Mnogima u Hrvatskoj su poznata dva brata Samoanca Kristijan i Austin iz Novog Zelanda koji  dolaze svake godine u našu domovinu i izvode koncerte hrvatskih pjesama. Prošle godine prigodom svoga boravka u Zagrebu  upoznali su se s bl. Ivanom Merzom i za njega su se oduševili. Po povratku u Novi Zeland osnovali su bratstvo bl. Ivana Merza o čemu su nas  obavijestili početkom ovoga mjeseca, a potom su 12. ožujka 2024. objavili o tome vijest i na svome fb-profilu. Bratstvo broji 9 članova kao što se vidi i na fotografiji. Duhovnici njihova bratstva jesu dva svećenika od kojih je jedan vlč. Antony Sumić, porijeklom Hrvat. Donosimo u prijevodu njihovu nedavnu objavu na facebooku:

BRATSTVO BLAŽENOG IVANA MERZA – Novoosnovana grupa mladića s našim župnikom vlč. p. Antonyjem Sumićem FSSP i svećenikom pomoćnikom vlč. p. Nathanom Pospichilom FSSP. – Osnovali smo ovu skupinu pod zaštitom bl. Ivana Merza kako bismo pomogli mladićima u težnji za svetošću u našem laičkom staležu. To je dobra poruka ljudima da u našim svakodnevnim životima možemo postići izvanredne stvari kroz Božju milost i kroz vjernost našoj vjeri, posebno kada imamo pobožnost prema Euharistiji i prema Mariji. Molite se za našu novoosnovanu grupu i nadamo se da ćemo u budućnosti zajedno posjetiti grob bl. Ivana Merza u Zagrebu.

U nastavku donosimo i original njihove objave na engleskom kako su objavili na svome fb-profilu Samoana – Christian & Austin:

BLESSED IVAN MERZ BROTHERHOOD – The newly formed young men’s group with our parish priest Rev Fr Antony Sumić FSSP and assistant priest Rev Fr Nathan Pospichil FSSP. We have formed this group under the patronage of Blessed Ivan Merz to help young men strive for holiness and saintliness in our lay state. It’s a good message to people that in our ordinary lives we can achieve extraordinary things through God’s grace and through faithfulness to our faith, especially when we have a devotion to the Eucharist and to Mary. Pray for our newly formed group and hopefully we will visit the body of Blessed Ivan Merz together some time in the future.