao. Nakon mjesec dana moj je problem nestao. Ohrabren ovim počeo sam se sve više u molitvi preporučivati  blaženom Ivanu.
Po povratku u Njemačku, gdje živim i radim, imao sam laganih poslovnih poteškoća u obiteljskom obrtu koji imamo. Koliko god sam radio i zarađivao novca nije bilo dovoljno što me je veoma opterećivalo. Naravno, počeo sam moliti blaženog Ivana za pomoć i to je trajalo 3 mjeseca. Svaki mjesec je bio meni neshvatljiv, mogao sam samo pokriti tekuće troškove, sve je visjelo u zraku. Na kraju kad sam sve zbrojio ispalo je da sam potrošio tri puta vise novaca nego što sam zaradio, a novac koji sam potrošio nisam ni  imao, ni u bilo kakvom obliku (gotovina, kredit, banka, posudba), samo određena količina, bez koje ne bih mogao obavljati svakodnevne nabavke. Na  kraju došlo je do toga da smo imali najbolju poslovnu godinu, a mjeseci studeni i prosinac (glavna sezona) bili su kao nikada do sada; svi korisnici naših usluga bili su u našoj desetogodišnjoj praksi prvi put brze platiše, za ne povjerovati. Ni danas mi nije jasno što se ovo dogodilo. Hvala blaženom Ivanu Merzu!
Sredinom studenoga 2011. dobio sam strašne bolove u leđima, sjediti je bilo nemoguće, hodati kako tako, ležati baš i neugodna stvar. Noćni odlazak u bolnicu, tablete, injekcije, posjeti liječnicima – jednostavno ništa. Molio sam blaženog Ivana da mi pomogne barem u hodanju da mogu raditi jer se Božićno vrijeme približavalo. I stvarno, bol se smanjila i mogli smo završiti godinu.
Proveo sam dva tjedna odmora u Zagrebu, posjetio grob bl. Ivana gdje sam kupio devetnicu i od tada je svaki mjesec molim na posebnu nakanu s početkom na prvi petak.
Opet mi se bol pojavila u leđima u mjesecu veljači ove godine, ali sad je bilo puno gore. Opet sam se preporučio bl. Ivanu. Nakon posjeta specijalisti ustanovljeno je da je istrošena kičmena hrskavica između 4 i 5 kičmenog pršljena, što zadaje jake bolove; ako se bol pojača operacija je neizbježna. Nakon povratka od liječnika tijekom noći posebno sam se molio bl. Ivanu Merz i već sam po noći osjetio da mi je bolje. Ujutro kad sam se probudio bol se smanjila na svega 30%. Bila je subota. U ponedjeljak sam pošao liječniku koji mi je dao određeni lijek što ga moram uzimati kroz dvanaest dana. I ako bude sreće da ću možda osjetiti poboljšanje nakon šest dana. Međutim nakon svega dva dana sva je bol nestala i do danas ne osjećam više nikakvu bol. Nakon dva tjedan došao sam opet kod moga liječnika, i on se veoma čudio da je bol nestala tako brzo. Hvala Ti, moj sveti moj Ivane Merzu!
Dodao bih još nešto. Siguran sam da je blaženi Ivan jako volio nas Hrvatski narod, i danas ga voli. S neba pomaže i daje radosti našem narodu  kroz pobjede naših sportaša i reprezentacije. Molio sam se blaženom Ivanu da pomogne s tom pobjedom i prolazom, da se naš mali narod razveseli. Rezultat znate!!! Sveti Leopold Mandić i blaženi Ivan Merz toliko mi daju snage kada molim za nešto što će nas narod razveseliti.
Neu Isenburg, Njemačka, 15. 3. 2012.                            Ivan Rubić

Otac čudom ostao živ

Obavještavam vas o čudesnom ozdravljenju moga oca po zagovoru bl. Ivana Merza koji je liječen u KBC Dubrava od 7. 10. do 28. 10. 2008.  Dijagnoza mu je bila sljedeća: sepsis biliaris, npl. papilae vateri vrs., gastritis chr, hernia hiatalis, gerb, polypus ad GE orifitii, polpyectomia, anaemia megaloblastica, adenoma ad v. bauchinii, haemorrhoides rect. int., hypertensio arterialis. Čim sam doznao za dijagnozu odmah sam sa suprugom započeo moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu. Za vrijeme devetnice osjećam nutarnji poticaj da s ocem pođem na grob bl. Ivana Merza. Dolazim iz Njemačke, iz Mannheima gdje živim i radim u Zagrebu i zajedno s ocem odlazim u Baziliku Srca Isusova i ondje se zajedno s ocem molimo bl. Ivanu Merzu na njegovom grobu. Nakon toga odlazimo na kontrolni pregled u KBC Dubrava gdje je ustanovljeno potpuno ozdravljenje. Kućna liječnica dr. S. K. govori o pravom čudu da je otac uopće ostao na životu i još k tome ozdravio. Zahvaljujemo bl. Ivanu Merzu na uslišanoj molitvi  za ozdravljenje moga oca.
Mannheim, 1. 4. 2012.                                           Tomislav Primorac

Pomoć pri polaganju vozačkog ispita

Ovim putem želim svjedočiti o položenom vozačkom ispitu tijekom moljenja devetnice blaženom Ivanu Merzu. Ispitivač se dvoumio između prolaza i pada i na kraju sam  prošla. Zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu na njegovoj pomoći!
Zlatar, 26. 4. 2012.                                                            Ana D.

Pomoć u financijskim problemima

Zahvaljujem  blaženom Ivanu Merzu na svim uslišanim molitvama, a ima ih jako puno… Pomogao mi je pri davanju ispita na fakultetu, ali i u financijskim problemima. Hvala!
27. 4. 2012.                                                                           Nikolina

Čudesno brz oporavak od moždanog udara

Kao i svakog dana, 23. svibnja 2007. uputio sam se na svoju jutarnju šetnju tijekom koje sam doživio moždani udar. Potpuno sam izgubio govor, te mi je onemoćala desna strana tijela. Hitno sam prevezen u riječki KBC. Moja tada 99-godišnja majka Andrijana odmah je započela moliti bl. Ivanu Merzu i sv. Leopoldu Mandiću. Iste večeri vratio mi se govor a sljedećeg sam dana normalno hodao. Liječničke pretrage koje sam obavio na Odjelu neurologije pokazale su da sam potpuno oporavljen, te sam ubrzo otpušten kući bez ikakve dodatne terapije lijekovima. Nakon mjesec dana javio sam se na pregled u KBC a liječnikov jedini komentar bio je: „Vi ste medicinski fenomen. U mojoj se praksi nitko nije tako brzo i potpuno oporavio od moždanog udara!“ I pet godina kasnije, sve je u redu. Potpuno sam zdrav, ne uzimam lijekove, iako sam u sedamdesetim godinama života, normalno obavljam svakodnevne poslove, te se bavim raznim hobijima. Ukratko – živim vrlo aktivnim životom i kad nekome tko me ne poznaje kažem da sam imao moždani udar, naravno da mi ne vjeruju.
Želio bih još nešto istaknuti: u tim teškim danima moje bolesti, bilo je zaista puno dobrih ljudi koji su mojoj obitelji pomogli na razne načine. Nažalost, bilo je i onih drugih. Bez namjere da ikoga sudim, prvenstveno sebi a onda i svima poručujem: vjerujte u moć molitve, vjerujte u zagovor bl. Ivana Merza i vjerujte da je istinita rečenica: „Mjera kojom drugima mjerite, bit će i vama mjereno!“. Zaista, sve što činimo drugima – dobro ili loše – vraća nam se u istom obliku natrag. Nadam se da će i ovo moje neugodno iskustvo nekome pomoći! Uvijek zahvalan
Dobrinja-Krk, 16. 5. 2012.                                   Nikola Gržetić

Nakon trodnevnice dobila posao

Ovim želim posvjedočiti da sam ubrzo nakon izmoljene trodnevnice po zagovoru našega Blaženika dobila posao. Zahvaljujem bl. Ivanu!
20. 5. 2012.                                                                                     Ana

Bakino ozdravljenje i položen teški ispiti

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za dvije uslišane molitve! Moja se baka izvukla iz gotovo bezizlazne zdravstvene situacije, a ja sam u kratkom roku uspješno položila teške ispite na fakultetu. I dalje ostajem njegova vjerna  poklonica, a On moj najveći zagovornik kod Svevišnjeg!
21. 5.  2012.                                                             Katarina  R.

Beograd: Na Merzov dan dobili sina za kojeg su se molili Blaženiku

Moja obitelj i ja kao pravoslavni hrišćani počeli smo se molitveno obraćati bl. Ivanu Merzu još od 2007. god. za blagoslov i mir u obitelji. Mnoge stvari nisu štimale, jer je vreme besparice, muka i svih ovozemaljskih nemani. Od kada se molimo bl. Ivanu Merzu našoj je porodici sve krenulo na bolje. Od prošle godine, travnja meseca 2011. obraćali smo se Blaženom s molbom da dobijemo muško dete. I Bog nas je uslišao da se četvrto naše dete – sin rodio upravo na Dan Ivana Merza, 10. maja ove godine. Zahvaljujemo bl. Ivanu Merzu na svim dosadašnjim uslišanjima i posebno za dar novog člana naše porodice.
Beograd, 29. 5. 2012.                             Zahvalna obitelj HORVAT  

Zahvala za zaštitu sinova

Zahvaljujem bl. Ivanu pod čiju zaštitu sam stavila svoje sinove i koji je uslišao moje molitve; preporučam mu se i nadalje i molim ga da i dalje vodi njihove životne putove.
Zagreb, 1. 6. 2012.                                        Zahvalna majka

Uslišanje samo nakon zaziva, a prije devetnice

Blaženi Ivane, najiskrenije hvala za položeni komisijski ispit; i oprosti što nisam uspjela ni početi moliti devetnicu, zavapila sam tebi jako kratko, skromno i ti si uslišao moju molbu. Za zahvalu i daljnju preporuku počinjem moliti devetnicu. Hvala ti bl. Ivane!
8. 6. 2012.                                                                            Petra Ligorio

Mnogobrojna uslišanja od 2005. do danas

Blaženom Ivanu Merzu utječem se od 2005. godine kada sam za njegov lik i djelo saznao putem propovjedi održane u mojoj župi. Od tada sam uz njegovu pomoć primio mnoga dobročinstva od kojih moram istaknuti pomoć tijekom cijelog fakultetskog školovanja, kao i pomoć pri nalaženju zaposlenja u struci te djevojke s kojom želim sklopiti kršćanski brak.
No najveće uslišanje dogodilo mi se ove godine kada sam pristupio polaganju pravosudnoga ispita. Utjecao sam se Ivanu Merzu od samoga početka učenja, međutim količina gradiva za svladati, nedostatak koncentracije i povremeni zdravstveni problemi natjerali su me u sumnju prvenstveno u sebe da li ja to mogu uspjeti, a potom i u činjenicu da li sam dostojan da mi blaženi Ivan usliši  molitvu. Nakon položenog pismenog dijela ispita imao sam 40 dana do usmenog dijela ispita, te sam u to vrijeme obavio ispovijed i izmolio devetnicu Blaženome Ivanu Merzu. Iako sam do samo sat vremena prije polaganja ispita bio nesiguran u svoje znanje, znao sam da je blaženi Ivan taj, koji mi unatoč činjenici da i ono što mislim da znam ne znam, odnosno da su mi se svi podatci izmiješali, može pomoći da prebrodim taj veliki životni korak. Prije ulaska u ispitnu dvoranu stavio sam sliku blaženog Ivana u unutarnji džep od odjela, i ulaskom u dvoranu kao da su svi strahovi nestali, kao da se sve znanje iskristaliziralo i posložilo na svoje mjesto. Da ne duljim ispit u trajanju od 4,5 sati bio je za mene kao jedan ugodan razgovor, u kojem sam briljirao te koji sam položio sa zamalo maksimalnim mogućim brojem bodova i pohvalom ispitne komisije, a što nikako ne bi bilo moguće bez zagovora blaženoga Ivana Merza. Hvala ti blaženi Ivane Merz i molim Te čuvaj mene i sve moje bližnje na našem životnome putu!
Stenjevac, 12. 6. 2012.                                                          Luka

Pomoć u problemima ljubavi

Zahvaljujem blaženom Ivanu što me je u vrlo kratkom roku maknuo od lošega i opasnog muškarca. Osjetila sam preporođenost, radost i sreću i to već treći dan Devetnice. Nakon svih ljubavnih brodoloma iskreno vjerujem u njegovu pomoć. Molit ću se za ljubav i u zahvalu jednog ću dana svome sinu dati ime Ivan.
            15. 6. 2012                                                                    Claudia K.

Uslišana molitva za nemoguću stvar

Ovim putem želim posvjedočiti višegodišnja uslišanja nakon obavljene devetnice bl. Ivanu Merzu. Kada sam se molila na grobu Blaženika u bazilici Srca Isusova, dobila sam uslišanja kod polaganja ispita i skorom diplomiranju. Ove sam godine molila za nemoguću stvar, tj. dobila sam termin operacije već na 6 dan molitve devetnice. Hvala ti Ivane!
3. 8. 2012.                                                                                       Suzana

Nakon molitve nema tumora

Prije nekih pet godina moj je ujak jedva preživio upalu gušterače da bi mu se krajem prošle godine bolest vratila i što je još gore pronašli su mu neku mrlju na gušterači i nakon punktacije doktori nisu mogli isključiti mogućnost tumora. Naša obitelj molila je bl. Ivana da mu rezultati budu negativni tj. da nema tumora. I nakon treće punktacije nalaz je bio negativan (isključili su mogućnost tumora). Bl. Ivane, hvala ti, u tvoje ruke predajem mog ujka i njegovo zdravlje!
Zagreb, 3. 8. 2012.                                                             Frana

Čudesna pomoć pri polaganju postdiplomskih ispita

Zaposlen sam u MORH-u a još 2003. diplomirao sam na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB) u Zagrebu. Želio sam svakako nastaviti studij i specijalizaciju. Kako nisam mogao dobiti stipendiju upisao sam 2008. poslijediplomski studij o vlastitom trošku jer sam želio pridonijeti podizanju razine stručnosti u svojoj domovini na području svoje zrakoplovne struke. Sam studij sastoji se od šest semestara. Redovni posao (bez stipendije), te razne obiteljske obaveze s dvoje djece, pa ostali životni problemi priječili su mi redovno pripremanje i polaganje ispita.

Kao vjernik, oduvijek sam se molio, prikazivao i predavao Gospodinu u ruke moje situacije i profesore tijekom školovanja, zahvaljivao i općenito stjecanje znanja usmjeravao na Slavu Božju. No, u ovom trenutku trebao sam dodatni zagovor, trebao sam ČUDO jer pripremiti pet seminarskih radova i naučiti gradivo za pet ispita unutar mjesec dana pod konac 2011.g. činilo mi se nemogućim! Odluka je ipak pala – otišao sam u baziliku Srca Isusova, kleknuo na grob bl. Ivana Merza i zamolio ga za zagovor!

Nakon toga, uz uobičajene svakodnevne molitve, intenzivno sam prionuo poslu. Na prvi ispit izlazim 28. 11., profesor je oduševljen originalnom tematikom seminara te ispit polažem s najboljom ocjenom! Zahvaljujem bl. Merzu! U naredna dva tjedna nastavljam s pripremom najtežeg ispita. Dana 14. 12. u popodnevnim satima dolazim na taj ispit i polažem ga s najboljom ocjenom! Ostajem totalno iznenađen, izlazim s fakulteta i odlazim u Baziliku zahvaliti; došao sam na grob bl. Ivana Merza, kratko izmolio zahvalu i rekao mu: ‘Vidimo se Ivane, idem učiti dalje, a ti ostani uz mene!’.

Ostalo mi je još tri ispita kod dva profesora. Kako drugačije nije bilo moguće, poklopio se termin za sva tri ispita istoga dana 22. 12. Dvije noći prije ne uspijevam se ni naspavati, učim, javlja se žgaravica, nervoza i slično. Ipak na dan ispita ujutro odlazim s jednom mirnoćom na fakultet. Sva tri ispita polažem bez ikakvog problema u kratkom roku, i sva tri s najboljom ocjenom. U svemu ovome prepoznajem isključivo snažni i učinkoviti zagovor bl. Ivana Merza! U periodu od tri tjedna položiti pet ispita s pet petica, uz okolnosti koje su se posložile, moguće je jedino uz Božju intervenciju koji je čuo i poslušao bl. Merza! Ivane, hvala ti!!! Oprosti mi za ljudske nesavršenosti i sumnje koje su me prožimale kako neću uspjeti! Do kraja studija ću ti se utjecati i ispunjavati svoj obećani zavjet tebi! (Zahvalnica napisana istoga dana kada su položena posljednja tri ispita!)
Zagreb, 28. 8. 2012. Tvoj Danijel

Dobila posao nakon devetnice

Ovim putem želim posvjedočiti kako sam moleći devetnicu bl. Ivanu Merzu dobila posao, a tražila sam ga tek  mjesec dana. Znala sam od prve devetnice koju sam na tu nakanu započela da će me bl. Ivan čuti i moliti za
mene kod dragog Boga i Majke Marije… Molite, svi molite bl. Ivana, on čini čudesa! Zahvalna
Ljubuški, 3. 9. 2012.                                                                      Ivana P.

Molitva bl. Ivanu donosi smirenost i pozitivno gledanje na život

Zahvaljujem dragom bl. Ivanu Merzu koji mi je sasvim slučajno ušao u život i skroz ga oplemenio i učinio drugačijim. Danas sam završila s devetnicom za ozdravljenje moje majke, a moja majka se još moli… Nedavno mi je dao jedan znak koji sam shvatila da samo trebamo ustrajati u molitvi. Hvala mu na tome, hvala mu na svemu. Treba čvrsto vjerovati, prepustiti se molitvi. Od kad se molim dragom bratu blaženiku Ivanu Merzu, totalno sam smirena, opuštenija, bolja osoba. Na život gledam nekako iz drugoga, pozitivnijeg kuta. Ma nitko mi ne može ništa jer on je tu uz mene. I znam i osjećam da mi liječi moju majku. Moja želja je da ga što prije proglase svetim jer on je stvarno veliki svetac ovoga vremena. Hvala ti dragi brate Ivane na svemu!
Krk, 6. 10. 2012. Antonija

Dobiveno zaposlenje na neodređeno vrijeme

Našem sam se blaženiku često utjecala za pomoć u raznim situacijama. Ovom prilikom želim posvjedočiti da sam nakon nekoliko izmoljenih devetnica napokon uspjela dobiti zaposlenje na neodređeno vrijeme. Čvrsto vjerujem u pomoć bl. Ivana i u njegov zagovor u našim potrebama. Također želim reći da u molitvi treba biti ustrajan i vjeran čak i onda kada nam se čini da smo daleko od cilja. Blaženi Ivane, hvala ti!
6. 10. 2012. Ana

Primila mnogo milost za sebe i za druge za koje je molila

Za Ivana Merza prvi put sam čula prije nekih sedam godina; dobila sam njegovu sličicu s molitvom i nakon što sam izmolila prvi puta tu molitvu primila sam milost: nerješivi problem kojeg sam godinama imala riješio se samo nakon jedne izmoljene molitvice!!! Ivan Merz mi je također pomogao i pomaže u mom školovanju; kadgod bi mu se molila ispite sam položila bez imalo muke i problema. Također sam mu se molila kad moja sestra nije uspjela upisati fakultet koji je htjela. Rekli su da neće biti jesenski rok, molila sam se Ivanu Merzu i Mariji Propetog Isusa Petković, jesenski rok je održan i sestra je uspjela upisat željeni fakultet. Također po njegovom zagovoru ona je uspjela ove godine gotovo na čudesan način dati jedan ispit koji joj je bio uvjet… Ivan Merz mi je također pomogao pri rješavanju zdravstvenih, novčanih i nerješivih problema. Hvala Ti Ivane Merzu!
Sl. Požega, 9. 10. 2012. Martina M.

Položen državni ispit

Po, zagovoru Ivan Merza sam bez ikakvih problema u subotu prošla državni ispit, hvala!
Požega, 15. 10. 2012. Martina M.

Dobila stalan posao

Zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu što sam po njegovu zagovoru dobila stalan posao. Molila sam devetnice, pohodila grob bl. Ivana Merza i uzdala se u njegovu pomoć. Moje su molitve uslišane. Predragi Ivane, ojačaj me na putu moje vjere i života , a ja ću se i dalje vjerno tebi moliti! Hvala Ti Orle Kristov!
Velika Gorica, 24. 10. 2012. Mirela

Uspješno položila pravosudni ispit

Od početka učenja za pravosudni ispit svakodnevno sam se molila bl. Ivanu Merzu. Molila sam da mi po njegovu zagovoru Gospodin dade snage, koncentraciju i bolje pamćenje kako bih uspjela u tri mjeseca naučiti i položiti pravosudni ispit. Trudila sam se iz sve snage dati sve od sebe da naučim i položim. Bog zaista uslišava iskrene molitve. Moja molitva je uslišana. Vjerujem da bez Božje pomoći ne bih uspjela i da je ovaj velik uspjeh rezultat njegove volje. Bl. Ivanu Mezu se i daljem molim i želim se vjenčati na godinu na njegov blagdan 10. svibnja kao zahvalu za uslišane molitve.
10. 11. 2012. Marina Sente

Prati me i pomaže na životnom putu

Bl. Ivan Merz pomaže mi i vodi me na životnom putu. Želim posvjedočiti o uslišanjima koja mi je ispunio. Studentica sam druge godine. Prvu godinu sam položila uspješno zahvaljujući Blaženiku… Usliašo mi je razne molitve i sve što se događa znam da se događa s razlogom jer me bl. Ivan čuva prati i štiti. Hvala mu na svemu!
25. 11. 2012. Anamaria

Uslišana molitva za generala Gotovinu

Živila sam duže vremena u Zagrebu. Bio je rat i rado sam svraćala u Baziliku Srca Isusova i na grob Ivana Merza. Molila sam neka mi Ivan Merz pomaže izmoliti milost za mlade da ih Isus štiti. Molila sam Srce Isusovo da po zagovoru Ivana Merza bude pušten na slobodu Ante Gotovina. Moja molitva je uslišana! Kad bi mi netko rekao “Ana, moli za mene” ja bih ih slala u Baziliku Srca Isusova na grob bl. Ivana neka mole za milost.
Molve, 9. 12. 2012. Ana F.