Uslišanja i zahvale 2016.

Zahvala za dva puta dobiven posao i rođenje djeteta

Bila sam stalno zaposlena ali odlaskom poslodavca u mirovinu firma u kojoj sam radila je zatvorena i ja sam ostala bez posla. Dvije godine nisam radila. Tražeći izlaz iz nezaposlenosti slučajno sam naišla na zahvale bl. Ivanu Merzu i pomislila da bi možda moga i meni pomoći. Počela sam moliti devetnicu i nakon nekoliko dana dobila prvi posao. S obzirom na to da sam putovala na posao 40 km u jednom smjeru, počela sam moliti Blaženika da pronađem posao bliže kući i da bude bolje plaćen. Kroz mjesec dana dobila sam ponudu da počnem raditi u firmi nekoliko minuta udaljenoj od kuće; ponuđena mi je veća plaća i posao sam naravno prihvatila.

Uz ove imala sam i zdravstvene probleme. Šest godina sam se borila sa neplodnošću. Paralelno s molitvama za pronalazak posla molila sam i za rješavanje moga zdravstvenog problema. Uz pomoć molitve i medicinske struke kroz nekoliko mjeseci ostala sam trudna. Rodila sam zdravu i lijepu djevojčicu bez problema tokom trudnoće i poroda. Svakim pogledom na moju djevojčicu sjetim se da mi je po zagovoru bl. Ivana Merza uslišana svaka molitva te ću uvijek zahvaljivati Bogu i Blaženiku na tome. Sada molim za zdravlje moje obitelji i nemam sumnje da će mi i ova molitva biti uslišana.
2. 1. 2016.
Anita I.

Zahvala za dobiven posao za sina i kćerku

Župljanka sam župe bl. Ivana Merza u Španskom. Gledajući njegovu sliku na zidu i njegovu “mladost” pomislila sam da bi mi on mogao pomoći kod Gospodina da se i moja djeca pronađu posao koji će ih zadovoljiti. Počela sam moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu. Nakon četvrtog dana molitve devetnice bl. Ivanu Merzu točno se dogodilo za što sam molila. Sin i kćerka dobili su posao koji su željeli. Veoma sam zahvalna blaženiku i za zahvalu izmolila sam nakon toga devet devetnica. I svaki put na svetoj misi se zahvalim jer sam sigurna da je to po njegovoj pomoći. Molit ću se da se tom divnom blaženiku dogodi svetost koju sigurno zaslužuje.
Zagreb, 5. 1. 2016.
Milica Sparavalo

Dobila posao

Kako sam na posljednjoj godini fakulteta, počela sam slati molbe vezano za moju struku za stručno osposobljavanje. Poslala sam papire u bolnicu i prošlo je neko vrijeme kako sam poslala. Slala sam na više mjesta tako da sam skoro i zaboravila da sam slala papire za posao u bolnici. Kad me potom službenica iz bolnice nazvala i pitala jesam li zainteresirana još uvijek za posao, ja sam naravno odgovorila da jesam. Čekala sam skoro 1,5 mjesec da počnem raditi ali mi je odgovaralo jer sam time rješavala ispite na fakultetu. Naravno sve ovo se desilo zahvaljujući Bl. IVANU MERZU. Molila sam devetnice i eto uslišane su. Molim Ivana Merza da mi da snage da izvršavam svoje dužnosti i hvala mu na svemu tome.
2. 2. 2016.
Ana Marija P.

Finding a job

We would like to report a favor received through the intercession of Bl. Ivan Merz. My wife Mary Jane Cartesiano-Castro, 29y.o. a registered nurse from Liloan, Cebu just got hired today, Mar. 29, 2016, just a few days after her job interview and partical exams held before Holy Thursday. She lost her previus job from another hospital in Cebu last Mar. 16 after almost 7 years of servise due to labor dispute.

We came across the campaign for the canonization Of Bl. Ivan Merz last Sunday, Mar. 27, at SM Consolacion, Cebu where we dropped by to see the Papal Relics.

Thank you very much Bl. Ivan Merz for you help and preyers!

Thank you very much Lord Jesus, Mama Mary and Lord God!

Respectfull yours,
29.3.2016.                                                   Eduard Miguel Castro

Pronalaženje posla

Želimo izvijestiti o primljenoj milosti po zagovoru bl. Ivan Merz. Moja žena Mary Jane Cartesiano-Castro, 29 god. registrirana medicinska sestra iz Liloana, Cebu upravo se danas zaposlila, 29. ožujka 2016., samo nekoliko dana nakon razgovora za posao i parcijalnih ispita održanih prije Velikog četvrtka. Izgubila je svoj prethodni posao u drugoj bolnici u Cebuu 16. ožujka nakon gotovo 7 godina službe zbog radnog spora.

Naišli smo na kampanju za kanonizaciju Bl. Ivan Merz prošle nedjelje, 27. ožujka, u SM Consolacion, Cebu gdje smo svratili vidjeti papinske relikvije.

Hvala puno Bl. Ivanu Merzu na pomoći i molitvama!

Velika hvala Gospodine Isuse, Majko Marija i Gospodine Bože!

S poštovanjem,

29.3.2016.                                               Eduard Miguel Castro

 

Nakon ustrajne molitve i posjećivanja groba Blaženika pronašao stalan posao

Želim posvjedočiti za milosti koju sam primio po zagovoru Blaženoga Ivana Merza. Kao student često sam odlazio na svete mise i ispovijed u baziliku Srca Isusova u Palmotićevu ulicu i pohodio grob blaženika. Poslije povratka iz BiH 1980. godine gdje sam jedno vrijeme radio poslije diplome, zapošljavam se u Hrvatskim željeznicama i kako je Palmotićeva ulica u blizini nastavljam posjećivati Baziliku. Vremenom sam počeo proučavati život blaženika i otkrio neobične podudarnosti što me je još više ojačalo u štovanju bl. Ivana Merza. Njegov otac i moj otac službovali na željeznici u Prijedoru i Banja Luci što upućuje da smo se kao mali kretali po istim mjestima. Maturirali smo u istoj Realnoj gimnaziji u Banjoj Luci: bl. Ivan Merz 1914., a ja 1970. Završio sam Prometni fakultet i kao inženjer radio u struci u raznim službama sve do 2001. g. kada sam na nepravedan način izgubio posao.

Preporučivši se u zagovor Blaženika dobivam privremeni posao u Željezničkoj tehničkoj školi u Palmotićevoj ulici, svega 200 m od Bazilike. Ovaj posao je bio zamjena za porodiljski dopust jedne kolegice. Za Uskrs 2005. nakon povratka kolegice s porodiljskog, ponovo ostajem bez posla. U tom periodu često odlazim na grob Blaženika na molitvu. Nakon jedne molitve primijetim ispred groba Blaženika kako stoji i moli se poznati mi čovjek. Bio je to jedan od suradnika Postulature. Nakon kraćega razgovora ispred Bazilike i telefonskog razgovora upućuje me u jednu Ustanovu gdje je pretpostavio da ima slobodno radno mjesto za mene prema mojim kvalifikacijama i radnim iskustvom. Isti dan odlazim na razgovor i nakon birokratske procedure 24. 10. 2005. dobivam stalno zaposlenje u istoj Ustanovi gdje sam i dan danas zaposlen i sretno očekujem umirovljenje ove godine. Zahvaljujući ovoj milosti blaženog Ivana Merza moja djeca su uspješno završila svoje školovanje i osnovala svoje obitelji, a ja sam uspio sačuvati svoju obitelj. Ovime javno zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za njegov zagovor i udijeljenu mi milost
Zagreb, 30. 3. 2016.
Ponovilo se čudo ukradenog i pronađenog novčanika

U petak 18. ožujka 2016. u Zagrebu ponovilo se identično čudo ukradenog i pronađenog novčanika koje se prvi puta dogodilo prije 16 godina – 2000. g. Ovaj puta u igri je bio nitko drugi nego sam postulator bl. Ivana Merza! Evo njegove izjave i zahvalnice.

U našem isusovačkom Kolegiju u Zagrebu gdje stanujem, 18. ožujka 2016. g. dva dana prije Cvjetnice, dogodila se provala u prijepodnevnim satima. Iz moje sobe oko 11 sati lopov je ukrao novčanik sa svim dokumentima. Stvar je bila tim dramatičniji što sam sutradan trebao putovati autom malo dalje izvan Zagreba na jednu župu na ispomoć u Velikom tjednu a sada ostadoh bez svih dokumenata te je moj put bio doveden u pitanje obzirom da sam u novčaniku osim drugih dokumenata imao i vozačku i prometnu itd. Nije mi preostalo drugo nego sam se odmah uputio na policiju i prijavio sam krađu.

Vraćajući se s policije sjetio sam se jedne zahvalnice bl. I. Merzu od prije 16 godina kada je jednoj ženi isto tako bio ukraden novčanik s dokumentima. Kako je bila velika štovateljica bl. Ivana Merza počela mu se odmah intenzivno moliti i sutradan je novčanik pronađen u obližnjoj kanti za smeće sa svim dokumentima! (Vidi o tome zahvalnicu koja već 16 godina stoji na ovoj web adresi:
http://ivanmerz.hr/staro/uslisanja/?str=uslisanja_2000 )

To mi je dalo poticaj i ohrabrenje te sam i ja počeo odmah zazivati bl. Ivana da mi pomogne; ako je pomogao onoj štovateljici prije 16 godina onda može pomoći i svome postulatoru koji već tako dugo radi za njega. I stvarno, pomogao je i to još istoga dana. Evo kako:

Sav potišten, umoran i pod stresom vratio sam se iz policije u stan, nešto pojeo i potom prilegao da se malo odmorim jer sam bio još uvijek sav u šoku. U 16 sati zvoni mi mobitel. Zove me jedan čovjek i pita jesam li ja taj i taj i da li sam nešto izgubio. Ja mu odgovorih da nisam ništa izgubio nego mi je ukraden novčanik danas prije podne. On potom reče: „Ja skupljam boce po kontejnerima i ovdje kod trgovine Konzuma (to je nedaleko našega Kolegija) slučajno sam našao u kontejneru bačen vaš novčanik. U njemu sam našao vaš broj mobitela pa Vam evo javljam da možete doći tu pred Konzum da vam predam novčanik.“ Odmah sam naravno pohrlio, našao čovjeka s mojim novčanikom, najsrdačniju mu zahvalio i adekvatno ga nagradio. Naravno u novčaniku nije bilo ništa novca, ali sreća u nesreći svi se dokumenti, baš svi, bili na mjestu. Pravo čudo! Odmah mi je bilo jasno: bl. Merz je intervenirao i u mome slučaju i to odmah isti dan! Blaženi Ivane, hvala ti na ovoj čudesnoj pomoći.
Zagreb, 18. 3. 2016.p. Božidar Nagy, SJ, postulator

Medicinska sestra na Filipinima dobila opet posao u struci

Želimo Vas obavijestiti o milosti koju smo primili po zagovoru bl. Ivana Merza. Moja supruga Mary Jane Cartesiano Castro 29 god. medicinska sestra izgubila je posao 16. ožujka 2016. nakon sedam godina rada u bolnici u Cebu na Filipinima. Nakon molitve bl. Ivanu Merzu za kojega smo prvi puta doznali 27. ožujka kroz organizirano promicanje njegova štovanja u vidu njegove kanonizacije u crkvi Sv. Marije od Utjehe u Cebu, ona je ponovno dobila posao. Puno ti hvala bl. Ivane Merzu za tvoju pomoć i tvoj zagovor!
Cebu, Filipini 29. 3. 2016.Eduardo Miguel Castro

Pomoć u bolesti i učvršćenje u nadi i vjeri u daljnju pomoć

Želim posvjedočiti da sam molila devetnicu Blaženiku za ozdravljenje kćerke i dao mi je milost svoju da osjetim da je sa mnom u molitvama gospodinu Bogu. Dao mi je snagu da se mogu nadati ozdravljenju, da se sve više molim da ne pokleknem u nadanju. Posložio mi je situacije i omogućio mi je priliku da na zadnji dan devetnice mogu otići u Baziliku Srca Isusova u Zagrebu. Nalazi poslije operacije su dobri i ja vjerujem u njegov zagovor kod gospodina Boga i njemu se i nadalje molim za sve i nadam se uslišanju. Hvala ti Blaženiče Ivane što postojiš i što sam osjetila tvoju ljubav i milosrđe.
Đakovo, 6. 4. 2016. Mara S.

Dobio posao i počeo raditi na Blaženikov spomendan

Hvala od srca bl. Ivanu Merzu koji mi je uslišao žarku želju da se zaposlim,ali i pomogao da shvatim sto to znači biti zreli kršćanin danas i kako se treba predati u ruke Isusa kad nam je najteže ! Uz to simbolika iz koje osjećam da me Ivan pratio i zagovarao kod Gospodina je i ta da počinjem s poslom na 10. svibnja. Baš kada je blaženi Ivan umro. Uvijek do neba zahvalan dragom bratu Ivanu koji me je uslišao.
Prugovo, Dal. Zagora, 4. 5. 2016. Ante, 25 god.

Prodan stan u najkraćem vremenu i pronađena izgubljena stvar

Živimo već dugo vremena u inozemstvu, ali svake godine dolazimo u domovinu na praznike. Prošle godine odlučili smo prodati naš stan u Zagrebu koji nam više nije bio potreban. Naša rodbina kao i naši poznanici u Zagrebu, govorili su nam da je to gotovo nemoguće pokraj toliko bogate ponude stanova kojih ima na tržištu. A onda se dogodilo nešto neočekivano. Prošle godine prigodom boravka u domovini kad smo posjetili našu rodbinu u Zadru čuli smo po prvi puta za Blaženoga Ivana Merza i kako mu se može moliti devetnica da se postigne milost po njegovu zagovoru kao što je dobio jedan naš rođak. To saznanje o bl. Ivanu Merzu dalo nam je poticaj da i mi postanemo njegovi štovatelji. Naš prvi korak je bio da smo posjetili njegov grob u bazilici Srca Isusova u Zagrebu prije našega prošlogodišnjeg odlaska iz Hrvatske. Nakon povratka iz Hrvatske u SAD, moja supruga i ja započeli smo moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu da nam pomogne za prodaju stana. Svaki mjesec izmolili smo u tu nakanu po jednu devetnicu i tako kroz pet mjeseci. Vratili smo se u proljeće ove godine ponovo u Hrvatsku s namjerom da riješimo prodaju stana te smo odmah dali oglas preko agencije. Naša rodbina nam je rekla da se grdno varamo ako mislimo da ćemo tako brzo prodati stan. Međutim ipak se to dogodilo i to po zagovoru našega bl. I. Merza. Već prvoga tjedna našeg boravka u Zagrebu stan smo prodali na jedan neočekivano brz i blagoslovljen način, te na veliko naše zadovoljstvo i zadovoljstvo mladoga čovjeka koji ga je kupio. Predstavnica agencije koja nam je pomagala u prodaji stana izjavila je da još nije u svojoj praksi imala takav slučaj da je netko tako brzo prodao stan i još k tome za traženu početnu cijenu.

Moć i zagovor Blaženog Ivana Merza je neograničena i neopisiva pa mu ovim putem javno zahvaljujemo. Ujedno zahvaljujemo našem Blaženiku za pomoć u pronalaženju jedne vrijedne i drage nam izgubljene stvari. Mi mu ostajemo i dalje vjerni molitelji s velikom zahvalnošću.
10. 5. 2016. Z. i K. S., SAD

Hvala ti, Blaženi Ivane, na uslišanoj molitvi. (Priložen dar za Postulaturu).
Vrlika, 17. 5. 2016. Z. Đ.

Zahvala za izvršenje fakultetskih obaveza

Želim zahvaliti našem blaženiku Ivanu Merzu što mi je i ove akademske godine udijelio snage i upornosti za rješavanje fakultetskih obveza. Hvala ti, Ivane!
Varaždin, 27.9.2016.                                                                K. J.

Pomoć Blaženika u izradi doktorata i zaposlenju

Upisala sam doktorski studij 2009. godine izvan Hrvatske što je uz svakodnevne obveze žene i majke troje djece od kojih je najmlađe rođeno 2006. godine i uz posao asistenta na sveučilištu, zahtijevalo posebne napore. Sličica i molitva bl. Ivanu Merzu stajala je između moje tipkovnice i monitora i svaki put kad sam kretala raditi na doktorskom radu, molila sam ga za pomoć. Zašto? Zato što osjećam duhovnu povezanost s njim, ali i zato što znam da razumije moje muke po doktoratu jer je i sam doktorirao. Doktorat, naime, zahtjeva posebne mentalne i psihičke napore koje su poznate svima koji su doktorirali.  Osim toga, nisu svi oduševljeni tuđim uspjesima. Znam da mi je bl. Ivan Merz pomogao! Svaki put kad sam došla u neku krizu, znanstvenu ili osobnu vezanu uz završetak doktorata, on je bio tu da me pogura, da mi pomogne i da me utješi. Prvo čudo bilo je da sam doktorirala već  2011. godine. Prosječno vrijeme izrade doktorata je 5 godina, a ja sam ga završila za 2 godine.

Doktorant ne može biti promoviran doktorantom nego je trebalo objaviti znanstvene članke u svjetskim časopisima. I to je išlo neobično glatko uz svakodnevnu pomoć mog banjalučanina blaženika, tako da sam promovirana u doktora znanosti već  2012. u ožujku. Usporedbe radi,  kolege su na istom studiju radili na znanstvenim člancima po 5 godina da uspiju objaviti minimalne uvjete od 2 znanstvena članka pa da ih se promovira u doktore znanosti.

Tek onda sam mogla krenuti u postupak priznavanja znanstvenog zvanja docenta u našoj zemlji što je također išlo glatko tako da sam 2013. godine od prve izabrana u docenta (mnogi docenti pokušavaju po dvije godine dobiti rješenje o znanstvenom zvanju). Hvala ti bl. Ivane Merze!

Ali to nije sve.  Odmah sam dobila dobro plaćen posao na neodređeno na sveučilištu zahvaljujući zvanju docenta i to netom prije negoli su se promijenili uvjeti o znanstveno-nastavnom napredovanju. Kolege koji su doktorirali samo nekoliko mjeseci nakon mene nisu mogli ići u izbor docenta nego su ih čekale četiri mukotrpne godine poslijedoktorske pozicije višeg asistenta uz puno manju plaću i uz neizvjestan ishod u svezi zapošljavanja!

Ukratko, izgleda kao da sam se provukla ‘kroz iglene uši’… Provukla? Ne, pošteno sam sve odradila, ali odgovorno tvrdim da bez nadnaravne pomoći bl. Ivana Merza to ne bi bilo realno moguće i danas ne bih bila ovdje gdje sam danas.  Hvala ti bl. Ivane što si me pratio i pratiš me  i  dalje!
Zadar, 11. 10. 2016.                                                                         H. P.

Zahvala s Filipina za pomoć u završetku studija

Good day!

This is Kim Cameo C. Patawaran. I would like to thank Blessed Ivan Merz. I almost prayed the prayer intented to him everytime I started and finished my exam. And thank God and he heard my prayer and through the help of Blessed Ivan Merz. Thank you very much! I am now a licensed electronics engineer. I could not even believe. Thank you. Wish granted.

I hope you could still help me as i face the challenges of my life and may you also help others.  In behalf of my parents we are very thankful to all of you and to Bl Ivan Merz.
Filipini, 21. 10. 2016.                                    Kim Cameo C. Patawaran

Dobar dan!

Ovo je Kim Cameo C. Patawaran. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu. Gotovo sam uvijek izmolio molitvu upućenu njemu svaki put kad bih započeo i završio ispit. I hvala Bogu, uslišao je moju molitvu  uz pomoć bl. Ivana Merza. Hvala vam puno! Sada sam ovlašteni inženjer elektronike. Nisam mogao ni vjerovati. Hvala vam. Želja ispunjena.

Nadam se da mi još uvijek možete pomoći dok se suočavam s izazovima života, također pomozite i drugima. U ime mojih roditelja zahvaljujemo svima vama i bl. Ivanu Merzu.

Filipini, 21. 10. 2016.                                    Kim Cameo C. Patawaran

Pomoć u svim životnim situacijama

Još jednom koristim priliku da na ovom mjestu zahvalim našem dragom Ivanu za brojne uslišane molitve, za brojne znakove svoje prisutnosti i pomoći kada je bilo potrebno. Uz sve manje više uobičajene probleme koje mladi ljudi i obitelji danas imaju, financijske probleme, bračne razmirice i nemire svakakvih vrsta, moram priznati da ni moja iskustva nisu bila daleko od prosjeka.

Unatoč svim problemima, svakodnevna molitva našem Ivanu pomogla mi je da iz svake nevolje izađem jači, iz svake tuge sretniji.
Zahvaljujem Ivanu što mi je otvorio oči i dao snagu da budem bolji čovjek, suprug i otac! Nedavno smo supruga i ja dobili drugo dijete, krasnu djevojčicu. Supruzi se napokon otvorilo radno mjesto nakon nekoliko godina traženja, posložile su nam se neke životne kockice i u svemu tome vidim samo pomoć od gore, od našeg Ivana!
Vječno zahvalan
Osijek, 24. 10. 2016.                                            Bruno Sanseović

Dan nakon završene devetnice molitva uslišana: pronašli stan

Čitam svjedočanstva i zahvale Ivanu Merzu i upućujem vam i svoju zahvalu za uslišanu molitvu. Molila sam devetnicu Ivanu Merzu i jučer je završila. Danas je molitva uslišana. Molila sam da muž pronađe stan i da poslije tri godine odvojenog života konačno opet živimo zajedno muž, sin i ja. Hvala dragom Bogu i bl Ivanu.
22.11. 2016. Valerija

Zahvala za sretan povratak s dalekog putovanja

Po drugi put mi je uslišana molitva po zagovoru blaženoga Ivana Merza, da se muž živ i zdrav vratio sa dalekoga poslovnog putovanja.
30.11. 2016. Anđelka Bosankić

Pomoć u zadobivanju duševnog mira

Ubrzo nakon što sam u travnju 2016. godine odlučila svakodnevno ići na sv. misu i sv. pričest počele su mi se događati smetnje u molitvi, najprije kroz nedostatak zraka kada sam u crkvi, pa mučnine prije sv. pričesti, a onda su se sredinom svibnja očitovale i demonološke reakcije. Stoga sam kroz dva tjedna svim srcem molila da dođem nekom svećeniku ili nekoj zajednici u ruke kako bi me nekamo usmjerili i pomogli u toj situaciji. Tih sam dana iznimno otišla u baziliku Srca Isusova na misu i ispovijed. Na papiru sam imala neveliku pripremu, no u ispovjedaonici mi je došlo da ispovjedim jednu stvar koja nije bila zapisala na papir: prezir prema pobožnosti Ivana Merza, koji sam osjetila dok sam čitala neke njegove misli kada mi je, koju godinu ranije, u ruke došla knjižica s njegovom devetnicom. A i općenito nisam bila osoba koja je njegovala svetačku pobožnost. Kada sam ispovjedila taj prezir, počela sam plakati. Nakon pričesti plakala sam još jače, a pogotovo jače kada je svećenik prije završenog blagoslova rekao da je 10. u mjesecu lipnju pa ćemo svi zajedno na grobu Ivana Merza izmoliti pobožnosti. Bile su to zapravo moje suze pokajanja. Odlučila sam tada Ivana Merza prihvatiti za svoga zaštitnika. Sljedećih dana bl. Ivan Merz mi je pomogao da sam potpuno izišla iz toga negativnog duševnog stanja koje me je dosta dugo mučilo.

Blaženi Ivan Marz nastavio me je pratiti i dalje. Prije polaska na spavanje u noći 23. rujna 2016. vidjela sam vojnika koji čuva stražu na vratima moje sobe. Iako je izgledao savršeno smireno i pouzdano, prestrašila sam se toga da sam uopće išta nevidljivo vidjela! Odmah sam rekli sestri da sam vidjela vojnika s bosanskim fesom na glavi i zaključila sam da je to možda netko od naših predaka, iako nemamo konkretan dokaz da su nam preci iz Bosne. No opet, zbog izgleda puške, sumnjala sam u to da je riječ o tako dalekim precima, izgledala mi je kao da ne može biti starija od kraja 19. stoljeća. Dva dana kasnije na facebooku sam potražila stranicu Bl. Ivana Merza i kad sam gledala fotografije, šokirala me fotografija iz njegovih vojničkih dana, s fesom na glavi!!! Bila sam ganuta do suza, ali s osjećajima zahvalnosti Bogu, koji me je posredstvom svoga blaženika utješio u vrijeme kada mi je to bilo tako potrebno. 🙂  Bog hvala i slava! 🙂
6.12. 2016. M. Rizvić

Zahvala za sve milosti tijekom protekle godine

Želim se ponovo za kraj ove godine zahvaliti Bl. Ivanu Merzu na svemu što čini za mene. U ovoj 2016. godini uspješno sam magistrirala uz pomoć blaženika, ali mi je također i u drugim stvarima  jako pomogao. Uvijek je uz mene i moju obitelj. Uvijek ću mu biti zahvalna što je baš on moj zaštitnik. HVALA TI BRATE IVANE ZA SVE!!
30.12. 2016. Anamaria Palić

Bl. Merz pomogao u kriznoj situaciji i omogućio završetak doktorata

Ukratko ću vam iznijeti svoje iskustvo, odnosno uslišanje molitve po zagovoru bl. Ivana Merza, na slavu Božju i na čast bl. Ivana!

Bl. Ivanu Merzu sam se povremeno molio još od mladosti, nikad s osobitom nakanom, nego općenito u svakodnevnoj molitvi bih ga pozivao za zagovor i molitvu zajedno sa mnom. Tijekom vremena prestao sam se moliti na taj način. Kako se život mijenjao, tako su se i moje molitve mijenjale i sigurno je prošlo dosta godina od kada sam se molio bl. Ivanu, moglo bi se reći da sam zaboravio na tog blaženika. Međutim, prije pola godine bio sam na službenom putu. Dok sam se vozio autocestom misli su mi bile preopterećene raznim problemima s kojima se nosim, prvenstveno vezanim uz moj posao i znanost kojom se bavim. Naime, bavim se znanstvenim radom i u istraživanje za moj doktorat uložio sam 6 godina svog života, gomilu novca i svog vremena. Žrtvovao sam se i sam, ali i čitava moja obitelj. Nakon 6 godina ulaganja u istraživanje i godina mukotrpnog rada našao sam se pred zidom. Moj rad nije bio ni blizu završenog, pritišću me rokovi, a financijska potraživanja za nastavak istog su bila za moj džep ogromna. Iscrpljen sam bio i fizički i psihički i financijski i zbilja nisam znao kako dalje, a jako bi mi žao bilo da višegodišnji trud i žrtva mene i čitave moje obitelji propadne. Ali činilo se da smo došli do mrtve točke i cijelim putem te su me misli progonile.

U to vrijeme, upalio sam radio u automobilu (mislim HKR) i na radiju je bila emisija o bl. Ivanu Merzu. Govorilo se o njegovom životu, o njegovom znanstvenom radu, o njegovoj disertaciji koja je do dana današnjeg priznato djelo iz područja književnosti, govorilo se o uslišanjima molitava koje su po bl. Ivanu uslišane ljudima koji su tražili posao, studentima koji su polagali ispite… U toj priči s radija i primjerima iz života bl. Ivana i njegovog znanstvenog rada prepoznao sam sebe, odnosno probleme na koje sam nailazim. Nije me trebalo nagovarati, ponovno se u meni probudila volja za molitvom na nakanu bl. Ivanu Merzu te sam u putu izmolio prvi dan trodnevnice bl. Ivanu. Isto sam nastavio narednih dana, a po povratku kući desilo se nešto čudesno.

Doslovce, na prva vrata na koja sam pokucao – otvorilo se! Nisam čak previše ni objašnjavao što, kako, ni zašto mi treba. Moj nadređeni me praktično sam pitao što mi treba i bez puno pitanja odobrio mi nabavku potrebnih materijala za nastavak mog istraživanja i to u trenutku koji niti je bio povoljan, niti praktičan, niti vjerojatan. Nevjerojatno! Možda se to slučajnom promatraču čini kao ništa posebno, ali meni koji znam o kakvoj situaciji je riječ iznutra i u kojem trenutku se i kako to dogodilo potpuno je jasno da je to što se odigralo skoro jednako dobitku na lotu! A sve se dogodilo jedan dan nakon završene trodnevnice bl. Ivanu. Zbog okolnosti, stanja i trenutka ovog događaja meni je potpuno jasno da je ovdje bila riječ o izvanrednoj Božjoj intervenciji, a svoje svjedočanstvo iznosim na čast bl. Ivanu i na promicanje slave Božje.
31.12. 2016. R.

ZAHVALNICE OSTAVLJENE NA GROBU BL. IVANA MERZA u prvim mjesecima 2016.

Dragi Ivane! Zahvaljujem Ti na pomoći za D. koji je diplomirao. Hvala Isusu našem prijatelju i tebi Veliki prijatelju koji si pomogao svojim zagovorom.
Antonela

Blaženi Ivane, hvala Ti što sam položila ispit. Izmoli mi milost da sretno obranim završni rad.
Božena

Hvala ti bl. Ivane što si čuo moj vapaj i zagovorio se kod Isusa da mi usliše molitvu. Hvala Ti jer je moja molitva uslišena. Ja sam zdrava! Budi uvijek uz moju djecu, moju obitelj i mene. Ti si moje svjetlo moj blaženi prijatelju! Hvala prijatelju moj!
Ivana

Hvala Ti! – E. Š.

Mili blaženi Ivane Merzu, hvala Ti na blagoslovu za dobroga momka M. Molim Te da s njime napredujem malo po malo u zajedničkom hodu prema Bogu i bližnjemu u punoj slobodi, čvrsti na svome putu, a blagi prema svima koje susrećemo i blagi između sebe. Hvala ti!
Željka