Uslišanja i zahvale 2017.

Ozdravila od Chronove bolesti

Preko interneta sam upoznala bl.Ivana Merza.Počela sam moliti devetnice za djevojku koja je bolovala od Chronove bolesti. Mjesec dana poslije nalazi su pokazali da je sve u  redu. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na uslišanoj molitvi po njegovom zagovoru. I na drugim milostima dobivenim njegovim zagovorom.
Sonja P.
1.1.2017

 

Zahvala za brojne milosti i za zaštitu djece

Blaženi Ivane Merzu, velika Ti hvala za sve milosti što smo po Tvojem zagovoru od Presvetog Srca Isusova primili moja obitelj i ja. Milosti su mnogobrojne, počevši od mojih studentskih dana pa evo do danas kada su moja draga djeca također studenti koja se često u svojim mladenačkim potrebama svim srcem stavljaju pod Tvoju zaštitu i utječu Tvojem zagovoru. Posebno Ti hvala za moju kćer koja je po tvojem zagovoru položila zahtjevne ispite s odličnim uspjehom te tako upisala željeni smjer na diplomskom studiju.
Ljiljana Franić
8.1.2017.

 

Po zagovoru Blaženika riješeni financijski problemi

Ponovno se javljam sa jednim svjedočanstvom, iako će izgledati kao izvještaj knjigovodstva, ipak mislim da Vam ga trebam proslijediti. Kao kršćanka sam naučena da se Bogu možemo obratiti u svakoj potrebi, a i sama sam to preporučila drugima, ali ipak moja zemaljska pamet nije se uključivala u molitvu kada je bilo riječi o ekonomiji i raznim oblicima financija. Tako da sam se teško odlučila moliti dragom Bogu, a preko devetnice bl. Ivana Merza za isplatu ostali plaća. Kako je moj strah rastao da neću uopće uspjeti naplatiti plaće, ipak sam došla do točke da po tko zna koji put pitam „Isuse što sad“? i ovaj put odgovor je bio Isusov ozbiljan pogled sa blagim smiješkom, u taj tren upalila mi se lampica pa da, devetnica Ivanu Merzu.

Na jednom predavanju čula sam da se napose preporučuje nezaposlenima, a ja sam bila Prezapolsena samo što nisam znala kako natjerati poslodavca da mi isplati plaće. Od trenutka kad sam počela moliti devetnicu, smogla sam snage da dam otkaz i prepustim dragom Bogu da On sredi isplatu plaća na svoj način. Prepustila sam se na Božju volju, pa što bude. To je kao da skočite iz aviona, sa padobranom (iako nisam nikada skakala sa padobranom) ali prepustite Isusu da On povuče ručicu padobrana kad On misli da je to najbolje. I dok sam tako lebdila počela sam devetnice. Prvu u nizu počela sam moliti  12. 10. 2016. i čim bih jednu završila sutradan bih počela drugu. I tako sam izmolila devet evetnica i završila ih 8. 1. 2017., dakle prije dva dana.

Međutim kako sam devetnice molila tako je za vrijeme svake devetnice bila isplaćena po jedna plaća! Zatim me je na dan sv. Martina Bog zaštitio plaštom tako da mi je prijateljica dala telefonski broj odvjetnice koja će mi pomoći da naplatim plaće na drugom radnom mjestu. U zadnjim devetnicama Isus me je prosvijetlio za moj posao u budućnosti, (jer se planiram osamostaliti). Iako sam bila u stranoj zemlji koja je bogatija i uređenija od Hrvatske bez Isusove pomoći nisam puno uspjela. Na kraju računa je ispalo da je Isus ekonomist (i to kakav) i veoma praktičan. Hvala Isusu i dragom Bogu za svu pomoć. Zašto je ta pomoć došla preko bl. Ivana Merza ne znam, a i ne shvaćam, ali ću se i dalje koristiti tom Božjom praktičnošću, pa ćemo vidjeti kad jednom dođem u Njegov zagrljaj valjda će mi tada sve objasniti, a do tada ću ovako uživati u Božjoj blizini.
Slavica Zebo
10.1. 2017.

 

Blaženi Merz dao smisao službenom putu

Nakon što sam 10. ožujka prvi puta u svome životu posjetio Župu bl. Ivana Merza u naselju Špansko u Zagrebu, te prenoćio u njegovu centru u naselju Srebrnjak, te pri tom slijedećeg dana hodočastio i na njegov grob u Baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj ulici preporučivši mu se u molitve, nedugo nakon toga, točnije poslije samo šest dana, 16. ožujka dobio sam službeni poziv da idem ponovno na put u Zagreb, i to već slijedećeg dana 17. ožujka, rano ujutro.

Isprva sam bio jako iznenađen što sam tako neplanirano i iznenadno dobio poziv da idem na službeni put u Zagreb i nisam u tome vidio nikakav smisao, naravno, osim onog poslovnog koji mi nije ispunjao srce i dušu. Svojim radnim kolegama sam također rekao da mi se baš i ne ide u Zagreb i da najradije ne bih išao kad ne bih morao obzirom da sam već prošli petak bio u Zagrebu. Ali za nekoliko trenutaka mi je sve postalo jasno. Blaženi Ivan je dao smisao ovome mojem neočekivanom ponovnom putu u Zagreb pozvavši me iznova k sebi na svoj grob u Baziliku srca Isusova. To mi je dalo snagu da izdržim sve napore koji su me na putu snašli. Ovaj moj službeni put pretvorio se zapravo u hodočašće na grob bl. Ivana i na taj je način dobio svoj pravi smisao, a sve ostalo „ono službeno“ postalo je „sporedno“ odnosno „manje važno“. Hvala ti, blaženi Ivane, što daješ smisao mome životu i vodiš me k Kristu.
Krešimir Jakumetović
Osijek, 19 .3. 2017

 

Blaženi Ivan pratio i pomagao u dovršenju studija

Imam potrebu javno se zahvaliti bl. Ivanu Merzu, za njegov moćni zagovor kod presvetog Trojstva. Isprosio mi je osobitu milost uspješnog završetka petogodišnjeg studija francuskog jezika i književnosti koji sam upisala bez ikakvog prethodnog jezičnog iskustva i završila s najboljim uspjehom u rekordnom roku. Potom mi je svojim molitvama pomogao u zvanju asistentice na predavanju nekoliko bitnih kolegija studentima diplomskog studija i dobivanju stipendije francuske vlade za znanstveno-istraživačku praksu unutar poslijediplomskog studija, za nastavak i dopunu njegove disertacije o utjecaju liturgije na francuske pisce. Naposljetku, na obrani svoje disertacije tako živo sam osjećala Merzovu duhovnu pratnju da zaista imam osjećaj kako je on cijelo vrijeme pratio moj hod, kako u znanosti, tako i u razlučivanju poziva. Stoga bih svima, i od srca, preporučila da se rado utječu njemu u svim potrebama, jer njegovo zauzimanje može puno kod Boga!
Dr. sc. Marija Lebedina
Zadar, 27. 3. 2017.

 

Bl. Merz spriječio operaciju

Ovim putem se zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za ozdravljenje.

Imala sam dugo vremena kvržicu na vratu, koja me jako boljela. Doktor je nakon pregleda rekao da je potrebna operacija. Ustrajna u nadi da će mi bl. Ivan Merz pomoći započela sam moliti devetnicu i odlaziti svaki dan moliti se pred kip bl. Ivana Merza. Tri dana prije operacije kvržica je nestala, te nisam morala ići na operaciju. Zahvaljujem bl. Merzu za uslišanu molbu. Neka bl. Ivan Merz i dalje štiti moju obitelj.
Barica Šušković
6.5.2017.

 

Pomoć u polaganju stručnog ispita i upisa na fakultet

Želim posvjedočiti da sam uz molitvu blaženom Ivanu Merzu uspješno položila stručni ispit. Također želim spomenuti da prilikom upisa na sveučilište, pomalo skeptična da neću imati velike šanse, ipak predala sam sve Bogu, i molila devetnicu Ivanu Merzu, uspješno se upisala. Hvala ti blaženi Ivane za posredovanje i zagovor kod dobroga Boga. Hvala ti Orle Kristov, što si nam pokazao put k Suncu!
Sanja
Drvar, 17. 5. 2017.

 

Zahvala za pomoć u obitelji

Molila sam devetnicu Blaženiku Ivanu Merzu za egzistenciju moje obitelji. Bl. Ivan je uslišao moje molitve. Uvijek ću moliti molitve Ivanu Merzu za sve svoje potrebe,  i zahvaljivati mu na uslišanju; on je uzor mog života. Hvala ti orle Kristov što si mi pokazao put k suncu!
Kristina  S.
Otočac, Ličko-Senjska županija, 30. 8. 2017.

 

Pomoć u polaganju fakultetskih ispita i za redovan upis u nove akademske godine 

Htjela bih posvjedočiti kako su uslišane moje molitve po zagovoru blaženog Ivana Merza dvije godine zaredom. U naizgled bezizlaznim i kompliciranim situacijama na fakultetu na kraju akademske godine, oba puta uspješno sam položila preostale ispite i redovno upisala iduću godinu prethodno moleći  devetnicu blaženom Ivanu Merzu.
Ana Bašić
18.9.2017.

 

Dobio posao u idealnim uvjetima, položio težak ispit i napredovao u duhovnom životu

Ove godine sam upoznao lik i djelo blaženog Ivana i uz njega mnogo napredovao u životu. Po njegovom zagovoru dobio sam posao s idealnim uvjetima za studenta, položio sam težak ispit na fakultetu i napredovao u duhovnom životu kroz čitanje Biblije, molitvu krunice i predanja Srcu Isusovu. Član sam Molitvene zajednice svetog Josipa, a blaženog Ivana smo izabrali kao suzaštitnika zajednice. To je muška molitvena zajednica koja broji na tjednim susretima između 10-20 članova. Svaki dan je barem jedan član na sv. misi i prikazuje zajednicu i barem jedan posti ili čini djelo milosrđa. Tako da i danas se nastavlja: žrtva-euharistija-apostolat. Zahvaljujem bl. Ivanu za sve milosti koje sam do sada od njega primio.
Kristian Pavlić, student
Sesvetski Kraljevac,  19. 10. 2017.

 

Zahvala za mnoge primljene milosti

Hvala ti od Srca bl. Ivane Merzu. Želim da se zahvalim od srca bl. Ivanu Merzu i dragom Isusu na uslišanim molitvama zagovorom bl. Ivana Merza sto je svojim zagovorom isprosio milost kod dragog Isusa. Uslišane su mnoge moje molitve po zagovoru bl. Ivana Merza. Hvala mu što je uslišao moje molitve za zdravlje, što je bilo sve uredu sa zdravljem i što je bilo sve dobro. Uvijek me svojim moćnin zagovorom zagovarao kod Isusa Boga našega. Učvrsti nas u našoj vjeri. Hvala ti bl. Ivane Merzu na svemu.
Zahvalna od srca Ružica.
Švicarska, 24. 10. 2017.

 

Zahvala za bolji posao po zagovoru bl. Ivana Merza

Godine 2017. godine u travnju otputovala sam u Rim s grupom sveučilišnih profesora iz Zadra. Pet dana veličanstvenog Rima i druženja sa velečasnim Božidarom Nagyjom ostavilo je doživotni pečat na mom ovozemaljskom životu. Tada sam prvi puta čula za blaženog Ivana Merza. U jednom trenutku je pater Božidar rekao da su poznata njegova uslišanja posebno kada se ljudi mole za posao. Te sam se rečenice sjetila mjesec dana nakon povratka iz Rima. Naime, to lijepo i nezaboravno putovanje je završilo i ja sam se vratila u svoj Zadar na staro radno mjesto.  Međutim, što god sam htjela organizirati, bila sam opstruirana i onemogućena. Po prvi puta sam počela posustajati i gubiti nadu da će biti bolje. U misli su mi došle riječi patra Božidara o molitvama blaženom Ivanu Merzu. Svake večeri, prije sna, molila bih molitvu sa 110. stranice Vodiča „Rim i Vatikan“ kojeg je napisao pater Nagy. Uz to sam se svojim riječima  duboko molila blaženom Ivanu Merzu. Nisam imala konkretnu želju, samo da mi da priliku da nešto dobro učinim. Nakon tri mjeseca molitve ravnatelj bolnice mi je ponudio posao glavne medicinske sestre Opće bolnice Zadar!!! Bila sam u šoku!! Danas sam glavna medicinska sestra i pomoćnik ravnatelja za sestrinska pitanja. Zahvaljujem bl. Merzu za ovu veliku milost. I danas se molim blaženom Ivanu Merzu da mi bude zagovornik kod Gospodina jer, kada mi je već dao ovako veliki dio kolača, mislim da je i znao kako će me vodit tim putem.
Darija K.
Zadar,  3. 12. 2017.

 

Nadvladana neugodna i tjeskobna situacija

Želim zahvaliti blaženom Ivanu Merzu na milosti u jednoj neugodnoj i tjeskobnoj situaciji. Moje molitve su uslišane. Hvala Ti.
Ana
10.12. 2017.

 

Zahvala bl. Ivanu za mnoge milosti

Ivan Merz živo je djelatan u mom životu. Sasvim slučajno sam čuo to ime i prezime koje postaje moj program života na jednoj Misi za mlade u Bazilici Srca Isusova. Tada sam samo prošao nesvjestan veličine Blaženika koji tu počiva. Prošlo je par mjeseci i kupio sam Devetnicu blaženom Ivanu Merzu, izmolio je revno uz svakodnevnu svetu misu i krunicu. Devetog dana, petak 20.1.2017., otišao sam na grob Blaženika u Baziliku Srca Isusova i u molitvi odlučno predao svoj život Bogu u potpunosti, do kraja. U to vrijeme pohađao sam kateheze o Deset Božjih zapovijedi i u subotu 21.1.2017. u crkvi Srca Isusova na Šalati čitao što meni Božja Riječ poručuje o svojoj drugoj zapovijedi. Ps 103,5: „Život ti ispunja dobirma. K’o orlu ti se mladost obnavlja.“ U jednoj rečenici predanje života o kojem se govori u drugoj zapovijedi, Orao Kristov Ivan Merz i moja mladost. Tu sam duboko doživio da je Božja Riječ živa, a ne samo slovo na papiru. To se dogodilo na isti datum kada Merz kaže: „Sve na slavu Presvetoga Srca Isusova.“ U dvije crkve posvećene Srcu Isusovu.

Još sam doživio brojna uslišanja: otkrio svoj životni poziv kroz molitvu po Merzovu zagovoru, položio težak ispit na fakultetu usmeno, iako sam pismeni dio pao, našao posao koji je idealan po uvjetima uz studentske obveze… Svojom ustrajnom molitvom i dnevnom misom potaknuo sam i župnika koji je Devetnicu Ivanu Merzu poklonio 120-torici  krizmanika naše župe. To je za mene čudo jer sam samo vršio svoje obaveze i bez ijedne kune donio Merza mnogim mladima.  Hvala ti, blaženi Ivane, za mnoge milosti koje si mi do sada posredovao kod Gospodina.
Kristian Pavlić
Sesvetski Kraljevac,  16. 12. 2017.

 

Nakon nezaposlenosti zagovorom bl. Ivana dobio dobar posao

Diplomiravši očekivao sam od Boga da ću dobiti posao u skladu sa svojom spremom, po mogućnosti u struci. Smatrao sam da trebam dobiti nagradu za dugogodišnji ulaganje u obrazovanje. No, moje misli nisu bile Njegove misli. (Usp. Iz 55,8). Tijekom tog razdoblja počeo sam istraživati živote svetaca te sam molio devetnice uoči njihovih blagdana. Jednom prilikom sam na misi u Bazilici Srca Isusova čuo kako svećenik potiče prisutne da se mole Merzu ako traže posao. To me ponukalo da se obratim našem blaženiku. 3 godine molio sam  Ivanu Merzu devetnicu uoči njegova blagdana. Tijekom te treće devetnice došavši mu na grob rekao sam mu obeshrabren: „Ivane, sve uslišavaš, a mene nećeš!“  Moja raspoloženja su se mijenjala: od tuge do ljutnje i tjeskobe. Pitao sam se što Bog od mene želi. Čak sam jednom rekao da jedva čekam smrt jer ću tad imati mogućnost pitati Boga zašto mi nije dao posao. Na to mi je jedan svećenik rekao da mi to tad neće ni pasti na pamet. J

Na mene su jako loše utjecali mediji jer je gotovo svakodnevno udarna vijest na dnevniku bila koliko se povećao broj nezaposlenih. Čak sam u razmatranju Lazarova oživljavanja bio u Martinoj ulozi koja govori: Ta, on je mrtav već 4 dana! Govorio sam Mu: „ Isuse, znam da me voliš, ali ne možeš mi pomoći jer je recesija. Tad mi je isticao ugovor na honorarnom poslu što je značilo da ću u potpunosti ostati bez vlastitih prihoda. Nakon duge 3 godine previranja rekao sam Mu: „Ako zaista želiš da budem bez kune, u redu.“ U roku tjedan dana dobio sam posao! Ugovor sam potpisao na spomendan Ivana Merza. Naravno, otišao sam na njegov grob i ispričao mu se što nisam imao povjerenja u njegov zagovor. Vidim koliko me Bog u razdoblju od 3 godine pripremao, privlačio k Sebi i izgrađivao da čak mogu reći: „Bože, hvala ti što sam bio nezaposlen jer da sam odmah dobio posao pitanje je bih li ušao i u Duhovne vježbe. Molio sam Boga za pristojno radno vrijeme tako da se mogu posvetiti svojim aktivnostima u Crkvi te svakodnevno ići na svetu misu. Bog zaista osluškuje čežnje našeg srca! Radim posao koji je za SSS i nema veze s mojom  strukom, no ja sam zaista radostan čovjek.

Bog mi je dao otvorene kolege kojima e-mailom šaljem devetnice (tako im svake godine pošaljem devetnicu Merzu uoči blagdana), preporučujem duhovnu literaturu i kršćanske filmove. Također, često vodimo razgovore o Bogu i duhovnosti. Za Novu godinu su, po primjeru svete Faustine, izvlačili sveca zaštitnika.

Pošto se bavim ovrhama u radu se susrećem s ljudima koji imaju velike obiteljske i financijske probleme te sam to vidio kao znak da svakodnevno molim za njih i prikazujem mise, a posebno za one koji su u međuvremenu umrli jer za njih vjerojatno nema tko moliti.

Od tada svima preporučujem našega Blaženika koji je svoju smrt prikazao za hrvatsku mladež stoga je nemoguće da njegova žrtva ostane bez ploda.

Član sam muške molitvene zajednice svetog Josipa, a  Ivan Merz nam je suzaštitnik što nije slučajno.

Na radnom stolu mi je Merzova slika koja me podsjeća na zagovor ovog Kristova orla te osjećam kako me njegov zagovor i dalje prati. Ujedno je i način svjedočenja jer i kolege i stranke koje dođu za moj stol vide tko još sjedi za mojim stolom.

Vidim da ne moram čekati smrt da pitam Boga zašto nisam dobio posao kada sam htio, On mi je već dao odgovor.
Mirko Miloloža
Zagreb, 30. 12. 2017.

 

Zahvala za normalan posao, zdravlje, sreću, i mir

Želim izraziti zahvalu mome omiljenom Blaženiku što tako uspješno prinosi molitve moje obitelji Gospodinu. Najveća zahvala je što sam nakon par godina nezaposlenosti ili pak ne baš bajnih poslova tj., poslodavaca, napokon opet spletom 110% uvjeren sam intervencijom bl.Merza zaposlio se na stabilnom i dobro plaćenom mjestu u mojoj Virovitici, baš kao i moja zaručnica. Ostale zahvale idu što smo svi u obitelji živi i zdravi te smo pošteđeni teških tragedija (nasilni gubitak voljene osobe, elementarne nepogode, ekstremno siromaštvo, ovrhe/blokade i sl), a kada je stari tata išao na više operacija da mu se spasi život, sve su završile bez najmanje komplikacije, čudo! Također u brojnim devetnicama koje sam molio osim za posao, molilo se je i za trajno zdravlje duše i tijela, proglašenje blaženika Svetim, te spas dušama u čistilištu, no našao sam ono možda najvažnije, svoj mir!
Tomislav  R.
Virovitica, 31. 12. 2017.