Uslišanja i zahvalnice 2018.

Zahvalnice za primljenje milosti po zagovoru bl. Ivana Merza 2018.g.

Zahvala za pomoć u raznim životnim situacijama

Blaženi Ivane, evo, navršila se četrdeseta godišnjica otkad sam te kao sedamnaest godišnja djevojka upoznala kroz knjigu koju mi je darovao naš misionar u Njemačkoj gdje sam živjela. Zapalio si plamen u mom srcu, molila sam te da me pratiš kroz moj svakidašnji život. Postao si dio mog života, uvijek si pomagao kad je trebalo. Rodila sam troje djece, preporučala ih tebi. Kad nisam znala dalje, uvijek sam se utjecala tebi. Vratila sam se 1992. sa suprugom i djecom u Zagreb. Prva veća teškoća je bila kamo upisati mog najstarijeg sina u srednju školu. Tu si mi pokazao put, donijeli smo odličnu odluku. Tu je bila i moja kćer. Silno sam željela da te upozna, da je vodiš kroz njezinu mladost. Nudila sam joj knjige, glasnik koji sam redovito kupovala u Bazilici kraj tvoga groba, ali uzalud. Bližila se njezina matura. Strepila sam i htjela sam u knjigama Put k suncu, i Plamen za visine naći utjehu, kao mnogo puta, ali nije bilo mojih knjiga. Pitam, gdje su moje knjige od Merza, a moja kćer mi odgovori. „Kod mene su, maturirat ću na Merzu.“  Kćer je upisala FFDI i u njezinom indexu uvijek je bila tvoja slika. Diplomirala je s odličnim uspjehom. Njezino prvo radno mjesto bila je Postulatura bl. Ivan Merz. Tu je i moje treće dijete sin D. On je najviše sa mnom posjećivao tebe u Bazilici, u Palmotićevoj. I njegovo prvo radno mjesto bila je Postulatura bl. Ivan Merz. David je posebno za Tebe vezan, nosi u aktovki tvoju devetnicu, razveselio me na Badnjak, kad je rekao: „Nisam dugo bio kod Merza idem u Palmotićevu na Misu.“  Ti nas stalno pratiš, ozdravio si moju mamu. Meni si sad bio potreban više nego ikad. Tri tjedna strašne križobolje, promijenila tri lijeka, četvrti je bio morfij, bolovi i dalje.  6. 1. 20018. kad sam se probudila iz polusna od jakih bolova zavapila sam k tebi, rekla sam ti: „Ivane, izliječi me, ja više ne mogu, ujutro neka me sin vozi na tvoj grob, ili ćeš me izliječiti ili uzeti k sebi.“ Iscrpljena sam zaspala u bolovima. Ujutro se probudila i normalno digla, bolova nema, dok pišem ove retke peče se kolač. O tome jučer nisam mogla ni sanjati da ću danas peći kolač! Hvala bl. Ivane! Moli za moju obitelj i dalje.

Nevenka Š.
Zagreb,7. 1. 2018.

Pomoć kod polaganja ispita

Želim posvjedočiti da mi je Ivanov zagovor pomogao u veljači 2016. kod polaganja Kompleksne analize – predmeta sa prve godine diplomskog studija elektrotehnike i informacijske tehnologije Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na pomoći. Slava Isusu!

Luka Tomašković
13. 1. 2018.

Zahvala za pronađeni posao

Hvaljen Isus i Marija.  Želim posvjedočiti svoj način pronalaska posla. Nakon što sam završila fakultet i odstažirala  kao fakturist, godinu dana nikako nisam mogla pronaći posao. Uvijek bi se ukazala prilika no nikako da uspije. Kroz moj put stalno me vodio Blaženi Ivan Merz i njemu sam se utjecala stalno i znala sam da on najbolje zna zašto ja već neko vrijeme ne pronalazim posao. Preporučivala sam se i sv. Josipu i njemu sam postila u čast 9 srijeda. Molila sam Blaženome Ivanu Merzu da bih voljela ići petkom što više puta na susrete  mladih navečer u Baziliku srca Isusova jer prije s obzirom da živim 1 s. vremena udaljeno od bazilike nisam mogla tako često. Eto malo pomalo Blaženi Ivan Merz je djelovao i pomogao mi da sad svaki petak dolazim na susrete koji me toliko ispunjavaju, pomažu mi da duhovno rastem. Hvala i slava Isusu i mojim zagovornicima na tome.

Nakon točno godine dana dobila posao iako ne u mojoj struci, ali solidan posao u kojem mogu napredovati. Ja znam da su mi tu pomogli moji. Eto ovo je ukratko iako malo podulje ali moram i imam potrebu zahvaliti se Bogu, Blaženome Ivanu Merzu, Svetome Josipu i Našoj Blaženoj Djevici Mariji. Eto za kraj mojeg svjedočanstva želim reći potrebno je strpljenje puno molitve i sve je moguće.  Hvala mome Blaženome Ivanu Merzu, Svetome Josipu i Blaženoj Djevici Mariji.

Anamaria P.
3.2. 2018.

Zahvala za riješen sudski spor

Javljam da sam zadobila traženu milost od bl. Ivana i to jučer zadnji dan devetnice. Naime, nakon mučnih 18 godina povlačenja po sudovima jučer je sve riješeno i moja obitelj i ja imamo svoj krov nad glavom. Sigurna sam da je to po zagovoru Blaženika u to nema sumnje. Presretna sam i znam da je molitva lijek za sve. Hvala dragom Bogu i bl. Ivanu.

Marija Azinović
10.5. 2018.

Stan po zagovoru bl. Ivana

S veseljem želim reći na slavu i zahvalnost Isusu Kristu preko ove devetnice blaženika Bog nam je providio stan koji nam je bio potreban jer imamo četvero djece i peto iščekujemo. Zahvalni na ovom čudu dijelimo uslišanu molitvu sa vama te vas molimo da molite Gospodina za nasu obitelj!

Mate Dražević
10.5. 2018.

Trosturka pomoć bl. Ivana

Otkad sam molila devetnice za ispite na fakultetu (2010. – 2011.g.), a posebno danas nakon dubljeg shvaćanja njegovih misli, moram posvjedočitit da mi je bl. Ivan Merz duboko u srcu i da mi je veoma mnogo pomogao. Devetnicu sam molila prema knjižici.  Mnogo puta tijekom mog života zagovor bl. Ivana Merza bio je prisutan. Zadnja devetnica koju sam molila bl. Ivanu Merzu je bila ove godine, nakon što sam molila za očuvanje čistoće u vezi s jednim dečkom. Dogodilo se, da je zadnji dan devetnice on mene nazvao i mi smo se razišli. Nije mi objasnio razlog i nije mi od početka ništa bilo jasno, ali sam s vremenom stvarno zaključila da je taj razlaz plod devetnice bl. Ivanu Merzu. Posebno bih željela zahvaliti bl. I. Merzu za pomoć pri polaganju ispita, kod polaganja pravosudnog ispita i na kraju za prekid ove veze koja nije obećavala ništa dobroga. Hvala ti bl. Ivane!

Andrijana Brzović
29. 5. 2018.

Zahvala za dobivani posao

Počela sam moliti devetnicu dragom Ivanu Merzu, na njegov rodjendan 16.12.2016. i bila sam ustrajna, svaki mjesec sam molila devetnicu i imala sam posao ali ne za stalno. A onda  uoči njegova blagdana 10. 5. 2018. dakle dan prije sam dobila novi posao gdje sam se zaposlila za stalno. Ja sam od 2016. do 2018. svaki mjesec molila devetnicu, a nekad sam u mjesecu molila i dvije devetnice i evo uslišana mi je molitva za posao, hvala Bogu. Molit ću se i dalje i njemu zahvaljivat. Preporučujem i drugima da se njemu mole, samo morate biti strpljivi. Još da kažem bila sam na njegovom grobu u crkvi u Palmotićevoj u Zagrebu. Preporučam svakome da posjeti njegov grob.

Dijana iz Bjelovara!
31. 5. 2018.

Zahvaljujem na uslišanoj molitvi za položeni ispit sina

Molila sam devetnicu bl. Ivanu da mi sin položi jedan ispit. Pisao je i rekao da neće proći,  a ja sam mu rekla da sačeka rezultate jer još nije sve gotovo. I zaista je položio Bogu hvala i blaženom Ivanu Merzu.

A.G.
Zagreb 9. 6. 2018.

Molitva bl. Ivanu za uspjeh prikupljanja potpisa za referendum

Kada je ove godine krenula e-devetnica blaženom Ivanu Merzu nakanu sam namijenila za uspjeh oba referenduma koja su se tada spremala: Istina o istambulskoj  i  Narod odlučuje. Građanska inicijativa Istina o istambulskoj jučer je objavila kako je prikupljeno dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma, a inicijativa Narod odlučuje učinila je to isto par dana nakon okončavanja prikupljanja potpisa.

Mirna Svoboda
12.6.2018.

Brzo ozdravljenje noge po zagovoru bl. Ivana Merza

Htjela bih Vam posvjedočiti o svome ozdravljenju po zagovoru bl. Ivana Merza. Rođena sam 16.12.1994., dakle istoga dana kao i naš blaženik, samo 98 godina kasnije. Otkad sam saznala da je i on tad rođen (u osnovnoj školi), uzela sam ga za svoga zaštitnika. Kad sam počela studirati, krenula sam dolaziti u Baziliku Srca Isusova, ne znajući da je tamo grob bl. Ivana Merza. U toj sam bazilici i ušla dublje u duhovnost i počela se redovito moliti bl. Ivanu da me zagovara kod Gospodina i moliti Boga da naš Ivan bude uskoro proglašen svetim. Bilo mi je nevjerojatno kad sam otkrila da se njegov grob nalazi baš u toj crkvi u koju sam krenula redovito ići. Ivanov grob posjećivala sam nekoliko puta tjedno, razgovarajući s njim i moleći se.

27. travnja ove godine slomila sam nogu usred predavanja na fakultetu. Budući da završavam 5. godinu fakulteta, odmah kad sam se našla u toj situaciji, krenule su me mučiti brige kako ću završiti fakultet, hoću li izgubiti godinu, kako ću napisati diplomski rad… Doktori su rekli da moram operirati gležanj i da me čeka 2 mjeseca mirovanja. Tek sam tad postala svjesna da ću morati produljiti vrijeme studiranja, da ću ležati kod kuće 2 mjeseca. Nakon što je operacija dobro prošla pustili su me iz bolnice za 3 dana. Počela sam moliti devetnicu bl. Ivanu, jer se taman približavao njegov blagdan, 10. svibnja. Devetnica je završila, ja sam bila mirnija ali se ništa posebno nije dogodilo. Sve dok nisam došla na pregled kod kirurga koji mi je rekao da se izvrsno oporavljam i da kost jako brzo zarasta. Skinuo mi je longetu manje od 2 tjedna nakon operacije jer je sve tako dobro zarastalo. Iduću sam kontrolu imala nakon 3 tjedna i do tad sam već mogla gotovo normalno hodati, bez potrebe da nosim štake. Vratila sam se na fakultet, počela rješavati zaostale obaveze, počela raditi diplomski rad i na kraju uspjela sve u roku odraditi. Na zadnjoj kontroli doktor je rekao da mogu normalno hodati i da nema potrebe za fizikalnim terapijama, sve je zaraslo unutar mjesec dana. Diplomski ću rad, zbog tehničkih razloga, braniti u rujnu ali se Bog po zagovoru bl. Ivana proslavio i pomogao mi da uspijem izvršiti fakultetske obveze, iako mi se dogodila ova nesreća. Još uvijek se svi čude kako hodam bez štaka i jurim svugdje a prije 45 dana sam operirala gležanj. Ja im samo kažem da imam dobrog zagovornika na nebu!

Marijana Ćosić
15.6.2018.

Upoznala bl. Ivana na Internetu, molila mu se i uspješno položila ispit

Prije točno  tjedan dana upoznala sam blaženog Ivana Merza i to ovdje na internetu čitajući brojne zahvale za uslišanja. Nakon pauze od godinu dana neizlaženja na ispite i velike tjeskobe koja me mučila s tim u vezi, u meni su se prelamale sumnje o tome ima li više uopće smisla studirati. Moja unutarnja tjeskoba već je odavno prerasla sferu fakultetskih obveza i preuzela cijeli moj život. Strah od tuđih mišljenja, duh lijenosti, grižnja savjesti i nepovjerenje u vlastite sposobnosti izmučile su moju dušu, a istovremeno je trebalo pripremati usmeni ispit. Učila sam, ali uz velike muke i dekoncentraciju …I tako svjesna svojih ograničenosti na internetu sam tražila sveca koji bi me zagovarao pred Gospodinom i naišla na blaženog Ivana Merza. Odlučila sam moliti devetnicu, pa što bude. Nakon molitve sam osjetila mir, olakšanje, kao da bi  se smanjile moje negativne misli i ja sam nastavljala učiti, ovog puta ne pouzdajući se u vlastite mizerne snage, već u saznanje da imam zagovornika pred Bogom. Molila sam za volju Božju, ali duboko u sebi se ipak nadala da ću položiti ispit iako to možda i nisam zaslužila svojim stopostotnim zalaganjem. I doista, Bog daje i više nego što možemo i zamisliti. Da ne duljim, ispit je položen i to s odličnom ocjenom, profesor je pitao točno ona pitanja koja sam najbolje naučila. To nije mogla biti slučajnost. Blaženi Ivane, hvala ti na zagovoru, bodri me i dalje kroz izazove života i izmoli milost da od sebe dajem najviše što mogu, a ostalo da znam prepustiti Bogu. Moram napomenuti da devetnicu nisam ni izmolila do kraja, (ostatak sam izmolila tek nakon ispita) a pomoć je pristigla.
Doista, kad smo slabi, tada smo jaki! Blaženi Ivane, hvala ti!

Ana
Split, 21. 11. 2018.