Uslišanja i zahvale 2013.

Rođenje živoga i zdravog djeteta, te pomoć u bolesti

Želim posvjedočiti o dobivenoj milosti po zagovoru bl. Ivana. Suprug i ja smo molili devetnice bl. Ivanu za zdravlje našega nerođenog djeteta jer nam je rečeno da se najvjerojatnije neće roditi živo. Rodila sam živo dijete s invaliditetom, ali je zdravo (svi unutarnji organi su mu zdravi što mi je bilo najvažnije)! – Već dugo patim od uroloških infekcija te mi više ni antibiotici ne pomažu. Izmolila sam devetnicu bl. Ivanu i simptomi oboljenja su se povukli. Hvala mu i slava!!!  Svima koji se nalaze u nemogućim situacijama preporučam zagovor bl. Ivana Merza!
10. 1. 2013.                                                                                  Ana

Pomoć u studiju

Već sam prije čula za Blaženika ali sam tek  prošle godine počela moliti devetnicu. Studentica sam. Uspješno sam riješila prvu godinu no imala sam jedan predmet koji mi nikako nije išao i pustila sam si jednostavno mira od tog predmeta, ali me opet nešto vuklo da bar probam. Počela sam moliti devetnicu bl. Ivanu i molila sam Blaženika da mi pomogne oko tog predmeta. I Blaženik mi je pomogao. Iz osobnog iskustva mogu reći da je to nešto najljepše što mi se dogodilo tj. da sam upoznala Blaženika i počela gledati na život prekrasno jer ne postoji problem koji se ne može riješiti, samo treba biti strpljiv. Hvala ti Blaženiče!!
Zabok, 3. 2. 2013.                                                                         Anamaria P.

Položila sve ispite moleći se Blaženiku

Studentica sam Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. U rujnu 2012. imala sam pet ispita koje sam morala položiti da bih ostvarila uvjet za upis u 4. godinu. Realno i ljudski gledano to je bilo jako teško, gotovo nemoguće, jer uz to što su bili dosta zahtjevni ispiti, imala sam i ograničeno vrijeme za naučiti, a još sam uz to morala i radit. Bližili su se rokovi i počeo me hvatati strah… No, dobila sam poticaj da ispite stavim pod zagovore bl. Ivana Merza. I učila sam, ali na prvom roku ga nisam položila. Onda sam zapala u kušnje… No, vjera me je onda i dalje vodila, odlučila sam se boriti i dalje, još jače moliti blaženika za zagovor, i učiti, jer sam imala još jedan rok na koji sam mogla izaći. I tada se dogodilo čudo. U međuvremenu sam položila ostala četiri ispita, Bogu hvala i ostao mi je još samo taj kojeg je zagovarao bl. Ivan Merz. Svaki put prije nego bih krenula učiti gradivo za taj ispit molila sam bl. Ivana Merza! I ispit sam položila! Hvala ti Blaženiče!.. Unatoč kušnjama vjerovala sam da su tvoji zagovori u Nebu jaki, i dobila sam dokaz da je to istina! Hvala ti što si me kod Oca zagovarao, hvala ti! Sada imam nadu još jaču da ništa nije nemoguće, hvala ti i zbog toga!
Zagreb, 4. 2. 2013.            Ana T.

Suprug dobio posao

Moja nakana i molitva po zagovoru blaženog Ivana Merz je uslišana. Molila sam za svoga muža da dobije posao i dragi Bog je uslišao moju molitvu po zagovru bl. I. Merza. Hvala dragom Bogu i blaženom Ivanu na dobivenoj molitvi.
Zagreb, 9. 2. 2013. Božica D.

Nakon devetnice izbjegnut mobing i nađen željeni posao

Zahvaljujem se najdražem blaženiku Ivanu Merzu za uslišanje za posao. Na prethodnom poslu sam trpjela mobing te odlučila dati otkaz. Prestala sam raditi 1. 1. 2013. godine, a već u prosincu sam izmolila devetnicu za novi posao. Želja mi je bila raditi negdje u računovodstvu. Krajem veljače sam pozvana na razgovor u jednu javnu ustanovu i dobila sam posao upravo u računovodstvu. Ljepše mi je čak nego što sam mislila da bi moglo biti. Ljudi korektni i nema mobinga. Još jednom zahvaljujem najdražem blaženiku koji mi se uvukao u srce, kojega sam preporučila i drugima i kojega obiđem svaki put kada dođem u Zagreb.
Virovitica, 8. 3. 2013.                                                                      D.  S.

Pomoć kod polaganja ispita

Vjerujem da sam samo jedna u nizu studenata koju su se utekli u zagovor blaženog Ivana Merza za uspjeh na ispitu. Jučer sam naime po treći put polagala ispit za koji sam vjerovala da ću ga, obzirom na to da sam i ranije učila, već na prvom roku položiti. Međutim, čini mi se da je Gospodin čekao da dođem i treći put na ispit da ne zaboravim posvjedočiti. Tako su mi molitve ovom dragom Blaženiku donijele odličnu ocjenu i naučile me strpljivosti. Sada sigurno znam da je istinito nazivati ga “bratom” kako ga i u litanijama zazivamo. Brate Ivane, moli za nas
Zagreb, 19. 4. 2013.                                                     studentica Antonia P.

Na osmi dan devetnice dobio posao

Unazad dvije godine moj je suprug počeo tražiti posao što je uvijek rezultiralo neuspjehom jer je i sam bio u nezgodnoj situaciji gdje nije imao radnoga iskustva a poslodavcima je upravo to bilo najvažnije. Takvo stanje trajalo je dvije godine. On je smatrao da je za njega postalo nemoguće dobiti zaposlenje te se i sam našao na rubu i bilo je teško gledati moguće u nemogućem.  Bili smo očajni. Trebalo nam je čudo. Njegovi roditelji i ja obratili smo se svećeniku za pomoć oko te cijele situacije te nam je tijekom razgovora sugerirao da se možemo obratiti blaženom Ivanu Merzu za pomoć jer je i njegova sestra po zagovoru bl. Ivana nakon izmoljene devtnice dobila posao. Na sve smo pristali. Nakon osmoga dana devetnice suprug je dobio poziv na razgovor za posao. Posao je i dobio. Sadašnji mu je šef tada rekao: “Prihvatit ćemo te jer mislim da ti netko mora pružiti priliku.” Mjesec dana je radio volonterski, zatim mjesec neplaćeno, a nakon toga je primljen za stalno i u stalnom je napretku u toj firmi. Hvala ti blaženi Ivane! Hvala ti, Isuse, na svim blagoslovima kojima nas obasipaš, hvala ti što si se pobrinuo za našu obitelj.
5. 5. 2013.                                                                   Tamara

Blagdanska zahvala

Povodom današnjega blagdana bl. Ivana Merza imam potrebu napisati zahvalnost ovom predivnom Blaženiku čija je ljubav velika. Bez obzira na sve teškoće koje nas svakodnevno prate, naš je Blaženik uvijek tu! Mogu samo reći da je njegova ljubav velika i da nema toga što nije moguće, samo je potrebno strpljenje!! Budući da je bl. Ivan Mez moj zaštitinik kojega štujem mogu reći samo ovo:  Hvala ti, brate Ivane!!!
Zabok, 10. 5. 2013.                                                                      Anamaria P.

Blaženik stalno pomaže

Željela bih ponovno posvjedočiti o uslišanju koje mi je bl. Ivan posredovao! Druga sam godina studija i svakodnevno imam zadatke koje moram izvršiti i koji nisu lagani ali uz pomoć blaženoga Ivana to je sve puno lakše! Od prošle godine svakodnevno se  molim i štujem Blaženika i jako sam mu zahvalna na svemu!! Ovaj tjedan imala sam tri ispita i veoma malo vremena da to naučim, a još k tome u kući imamo radove. Nikako se nisam mogla koncentrirati, stalno me je nešto  odvlačilo tako da nisam mogla učiti. Pošto se svakodnevno utječem bl. Ivanu molila sam ga da mi da snage da izdržim ovaj tjedan. U srijedu sam imala ispit koji sam uspješno riješila, a danas sam morala dva predmeta pisati, jedan jako težak a drugi malo lakši; uz pomoć Blaženika sve je moguće tako da sam i to uspješno riješila!! Hvala ti moj Blaženiče što si uz mene!!
Zabok, 17. 5. 2013.                                                                         Anamaria P.

Pomoć u polaganju ispita

Neizmjerno sam zahvalna bl. Ivanu Merzu za primljene milosti. Nesebično mi je pomogao kod rješavanja kolokvija i ispita. Moleći se njemu donekle sam izgubila strah od javnog izlaganja. Hvala ti, Ivane, što činiš djela velika!
8. 7. 2013.                                                                                      K. J.

Pomoć u tjelesnim tegobama

Javljam se sa otoka Korčule i ovo mi nije prvi put. Već mi je dva puta uslišana molitva ali o tome sam vam već pisala. Nakon problema sa srcem i vrtoglavicama u mjesecu prosincu, izmolila sam par devetnica blaženome Ivanu Merzu da mi  tegobe prestanu. Nakon toga sam bila na pregledima koji su pokazali da imam zdravo srce i s vremenom su se problemi s njim smanjili.  Isto tako sam išla na preglede u vezi vrtoglavica i doktor mi je rekao da su to benigne vrtoglavice; i one su se s vremenom smirile. Vjerujem da mi je u ovim slučajevima pomogao blaženi Ivan. Hvala blaženi Ivane Merzu!
Korčula, 16. 7. 2013                                                         Ivana

Ozdravila od epilepsije

Nakon rođenja teško sam oboljela od epilepsije. Moja baka koja me je odgajala od djetinjstva vodila me je raznim liječnicima. Trošila sam mnoge lijekove ali je sve bilo uzalud. Nikakvog poboljšanja. Kako smo stanovali blizu Bazilike Srca Isusova u Zagrebu kamo sam redovito dolazila s bakom, moja baka me je zavjetovala 1975. god. bl. Ivanu Merzu. Nakon što je zavjet učinila i žarko mu se molila moja je bolest nestala. Nakon dvije godine, 1977. baka je dala zahvalnicu bl. Ivanu u Glasilo Postulature gdje je objavljena jer sam po njegovu zagovoru ozdravila. Od moga ozdravljenja prošlo je sada već 37 godina, a da mi se bolest više nije nikada povratila i ja sam od tada sve do danas potpuno zdrava. Nakon što je baka već odavno umrla sada ja osobno još jednom ponavljam  zahvalu bl. Ivanu Merzu što mi je od Boga izmolio zdravlje već od ranog djetinjstva. Blaženi moj Ivane, budi i dalje čuvar mog zdravlja i života, te me štiti svojim zagovorom kao i svih ovih godina! Hvala ti.
Zagreb, 30. 7. 2013.                                                     S. Trošelj

Posao dobiven mjesec dana nakon molitve

Sa zakašnjenjem od skoro dvije godine želim se zahvaliti bl. Ivanu Merzu na uslišanoj molitvi za posao koji sam dobio oko mjesec dana nakon molitve! Trenutno sam još zaposlen na dobivenom poslu, sretan i zadovoljan! Hvala Ivane!
Zadar, 28. 8. 2013.                                                                                   Vice

Kroz susret s bl. Ivanom riješio ozbiljne životne probleme

Za blaženoga Ivana Merza čuo sam od svog bratića koji mi je u nekoliko navrata spominjao svoje pozitivno iskustvo s blaženim Ivanom, a posebno mi je isticao dramatičnu situaciju oko pronalaska svojega zaposlenja. Tako je jednom prigodom poklonio mom starijem sinu knjigu bl. Ivana Merza Ljubav i čistoća, te je istu i meni preporučio da je pročitam. Kako sam bio u vrlo teškoj životnoj situaciji  (pokušaj rastave braka, velika poslovna kriza) preporučio mi je da se obratim blaženom Ivanu kroz devetnicu kako je i on učinio u potrazi za zaposlenjem. Ohrabren njegovim pozitivnim iskustvom isti dan sam krenuo čitati knjigu kroz koju sam se upoznavo s bl. Ivanom.
Iskrenost kojom je knjiga prožeta o vrlo aktualnim i interesantnim temama jako me je privukla, te sam brzo osjetio veliku bratsku bliskost prema blaženome Ivanu. Postupno se stvorio i osjećaj sigurnosti da me on potpuno razumije i suosjeća sa mnom u mojim tjeskobama, dilemama i patnji  što me je duboko ganulo. Između nas se stvorilo prijateljstvo, povjerenje i razumijevanje, a osjetio sam i ohrabrenje i podršku. Vrlo brzo, nakon prvih dana čitanja knjige, krenuo sam i s devetnicama posvećenima bl. Ivanu kroz koje sam se i upoznao sa Litanijama bl. Ivana koje su mi jako bliske i koje vrlo često molim. Tako sam po uzoru na njega, kroz krunicu i ljubav prema blaženoj Djevici Mariji i prema presvetom Srcu Isusovu počeo redovito odlaziti na misu i to ne samo nedjeljom, već  ponekad i u tjednu. Moj pogled i odnos s Crkvom se promijenio, a preko bl. Ivana sam se upoznao sa značajem i vrijednosti Crkve i crkvenih obreda.  U tom smislu bih volio naglasiti da je prije moj odnos prema Crkvi bio lagano suzdržan i na distanci, nisam bio redovit na misi, bilo je i dužih perioda da nisam odlazio u crkvu koju sam promatrao s oprezom. Bilo je tu i poštovanja prema Crkvi, ali nerijetko bib bio i dosta kritičan.
Osim u promjeni odnosa i doživljaja Crkve, u mom životu je došlo do znatnog olakšanja i na drugim životnim područjima pa se je tako brzo nakon devetnice pojavio poslovni kontakt kroz koji se postupno otvorila i stvorila platforma za izlazak iz krize u kojoj mi se našla firma, a kroz nekoliko mjeseci  razriješila se i napetost, nesigurnost i neizvjesnost koja se nadvila nad mojom obitelji. Od srca hvala hrvatskome velikanu, uzoru i bratu bl. Ivanu !
         Zagreb, 21. 9. 2013.                                                     Krunoslav M.

Pomoć u pronalaženju posla i stana

Ovim Vam mailom javljam uslišanje koje se dogodilo po zagovoru bl. Ivana Merza i Svete Rite. Naime, već dugo vremena imam problem s nalaženjem radnog mjesta. Već sam prije tri godine molila bl. Ivana da za mene isprosi posao kod Gospodina i isprosio mi je posao u struci s kojim sam bila jako zadovoljna. No kako je posao bio na određeno vrijeme, kada je istekao ugovor, morala sam nastaviti s traženjem posla. I dalje sam molila bl. Ivana za pomoć, a počela sam moliti i devetnicu Sv. Riti. U međuvremenu sam aktivno tražila posao u inozemstvu i nakon šest mjeseci stigao je pozitivan odgovor iz sadašnje tvrtke. Zahvalna sam bl. Ivanu i sv. Riti na njihovoj pomoći. Nisam mislila da ću raditi u inozemstvu, no gledam to kao Božju volju i kao najbolje rješenje za situaciju koja me pratila duži period. Uz to bih se zahvalila bl. Ivanu na tome što sam u rekordnom roku pronašla lijep i udoban stan. Hvala!
Sjeverna Europa, 28. 9. 2013.                                                         Ana 

Uslišana molitva za sina i njegov uspjeh u školi

Od 10. 2. o.g. na zajedničkoj molitvi za mladež poslije mise počela sam svako toliko navraćati do groba Ivan Merza i moliti ga za sina da uvijek hodi Božjim stazama, da bude besprijekorno moralan i čvrst u Božjim zakonima, da krene na mise dva puta tjedno te da prođe s odličnim u školi. Prije natjecanja iz biologije također sam molila za zagovor za dobar uspjeh… Bio je drugi na županijskom natjecanju. Pred kraj školske godine ocjene nisu bile najbolje… Bio uvjeren da to ne može ispraviti, da ga profesori mrze i da nema šanse, te se nije htio truditi. Tada sam se zavjetovala da ću izraditi pločicu zahvalnicu ako prođe s odličnim i to se i dogodilo. Uspio je popraviti ocjene i završio je razred s odličnim uspjehom (5,0). Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na uslišanju
Zagreb, 29. 9. 2013.           Ksenija J.

Majka izmolila kćerima uspješan upis u željene škole

Ovim putem želim posvjedočiti da su predanom molitvnom bl. Ivanu Merzu sve moje molitve bile uslišane. U trenutku kada sam u ruke dobila molitvenik s molitvama hrvatskim svecima i blaženicima, jedna moja kćer je bila 8. razred, a druga maturantica. Jako sam se brinula da li će se uspješno upisati u željenu srednju školu i na željeni fakultet. Vidjela sam u molitveniku da bl. Ivan Merz pomaže u školovanju i učenju pa sam se počela moliti svakodnevno da po njegovu zagovoru dragi Gospodin Bog pomogne mojoj djeci. Išla sam i na svetu misu na liturgijski blagdan bl. Ivana 10. svibnja 2013. i molila sam se u Bazilici Srca Isusova na njegovu grobu, uvijek uz sebe nosila sam njegovu sliku i vjerovala sam da će moje molitve biti uslišane. Molila sam i trodnevnice, i molitve svaku večer i tako kroz osam mjeseci. Djeci sam isto to govorila da čine, ali one nisu bile toliko ustrajne, čak mi je i suprug rekao da je to glupost. Na kraju, moje su molitve uslišane; mlađa kćer se upisala u željenu srednju školu i zadovoljna je, a starija na željeni fakultet. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu koji je svojim zagovorom kod Gospodina pomogao mojoj djeci i meni. U znak zahvalnosti išla sam zapalili svijeće u Baziliku i prošla sam križni put dva puta kad sam išla u Mariju Bistrici. Hvala tebi Gospodine Bože, Isuse Kriste, Blažena Djevice Marijo i bl. Ivane Merzu na milosti koju ste mi podarili.
Zagreb, 26. 10. 2013.                                          Zahvalna majka Đ. P.

Uz pomoć bl. Ivana uspješno diplomirala

Prilikom završetka mog studija u rujnu ove godine bila sam ograničena vremenskim rokom do kojeg sam bila obavezna diplomirati. Svoje sam molitve i prošnje uputila blaženome Ivanu Merzu. Njegovom pomoći i zagovorom kod Gospodina uspjela sam uspješno položiti preostale ispite, napisati izvrstan diplomski rad te na vrijeme diplomirati i to s odličnim uspjehom. Hvala ti, Orle Kristov!
16. 12. 2013.                                                                N. V.

Na kraju devetnice sin primljen na posao

Želim s vama podijeliti radost u zahvali bl. Ivanu Merzu u ime jedne umirovljene majke, zdravstvene djelatnice, čiji je sin dobio posao. Majka je izmolila devetnicu bl. Ivanu i na kraju devetnice sin je primljen na posao.
Oštarije, 20. 12. 2013.                                                  vlč. Ante Luketić

Zahvala za izlaz iz teške financijske situacije

Muž mi već godinu dana ne može naći nikakav honorarni posao, u mirovini je koja je mala, ja radim ali svakim danom kao i većina ljudi danas sve manje mogu podmirivati svoje tekuće obveze. Zaredale su se ovrhe,  gomilanja računa, nemogućnost plaćanja istih i našli smo se pred nepremostivim zidom. Došli smo do toga da je moj muž po cijele noći pretraživao kontejnere sa smećem u potrazi za plastičnim bocama i bili smo sretni ako bi skupio desetak dvadesetak kuna, jer boca je sve manje a onih koji ih traže sve sviše. Nisam više znala što i kako; zavapila sam blaženom Ivanu Merzu onako iz očaja i iz dubine duše. I bl. Ivan je odgovorio; našao je rješenje,  stvari su se čudesno počele rješavati i taj za nas nepremostivi zid  dugova počeo se topiti.  Hvala ti, orle Kristov, što me nisi napustio nego si meni i mojoj obitelji pomogao da mirnije dočekamo sutra.
Zagreb, 28. 12. 2013.                                                                      S. M.