Udruga Alumni Fakulteta filozofije i religijskih znanosti na svojoj prvoj skupštini koja je održana 29. ožujka 2023. godine, za svoga je zaštitnika izabrala bl. Ivana Merza.


Prva skupština je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruge Ante Belića koji je predstavio informacije vezane za samo osnivanje Udruge te koje bi aktivnosti i događaje Udruga organizirala i u kojima bi sudjelovala.

Nakon pozdravnog govora, raspravljalo se i o mogućnostima doprinosa radu Fakulteta filozofije i religijskih znanosti i kvaliteti studijskih programa te studentskog života na Fakultetu.

Nakon toga se razgovaralo o Danu alumna FFRZ-a i složno se odlučilo da će se svake godine dan Udruge obilježavati 10. svibnja na blagdan bl. Ivana Merza koji time postaje i zaštitnik Udruge. Toga dana bi se slavila sv. misa i upriličile bi se i druge aktivnosti.

Postulatura bl. Ivana Merza čestita alumnima FFRZ-a koji su prepoznali važnost života i djelovanja prvog hrvatskog laika blaženika te mu i na ovaj način iskazali poštovanje. Želimo im da ih uvijek prati njegov zagovor u njihovu radu.