Uslišanja i zahvale 2014.

Zavjetovala se bl. Ivanu i ponovno progledala

Po zagovoru bl. Ivana Merza, čudesno sam ponovo progledala na desno oko koje mi je bilo totalno u tami i nisam na njega ništa vidjela 53 dana. Po gubitku vida na desno oko zavjetovala sam se bl. Ivanu Merzu da ću svjedočiti za njegovu svetost ako mi po svom zagovoru vrati vid. To se i dogodilo 11. 1. 2014. godine. Za sve ovo što sam napisala imam medicinsku dokumentaciju. Hvala i slava Blaženom Ivanu Merzu!
Mostar, 5. 2. 2014. Zora A.

Nakon izmoljene devetnice dobio posao

Blaženog Ivana Merza izabrao sam za svoga zagovornika jer je rođen na isti datum kao i ja. Redovito mu se molim i po njegovu zagovoru udijeljena mi je milost.
Nakon izmoljene devetnice bl. Ivanu dobio sam posao za koji sam molio. Zahvaljujem Bogu i bl. Ivanu na primljenim milostima!
Čazma, 7. 2. 2014. Matija M.

Zahvala za diplomu

Zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu koji je uslišio moje molitve i pomogao mi prilikom pisanja diplomskoga rada. Nakon izmoljene devetnice njemu u čast, dobio sam uslišanje i bez ikakvih problema napisao i obranio diplomski rad. Znam da mi je njegov zagovor kod Isusa u tome uvelike pomogao. Hvala mu za sve!
11. 2. 2014. Ivan J.

Dobiven posao u državnoj firmi bez “veze i poznanstva”

Po završetku studija dugo sam tražila posao u struci. Slučajnim saznanjem za moćni zagovor blaženoga Ivana Merza kao zaštitnika hrvatske mladeži obratila sam mu se za pomoć moleći devetnicu, te sam prilikom posjeta Zagrebu obišla njegov grob u bazilici Srca Isusova. Ubrzo pri završetku devetnice objavio se natječaj u državnoj firmi na koji sam se prijavila. Nakon više krugova testiranja i razgovora dobila sam posao bez ikakve “veze i poznanstva” u državnoj firmi!!! Zahvaljujem blaženom Ivanu za zadobiveno uslišanje te se molim i dalje za njegov zagovor.
Rijeka, 13. 2. 2014. Patricia M.

Dobivena milost za brata

Svim srcem i dušom zahvaljujem na uslišanoj molitvi po zagovoru bl. Ivana. Nakon što sam tri mjeseca konstantno molila devetnicu bl. Ivanu Merzu te odlazila moliti na njegov grob u baziliku Srca Isusova, moj je brat dobio posao s regularnom prijavom. Ujedno i dalje posvećujem svoju obitelj u zagovor i zaštitu bl. Ivanu Merzu te neka nam bude posrednik pred našim Gospodinom u ostvarivanju svega što je potrebno i prikladno za naše duše u ovozemaljskom životu.
Zagreb, 18. 3. 2014. Rebeka Š.

Zahvala za položen teški ispit

Zahvaljujem blaženom Ivanu Merzu na uslišanoj devetnici! Položila sam vrlo težak ispit na fakultetu! Hvala Ivane!”
Dugo Selo, 31. 3. 2014. Josipa

Zahvala za brojna uslišanja po zagovoru bl. Ivana

Na internetu sam slučajno pronašla stranicu posvećenu blaženom Ivanu Merzu. Posebno su me se dojmila svjedočenja o uslišanim molitvama. Počela sam moliti devetnice na razne nakane. Kad je sin počeo studirati, molitvama se pridružio i moj suprug i zajedno smo molili devetnice prije ispitnih rokova. I sin je u roku završio vrlo zahtjevan fakultet. Bilo je nekoliko beznadnih situacija i ja sam uvjerena da ih je uspio prebroditi samo uz zagovor Blaženika. A uslišanja su čudna i ponekad nama nerazumljiva. Bilo je i situacija kada nam molitva nije uslišana odmah i na način na koji smo željeli, ali na kraju se ispostavilo da smo dobili i više nego što smo molili, ali na drugačiji način. Bog je znao što nam treba. Budući da ne živimo u Zagrebu, kad imam priliku odem s obitelji u Baziliku Srca Isusova i pomolimo se na njegovom grobu da mu zahvalimo za sve milosti.
15. 4. 2014. Ivanka Z.

Izmoljeno stalno zaposlenje

Zahvaljujemo bl. Ivanu Merzu kojemu smo molili devetnicu, što nam je kćerka dobila ugovor za stalno zaposlenje. Bogu hvala i Blaženiku.
Oštarije, 20. 5. 2014.obitelj Božičević

Nagrađena ustrajnost: izmolio 81 devetnicu i dobio sve što je tražio

Devetnicu blaženome Ivanu Merzu na sasvim određenu nakanu započeo sam moliti 15. srpnja 2012. godine u Rimu i to u kapelici Doma hrvatskih hodočasnika „Blaženi Ivan Merz“. Devetnice sam molio svakodnevno u kapelici u trajanju od pet tjedana koliko sam kao volonter boravio u Domu, a nastavio po povratku kući po modelu 9x9x9 te sam ukupno još molio 729 dana, tako da sam sve skupa izmolio 81 devetnicu i završio 15. srpnja 2014. godine. Molio sam zajedno sa sinom na ovu nakanu:
Još od djetinjstva sam imao želju živjeti na moru, ali to nije bilo nikako moguće ostvariti sve ove godine. Kada sam imao šansu za preseljenje uvijek je još malo falilo i nikad se nije uspjelo ostvariti. Stoga sam na savjet jednoga rođaka započeo svakodnevno moliti devetnicu blaženome Ivanu da se ta moja davna želja jednoga dana ostvari. U periodu od dvije godine, zahvaljujući molitvi blaženome Ivanu uspio sam najprije dobiti posao na moru u visokoškolskoj ustanovi, prodati kuću i stan u gradu u kojem sam prije živio, te kupiti stan u gradu na moru i s obitelji se preseliti u taj stan gdje sada živim. Sva su se uslišanja dogodila između Uskrsa i Božića 2013. godine. Ostale devetnice koje sam molio nakon dobivenih uslišanja prikazivao sam kao zahvalu bl. Ivanu za dobivene milosti.
Smatram da je to veliko postignuće koje sam uspio ostvariti uz nebesku pomoć Blaženika u doba najteže ekonomske krize i depresije koja je zahvatila Hrvatsku te još jednom zahvaljujem blaženome Ivanu.
Grad na hrvatskom moru, kolovoz 2014. godine B. B.

Duhovna i materijalna pomoć

Kada sam primila knjižicu o blaženom Ivanu Merzu odmah sam počela s molitvom i bila sam u potrebi jer nismo u kući imali niti jedne kune. Trebali smo dobiti obećanu pomoć ali nije stizala. Nakon šest dana molitve pomoć je stigla. Hvala bl. Ivanu Merzu jer nam je u ovom slučaju pomogao. – Nisam se smatrala dostojnom da idem na svetu pričest i na ispovijed od dana kada sam nesretno nastradala pod kotačima vlaka. Blaženi Ivan Merz mi je pomogao da sam se nakon devet dana molitve vratila svetim sakramentima.
Osijek, 12. 8. 2014. Ana Petek

Izbjegnuta velika opasnost, pronađen posao, brojna uslišanja, bl. Ivan postao brat i suputnik

Želim posvjedočiti o mnogobrojnim uslišanjima i dobivenim milostima po zagovoru bl. Ivana Merza, dragog blaženika i brata kome se svaki dan obraćam. Župa iz koje dolazim posvećena je bl. Ivanu i s obzirom da o njemu na početku nisam ništa znala, počela sam polako upoznavati njegov život i moliti mu se. Blaženome Ivanu bila sam odlučila preporučiti svoje probleme i svoje stanje u kojem sam se našla nakon što sam upoznala krivu osobu. Zaljubljenost i sljepoća me je gotovo odvojila od Boga i od moje obitelji. Devetnica bl. Ivanu koju sam počela moliti bila je pravo čudo jer u biti tada nisam bila u stanju moliti i nisam shvaćala zašto uopće to radim. Ta mi je molitva davala čudesnu snagu i na kraju sam na samom završetku devetnice uz pomoć i zagovor bl. Ivana dobila snage od Gospodina da se oduprem toj osobi i nakon toga sam osjetila radost i mir koji osjećam i dan danas jer vjerujem da je to bila Božja volja. Nakon toga je blaženi Ivan postao moj brat i suputnik. Njegovu pomoć i zagovor sam molila i zadobila kod svih mojih nesigurnosti, strahova, ispita na fakultetu, radova, vozačkog ispita, kao i molitve da dobijem mogućnost obavljanja pripravničkog staža… Blaženi Ivan je bio moj veliki zagovornik i Gospodin mi je sve to dao po njegovu zagovoru i hvala mu!
Nakon obavljenog pripravničkog staža dugo sam tražila posao. Predala sam puno zamolbi i uvijek dobila negativne odgovore. Obratila sam se blaženome Ivanu i u jednoj svojoj devetnici molila ga za Božju volju da bude onaj posao i ono vrijeme i mjesto koje Gospodin želi. Osmoga dana devetnice dobila sam poziv da dođem na razgovor za posao – sutra! Tako sam se deveti dan obavljanja devetnice bl. Ivanu uputila u Zagreb na razgovor za posao i odmah ga dobila te sam već treći dan nakon toga počela raditi. Zanimljivo je da sam na početku devetnice rekla kako ću uz Božju pomoć pokušati ispuniti sve upute za molitvu devetnice jedino neću moći pohoditi grob blaženoga Ivana jer sam se tada nalazila u Slavoniji. Ali Gospodin je i to providio i deveti dan bila sam u Zagrebu te nakon dobivenoga posla uputila se odmah na grob bl. Ivana u Baziliku Srca Isusova. Zahvalu koju osjećam prema njemu ne mogu izreći ni opisati. Osjećaj da uvijek čuje moje molitve, da mi je toliko blizu, da me gleda, štiti i pomaže – je neopisiv. Toliko puta je bio veliki i moćni zagovornik i meni i mojoj obitelji! Molimo se za njegovo proglašenje svetim. Hvala ti blaženi Ivane, naš brate, zaštitniče i suputniče!
Slavonija, 26. 8. 2014. Ivana J.

Oslobođena straha prije uspjelog polaganja ispita

Veliko hvala bl. Ivanu Merzu što mi je i ove akademske godine pomogao pri rješavanju kolokvija i ispita, te što me je oslobodio straha usmenoga izlaganja. Hvala!
17. 9. 2014 K. J.

Sretno položen ispit

Danas je kćerka položila uvjetni ispit i može se upisati na drugu godinu. Na tu nakanu molila sam devetnicu bl. Ivanu Merzu, zaštitniku naše župe. Obradovalo me je kad mi je kćerka rekla da se i sama molila prije ispita našemu Blaženiku. Kćeri nisam bila rekla da sam molila devetnicu, ali sam primijetila mir koji je imala na dan pismenog ispita a i danas kad je bio usmeni. Doista, osjećam da je blaženi Ivan pomogao! Danas sam ponovno posjetila njegov grob i zahvalila mu. Osjećala sam veliku sreću i mir.
Zagreb, 23. IX. 2014.Majka Mirjana

Pomoć u studiju, pronalaženje posla, ostala uslišanja

Sve je započelo još 2011. god. kada sam krenula na fakultet. Prvi semestar još nisam „poznavala blaženika“, i nisam slutila da će se moj život promijeniti, naravno na bolje. Prvi semestar je prošao dobro, prošla sam sve ispite, no u 2. semestru pojavile su se teškoće. Jedan mi je predmet stvarao velike probleme. Izgubila sam svaku nadu. Kao da je nešto u meni govorilo da se ne predam i da se trudim do kraja. Ni dan danas ne znam kako se pojavio molitvenik bl. Ivana Merza u mojim rukama, ali samo znam da je od tog dana počelo upoznavanje meni najdražeg bl. Ivana Merza. Počela sam moliti devetnicu da uspijem riješiti problem. Prvi rezultati su bili ohrabrujući. Shvatila sam da mi je tu bl. Ivan pomogao te sam i dalje nastavila moliti. Tako sam došla do završnog ispita iz toga predmeta koji sam sretno položila. Od tog dana bl. Ivan je postao moj zaštitnik i svakodnevno mu se utječem. Sad sam treća godina i uz njegovu pomoć uspijevam rješavati sve probleme na fakultetu. Kao zaštitnik studenata bl. Ivan je pravi primjer da mu se svi utječemo. Puno je toga Blaženik učinio za mene i „živjeti“ s Blaženikom je predivno. Čak i nemam dovoljno riječi za opisati sve što je učinio za mene. Pošto sam izvanredni student, mogućnosti za studij i nisu mi toliko velike. Od trećega mjeseca ove godine molila sam po jedan Očenaš bl. Ivanu da mi pomogne pronaći neki posao. Poslala sam par molbi vezanih za poslove u mojoj struci (završila sam hotelijersku školu). No sve je bilo bezuspješno jer kad poslodavci čuju da studiram i još k tome izvanredni fakultet, ne žele ni razgovarati dalje. Prošlo je nekoliko mjeseci i pred kraj završetka 2. godine jedan rođak me zove i nudi mogućnost sezonskoga rada preko ljeta na moru. Naravno da sam odmah prihvatila i u tome sam vidjela još jedno uslišanje po zagovoru bl. Ivana. U znak zahvalnosti po povratku s mora pošla sam u rodno mjesto bl. Ivana, u Banja Luku. Ne mogu vam opisati taj osjećaj kad sam došla u katedralu u kojoj se nalazi kapela bl. Ivana. Često kažem da „moj Banjalučanin“ meni čini doslovce čuda i da mu stvarno moram biti zahvalna na svemu što čini za mene. Ovaj sastavak jest malo podulji, ali želim svima preporučiti da se utječu bl. Ivanu jer je velika njegova pomoć onima koji mu se utječu! Hvala ti Orle Kristov što si mi pokazao put k Suncu!!!
Zabok, 6. 11. 2014. Anamarija P.

Oslobođen od dvogodišnje boli

Molio sam devetnicu bl. Ivanu Merzu da mi prođe bol u leđima koja je trajala dvije godine. Postepeno je nestala. Hvala dragom Bogu i bl. Ivanu.
Zagreb, 27. 11. 2014.Matija S.

Zahvala za pronalaženje sezonskog posla

Zahvaljujem našemu blaženiku Ivanu Merzu, kojega sam otkrio sasvim slučajno naletjevši na njegovu web stranicu. Od sredine 2013. g., molio sam mu se ja, moja majka, i postulator za nakanu moga zaposlenja i molitva je bila uslišana. Dobio sam posao na otoku Braču i radio cijelu sezonu 2014. g. kao voditelj nabave. Radno je mjesto bilo jako atraktivno, javilo se je strahovito puno ljudi, ali ja sam znao čim sa pročitao oglas, da je to radno mjesto stvoreno baš za mene, i vjerovao sam i vidio sebe da već tamo radim, i eto tako i bi, i prošlo je sve u najboljem redu. Sada sam opet u Virovitici, i molim se da tu pronađem trajno zaposlenje jer ulazim u 29. g. života, imam divnu djevojku, a pronalazak trajnog zaposlenja značio bi ostvarenje sna svakog mladog čovjeka: stvaranje obitelji. No vjerujem da će mi moj omiljeni blaženik opet nešto posredovati tamo gore, i da će sve doći na svoje mjesto. Također moram još dodati da molim tri devetnice mjesečno jer mi pružaju neopisivi mir, a i pobijedio sam uz molitvu i još puno toga: npr. ovisnost o alkoholu, depresiju, beznađe, strah od života, a vjera mi nikada nije bila jača. Hvala blaženiku za sve!
Virovitica, 3. 12. 2014. Tomo

Sve što sam molila bilo je uslišano

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu i dragom Isusu za svoje zdravlje i za milosti za koje sam molila. I te su mi milosti bile sve uslišane. Dapače, bilo je još bolje nego što sam očekivala. I dalje se utječem u zagovor Bl. Ivana Merza za cijelu moju obitelj. Bogu hvala i slava dragom Isusu dragoj Gospi i bratu Ivanu Merzu. Hvala im i slava im na svemu. Amen.
Švicarska, 8. 12. 2014 Ružica